Glutensiz zeytinli ekmek
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
200 gr mısır unu
200 gr pirinç unu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
1 yumurta akı
15 gr margarin
1 tutam tuz
1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı çörekotu
Hazırlanışı:
* Yarım bardak sütü ılıtıp şeker ve mayayı ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp kabarıncaya kadar bekletin. Margarini oda ısısında yumuşatın.
* Mısır unu ve pirinç ununu hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı sütü ekleyin. Kalan süt, yumurta akı, margarin, zeytin ve tuzu ekleyip yoğurun. Top şekli verip üzerini nemli bezle örtün ve kabarıncaya kadar bekletin.
Hamuru unlu zemine alıp tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.