Ispanak ograten

Son güncelleme: 21.03.2006 00:36
  • noimage

    MALZEMELER

    1 kg ıspanak
    1 adet rendelenmiş havuç
    1 adet orta boy soğan
    Yarım çay bardağı zeytin yağı
    1 kaşık salça
    Tuz
    BEŞAMEL SOS

    750 ml.süt
    2 kaşık tereyağ veya margarin
    3 kaşık un
    Tuz
    1 kase rendelenmiş kaşar peynir

    YAPILIŞI

    Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın.Suyunu süzüp kendi suyu ile haşlayın.

    Ayrı bir tencerede zeytin yağında soğanları kavurun.

    Havuçlarıda ekleyip yumuşayana kadar kavurun.Salçasını ilave edip bir kaç kez karıştın

    En son suyunu süzdüğünüz ıspanağı ve tuzu tencereye alıp karışımı 5- 10 dk. kavurun.

    Orta boy fırın tepsisine ıspakları orantılı bir şekilde yayın.

    Beşamel sos için ayrı bir tencerede yağı eritin.Unu ilave edip sararane kadar kavurun.

    Kavrulan una sütü ve tuzu ekleyip.Bir iki dakika kaynatın.

    Hazır olan beşamel sosu tepsideki ıspanağın üzerine döküp rendelenmiş kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

    Servis yapmaya başlamak için bir müddet sıcağının geçmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.
#29.01.2006 15:49 0 0 0
  • çok güzel tarifleriniz için teşekkürler
#02.02.2006 23:35 0 0 0
  • tesekkurler arkadasım
#11.02.2006 20:42 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:10 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:36 0 0 0