sorum olcak

Son güncelleme: 07.03.2006 20:08
  • soru:Bazı kimseler diyor ki: (Domuz etini iyice kaynatınca bir zararı olmaz. Bir bardak bira, bir damla şarap içmek, vücuda zarar vermediği için günah olmaz. Gusül ve abdest temizlik içindir. Vücut kirlenmedikçe, gusletmek veya abdest almak mantıksızlıktır. Namaz iyi bir jimnastiktir. Ama bugün modern jimnastik şekilleri vardır. Kapanmaktan maksat da erkekleri tahrik etmemektir. Saçın görünmesi erkekleri tahrik etmez. Kapanmasının hiçbir mantıkî sebebi yoktur. Yakın akraba ile evlenmek, çocukların sakat olma riskinden dolayı yasaklanmıştır.)

    cvblarınızı bekliyorum
#22.01.2006 18:50 0 0 0
  • Bu soruya ben kaynaklardan degil ama kendi fikirlerimle cevap vermek istiyorum .
    Acikcasi yukarda yazilan yazilar beni cok uzdu ve urpertti sakin yanlis anlama serhat kardesim bunlar senin sozlerin demiyorum ama boyle dusunebilen insanlarin olmasi uzulmek icin bir sebep bence Islam dini yozlastirilmaya calisiliyor bir kereden birsey olmaz bir yudumdan birsey olmaz denilmekle gereksiz denilmekle ....
    Bastan baslayalim Domuz eti , bira ve sarap bunlar dinimizce kesin olarak yasaklanmis haram edilmis bu bolumdede bununla ilgili genis bilgiler yer almakta ..Bir yudum , bir lokma hic farketmezki yasak yasaktir . Yuce Rabbimiz kutsal kitabimizda bir yudum icseniz yada bir lokma yeseniz birsey olmazmi demis boyle bir aciklama yoktur yasak denildiyse haram denildiyse bir yudum veya bir lokma hepsi bunun icine girer ...
    Gusul ve abdest gereksiz olabilirmi ?? Zaten gunde bizlere farz olan 5 vakit namazimiz var bu ibadetlerimizi yapabilmemiz icinde gusul olmasada abdest almamiz sarttir dimi ? Bir defa bu soru daha burda ters dustugu icin fazla durmayacagim ustunde abdest konusunda birde sunu diyecegim , abdest almak vucudu ruhen ve bedenen temizler oyleyse abdest almamak niye ??
    Namaz iyi bir jimnastiktir , evet bu dogru ama buna iliskin olarak gunumuzde daha modern jimnastik sekilleri var demek ne manaya geliyor ? Yani egerki namazimizi sadece jimnastik olsun diye kiliyorsak ne derece sevabi olur ? Bunu bir dusunelim derim birde fenami egerki gonulden kiliyorsak hem hareket etmis oluyor hem farzimizi yerine getirmis oluyor hemde Rabbim niyetimize gore bizlere sevap verecektir ..
    Kapanmak Rabbimizin emridir kadinlar icin , Dusunun degerli bir elmas nasil kapali ve iyi bir sekilde muhafaza ediliyorsa Kadin icinde bu ongorulmus .suphesiz ki inandigim sudur Rabbimin her emrinde bir hayir vardir cunku biraz gözümüzü acip bakarsak etrafa insanlara icki icip eve sarhos gelip karisini doven kumar oynayanlarin hali bircok ornekler vardir hepsini bir gözden gecirsek yasaklarinda neden oldugunu daha iyi anlayacagiz ...
#25.01.2006 09:11 0 0 0
#26.01.2006 00:15 0 0 0
  • Allah ve resülü biz müslümanlara sadece müslümanlara değil tüm insanlığa,zarar verecek herhangi bir şey emredermi veya söylermi,şimdiye kadar hiç duydunuzmu ?tabi bizler işimize gelmediği tarafları göz ardı ediyoruz,islam dinin emir ve yasaklarını nefsimizin istediği şekle koymaya çalışıyoruz.Bizi bizden daha iyi bilen yüce rabbim en güzel emir ve yasaklarını göndermiştir.Biz ondan daha mı iyi bileceğiz?
#26.01.2006 15:34 0 0 0
  • hepinizden allah razı olsun
#27.01.2006 02:50 0 0 0
  • bu cvp ı hangi akıllı vermiş
#07.03.2006 18:34 0 0 0
  • lemyezel arkadaşım çok güzel açıklık getirmiş sorularının cevaplarını linkler halinde vermiş..bence onları oku ve aklındaki bu şüphelerden kurtul biran evvel arkadaşım..bunları kim söylediyse sana aklına vesvese sokmaya çalışmış..vesvesede şeytan işidir..
#07.03.2006 20:08 0 0 0