Tavşan Tas Kebabı

Son güncelleme: 24.03.2010 01:43
  • tavşan nasıl pişirilir - tavşan kebabı - tavşan tas hebabı yapılışı - tavşan tas kebabı tarifi



    Kullanılacak malzeme

    (4 kişi için):

    1 ada tavşanı,
    1 çorba kaşığı margarin yağı,
    100 gram arpacık soğanı,
    2 bardak et suyu,
    4 çorba kaşığı zeytinyağı,
    birkaç yaprak adaçayı,
    1 defne yaprağı,
    yeteri kadar tuz, karabiber ve kekik.


    Yapımı:

    Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır.

    Tavşanın geri kalan kısmı küçük parçalara doğranır. Bu parçalar, içinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur.

    Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir.

    Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır. Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur.

    Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.


    alıntı
#24.03.2010 01:43 0 0 0