Malzeme
2 Bardak kirmizi mercimek,
1.5 bardak ince bulgur,
6-7 adet yesil sogan,
1 kuru sogan,
2 domates,
1 kasik salca,
kirmizi biber,
tuz,
karabiber,
kimyon,
1 kasik yag,
1 demet maydanoz.
Hazirlanisi
Büyük bir tencerede mercimekler bol su ile haslanir.
Ates kapatilip, henuz sulu iken bulgur dokulup karistirilir ve tencerenin agzi kapatilarak bulgurun sismesi beklenir.
Eger buyuk tencere yoksa bir tepsiye konan bulgurun uzerine mercimek dokulup uzeri kapatilir ve beklenir.
Bu arada ince dogranmis sogan yagda hafifce kavrulur, soyulup findik buyuklugunde dogranmis domates eklenir hafif kavrulur ve salca konup atesten alinir.
Sogan bulgurlu karisima eklendikten sonra iyice karistirilir veya yogrulur.
Karisim hafif soguyuncaTuz karabiber,kimyon ve ince kiyilmis y.sogan ve maydanoz da eklendikten sonra kofte bicimi verilerek sevis yapilir.
Afiyet olsun, sevgiler