Zeytinli Ördek

Son güncelleme: 19.03.2006 10:00
  • Gereçler:
    1200 gramlık iki ördek
    300 gr yeşil zeytin
    150 gr mantar
    150 gr jambon
    6 diş sarmısak
    2 küçük soğan
    1 bardak sek beyaz şarap
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz-karabiber
    Yapılışı:
    1. Zeytinleri çekirdeklerinden çıkartın. Kaynar suda 5 dakika bırakıp süzün.
    2. Ördeğin ciğeriyle katısını, mantarı ve jambonu küçük parçalara doğrayın. Tavaya bir kaşık yağ koyup jambonu 1-2 dakika çevirin. Sonra sakatatı katın, karıştırarak hafifçe kavurun. Sarmısakları da içine koyup pembeleştirin. Bu karışımı bir kaba alın, aynı yağda mantarları sote yapın. Hepsini karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın. Zeytinlerin yarısını bu içe ekleyin.
    3. Bu karışımı, ördeklerin içine doldurun. Daha önce açıkladığımız gibi, açık kalan kısmı dikerek kapatın. Kalan yağda ördekleri kızartın. Yağını boşaltıp tencereyi temizleyin. Ördeklere tuz ve biber serpin. Tencereye ayıklanmış soğanı ve şarabı koyup ağzını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Ördekleri altüst yapın ve kalan zeytinleri katarak 15 dakika daha pişirin.
    4. Ördekleri sıcak servis tabağına yerleştirin, çevresine zeytinleri koyup kalan sosla birlikte servis yapın.
#02.01.2005 19:18 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin teşekkürler
#24.09.2005 11:03 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 12:50 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#28.09.2005 10:04 0 0 0
  • ellerine saglik tessekur ederim usta
#12.10.2005 02:54 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:44 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:38 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:51 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 10:00 0 0 0