Tramisu

Son güncelleme: 04.07.2006 09:04
  • noimage

    MALZEMELER

    4 adet yumurta
    4 fincan şeker
    4 fincan un
    1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    yarım fincan su
    Bir fiske tuz
    1 tatlı kaşığı neskafe

    Yumurta ve şekeri tuz ile 5 dk. beyaz köpük olana kadar çırpın.Limon kabuğu, suyu ve unu ilave edip biraz daha karıştırın ve büyük boy kelepçeli kalıpta 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. kadar pişirin.Fırından çıkan kekin üzerini örtüp 5 dk. dinlendirin ve kalıptan çıkarın.Enine iki parçaya bölün.

    Pasta katlarını yarım bardak neskafe ile ıslatın.

    KREMA İÇİN

    4 su bardağı süt
    3 kaşık dolusu un
    1 küçük kutu labne peynir
    1 poşet vanilya
    8 kaşık şeker
    2 kaşık kakao
    Sütün 1 bardağını ayırıp diğerini kaynatın.Şekeri ve unu karıştırıp ayırdığınız 1 su bardağı sütüde ekleyip çırpın.Yavaş yavaş karıştırarak kaynayan süte ilave edin.5 dk. kaynatıp vanilyasını ekleyin ve üzerini kapatıp ılınmasını bekleyin.Daha sonra labneyide ekleyip mikser ile tamamen karışana kadar çırpın.Kremanın yarısını kekin arasına yarısınıda üzerine döküp yanlarına sıvayın.

    Üzerine kakao serpip kenarlarına rolokat yapıştırın.
#29.01.2006 16:15 0 0 0
  • Ellerine saglik dell arkadasim
#02.02.2006 09:11 0 0 0
  • noimage


    ablacıgım canım çekti valla çok severim tramisuyu teşekkürler.
#02.02.2006 11:06 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#04.02.2006 00:14 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:02 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:34 0 0 0
  • teşekkürler tarifiniz için
#25.04.2006 02:18 0 0 0
  • çok güzel gözüküyor teşekkür ederim
#25.04.2006 09:11 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • tarif icin tesekkürler
#28.04.2006 12:31 0 0 0
  • cok severim paylasim icin tskler
#02.07.2006 01:02 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 09:04 0 0 0