Glutensiz Tramisu

Son güncelleme: 03.10.2013 00:07
  • çölyak hastaları için tramisu - glutensiz tramisu nasıl yapılır - glutensiz tramisu tarifiKek Malzemeleri:

    · 3 yumurta

    · 9 yemek kaşığı şeker

    · 3 yemek kaşığı sıcak su

    · 120 gr glutensiz un (1 su bardağından 1 parmak eksik)

    · 2 yemek kaşığı kakao

    Krema malzemeleri:

    · 1 yumurta

    · 2 yemek kaşığı pirinç unu

    · 2 yemek kaşığı tozşeker

    · 1 + ¼ su bardağı süt

    · Yarım paket labne peyniri (100 gr)

    Keki ıslatmak için:

    · 1/2 su bardağı sıcak su

    · 1 yemek kaşığı nescafe

    · 1 yemek kaşığı tozşeker

    Yapılışı:

    1. Kek için, yumurtalar ve tozşekeri çırpıp sıcak suyu ilave edin

    2. Unu ve kakaoyu ekleyip karıştırın

    3. Yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru dökün

    4. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin

    5. Pişen keki tabağa aktarın

    6. Bir bardakta nescafe, tozşeker ve suyu karıştırın

    7. Kekin üzerini nescafe karışımı ile ıslatın

    8. Krema için, bir tencerede yumurta, un ve şekeri karıştırın

    9. Sütü yavaş yavaş ilave edin

    10. Mikserle pürüzsüz hale getirin

    11. Unlu karışımı ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin

    12. Ocaktan alıp hafif ılınınca labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın

    13. Kekin üzerini krema ile kapatın

    14. Biraz kakaoyu tel süzgeçten geçirerek üzerine serpin

    alıntı
#03.10.2013 00:07 0 0 0