PASTAHANE KEKİ

Son güncelleme: 04.07.2006 08:59
  • noimage

    Malzemeler:
    malzemeler
    4 yumurta
    125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
    250 gr toz şeker
    125 gr un
    1 avuç kuru üzüm
    1 avuç dövülmüş ceviz
    1 paket vanilya (ben kullanmadım)

    Yapılışı:

    1. Yumurta aklarını şekerin 2 çorba kaşığıyla birlikte çırparak kar haline getirin. Üzerinin parlak bir görüntüsü olacak.
    2. Yumurta sarılarını da şekerin geri kalanıyla krema kıvamını alana kadar çırpın.
    3. Sarılı karışıma margarini ekleyin ve yine çok iyi çırpın. (En az 7-8 dakika)
    4. Yumurta aklarını ve elenmiş unu da ekleyin ve tahta bir spatula ile, kar halindeki karışımı söndürmeden, yavaşça alt üst ederek karıştırın.
    5. Ceviz ve üzümü de koyun, yavaşça karıştırın.
    6. Önceden yağlayıp unladığınız kalıba dökün ve batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
#01.02.2006 21:16 0 0 0
  • Ellerine saglik dell arkadasim
#02.02.2006 09:06 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#04.02.2006 00:19 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:15 0 0 0
  • dell baya marifetli gibisin yok yok oldukça becerikli eline sağlık
#26.02.2006 10:48 0 0 0
  • Dell çok marifetlisin bu güzel pastalarından tatmak isteriz doğrusu bütün main board ekibi olarak bizleride davet edersen hayır demeyiz bu güzel tatları yemek için sabırsızlanıyoruz doğrusu
#02.03.2006 22:14 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:57 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:53 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Tarif icin tesekkürler
#22.03.2006 21:13 0 0 0
  • teşekkür ettiiim!!!
#05.04.2006 03:55 0 0 0
  • yapta yiyelim ablacım birgünnoimage
#05.04.2006 19:28 0 0 0
  • çok güzel teşekkürler
#14.04.2006 15:27 0 0 0
  • teşekkürler.ellerine sağlık
#21.04.2006 16:05 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#02.07.2006 01:09 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 08:59 0 0 0