1 kg ıspanak
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 kaşık salça
Tuz
BEŞAMEL SOS
750 ml.süt
2 kaşık tereyağ veya margarin
3 kaşık un
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
YAPILIŞI
Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın.Suyunu süzüp kendi suyu ile haşlayın.
Ayrı bir tencerede zeytin yağında soğanları kavurun.
Havuçlarıda ekleyip yumuşayana kadar kavurun.Salçasını ilave edip bir kaç kez karıştın
En son suyunu süzdüğünüz ıspanağı ve tuzu tencereye alıp karışımı 5- 10 dk. kavurun.
Orta boy fırın tepsisine ıspakları orantılı bir şekilde yayın.
Beşamel sos için ayrı bir tencerede yağı eritin.Unu ilave edip sararane kadar kavurun.
Kavrulan una sütü ve tuzu ekleyip.Bir iki dakika kaynatın.
Hazır olan beşamel sosu tepsideki ıspanağın üzerine döküp rendelenmiş kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Servis yapmaya başlamak için bir müddet sıcağının geçmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.