Malzeme
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
3 dolu çorba kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 paket karbonat
Aldığı kadar un
Fırın 170 derece
Yapılış:
1. Yumurta, yoğurt ve yağı birlikte, tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.
2. Zeytin, maydanoz ve kırmızı biberi ekleyip yine karıştırın.
3. En son un ve karbonatı ekleyin. Hamurun kıvamı pek de cıvık olmasın, zeytinler sulanıp hamuru iyice yumuşatabilir sonradan çünkü.
4. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine benim gibi çörekotu veya susam serpebilirsiniz.