Fırında Mercimek

Son güncelleme: 21.03.2006 00:20
  • noimage

    Önce hamur sandalları hazırlamak için 1,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, yaklaşık 4/3 su bardağı su ile orta sertlikte bir hamur yapıp 10 dk. dinlendirip hamuru ikiye bölün.Bu hamurları oklava ile mantı hamuru kalınlığında açın.Açtığınız hamurdan 2,5 cm. lik kareler kesin ve iki yanından tutupuçları yapıştırın. Tepsiye dizip 200 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

    Bu arada bir kaç saat önceden suda beklettiğiniz 2 bardak mercimeği yıkayıp süzün.1 fincan zeytinyağında 1 adet yemeklik doğranmış soğanı biraz kavurun.1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip biraz daha kavurun.Mercimekleride ekleyip biraz daha karıştırın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 kaşık limon suyu, 4 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerede 20 dk. pişirin.Pişen yemeği tepsideki hamurların üzerine döküp hamurlar yumuşayana kadar fırında pişirin.
#29.01.2006 15:44 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#02.02.2006 23:33 0 0 0
  • tesekkurler arkadasım
#11.02.2006 20:44 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:10 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:20 0 0 0