PAŞA PİLAVI

Son güncelleme: 21.03.2006 00:38
  • MALZEME:

    Sarı patates 5 adet
    Taze soğan 1 demet
    Yeşil sivri biber 4 adet
    Yumurta 2 adet
    Limon 1 adet
    Maydanoz 1/2 demet
    Tuz Yeteri kadar
    Zeytinyağı Yeteri kadar


    YAPILIŞI:

    Bolu kaplıcalarının orijinal bir yemeğidir. Pilav deyince akla bulgur ya da pirinç gelir. Fakat bu doyurucu yemek bir tür patates salatasıdır. Kaynatılmış patatesler soyulur. Kuşbaşı doğranır. Dibi yuvarlak genişce bir kaba konur. Diğer yandan limon sıkılır. Suyu bir kapta tuz ve zeytinyağıyla çırpılır. Sıcak haldeki patateslerin üzerine gezdirilir. Bir iki sefer karıştırılır. Zeytinyağını iyice emen patatesler bir kayık tabağına yayılır. Üzerine piyazlık doğranmış soğanlar serilir. Daha sonra lop yumurtalar, halka halka kesilerek üstüne konur. Hepsinin üstüne çok ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir. Çok ince kıyılmış yeşil sivri biberlerle süslenir. Artan zeytinyağı üzerine dökülür. Sıcakdan çıkınca ferahlatıcı lezzetli bir yemektir.


#25.01.2006 14:13 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#29.01.2006 14:29 0 0 0
  • tesekkurler arkadasım
#11.02.2006 20:54 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:06 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:38 0 0 0