Grip Nasıl Bulaşır?

Son güncelleme: 08.08.2022 19:35
  • Grip Nasıl Bulaşır?
    Grip'e yol açan Influenza virusu çok kolay ve hızlı bulaşır. Başlıca bulaşma yolları, öksürük ve hapşırıklar ile etrafa saçılan damlacıkların hava yolu ile bulaşması, hasta kişiler ile direkt temas edilmesi ve hasta kişilerin ağız-burun akıntıları ile temas etmiş eşyalar ile bulaşmadır. Hasta kişilerden etrafa saçılan virus parçacıklarının havada asılı kalabilme yeteneğinde olması bulaşıcılığı daha da arttırmaktadır. Hasta bir kişinin bir ortama girip çıkması bile o ortamda bulunan kişileri hastalığın bulaşması açısından risk altına sokmaktadır. Bu nedenle Grip evde, iş yerinde, okullarda, kreşlerde, toplu taşım araçlarında çok kolaylıkla bulaşır. Mikrobu kapmış ancak henüz belirtileri başlamamış kişilerde yani hastalığın kuluçka süresince de bulaştırma mümkündür. Bulaşma yolları oldukça basit ve bulaşması bu kadar kolay olan bir hastalığın bulaşma yollarına karşı önlem almanın çok zor olduğu hatta olanaksız olduğu açıktır. GRİBİN TEDAVİSİ YOKTUR. TEK KORUNMA YOLU AŞILANMADIR.


    --------------------------------------------------------------------------------

    Ekonomik Boyut:
    Her yıl yüzbinlerce insanımız Grip'e yakalanmakta ve kişi başına milyonlarca lira ilaç harcaması yapılmakta, işyerlerinde iş gücü ve dolayısı ile üretim kaybı nedeniyle milyarlarca liralık ekonomik kayıp meydana gelmektedir. İşyerlerinde grip nedeniyle her 100 çalışan için 30 ila 195 gün iş gücü kaybı olmaktadır. Başka hiç bir hastalığın etkisi bu kadar büyük değildir. İşe gelmemenin maliyeti her kuruma göre değişmekle birlikte endüstriyel alanda grip nedeni ile 3-7 gün boyunca işe gelmeyen bir işçinin verdiği zarar, kendisine ödenen maaş + üretim kaybı + o sürede nakite çevrilemeyen hammade tutarının verdiği zarar kadardır. Servis hizmeti veren sektörlerde ise ana kayıp işe gelmeyen kişiye ödenen maaş ve yerine getirilemeyen hizmet getirisinin toplamıdır.
    Yapılan uluslararası araştırmalarda gösterilmiştir ki kış mevsiminde işe gelinmeyen günlerin %31'inden Grip sorumludur. Hiç bir hastalığın etkisi bu kadar büyük değildir.
#22.07.2004 00:10 0 0 0
  • Bİlgi İçin Te$ekkürler.......
#07.12.2004 12:50 0 0 0
  • GRİBİN TEDAVİSİ YOKTUR. TEK KORUNMA YOLU AŞILANMADIR.

    önceden Grip di şimdi C19 ALLAH yardImcImIZ olsun

    Bu nedenle Grip evde, iş yerinde, okullarda, kreşlerde, toplu taşım araçlarında çok kolaylıkla bulaşır. mesela C19 gibi bu konu hakkinda yazacak cok sey var insallah ne demek istediyimi anladiniz
#08.08.2022 19:35 0 0 0