Keçiboynuzu - Ceyhun Emre Teoman

Son güncelleme: 14.04.2010 09:27
  • Keçiboynuzu kitap özeti - Keçiboynuzu kitap tanıtımı
    Özeti

    Tasavvufî edebiyat alanında, farklı üslubu ile yer edinen Ceyhun Emre TEOMAN'ın, raflarda yerini alan diğer kitabı ise Keçiboynuzu

    Kitap, kısa dergâh hikâyelerini ve seyir denemelerini okuyucuyla paylaşıyor. Kısa tasavvufî hikâyeler arasında yer alan gravürler ise okuru, ayrı bir dünyanın eşiğine taşıyor.
    "Mevlana Çeşmesi" ismi verilmiş kısa hikâye ile başlayan kitap, her bölüm başında kullanılan minik destar figürleriyle ayrı bir ruhu soluyor.

    "-Dünyadaki her dergâh, uzaydan bakılırsa yeryüzünün atan kalpleridir. Ve her insan kalbi de bedendeki dergâhın ta kendidir" diyen Ceyhun Emre TEOMAN, 21. Yüzyıl insanı için, çok da alışık olmadık bir dil kullanıyor.

    Dergâhlardan, bitkilerden, kitaplardan, çeşmelerden, tesbihin her bir tanesinden ayrı ayrı bahseden yazar, dönüp dolaşıp insana geliyor. Ve insanın seyrinde, keşif için bir ayna veriyor okurunun eline

    Şöyle ekliyor
    "-Çileye girmeden evvel, dervişlerin eline bir ayna verilip son kez aynaya bakması istenirmiş. Sonra çileye başlarmış derviş Seyrinde ara sıra kalbini yoklarmış Ta ki kendi kalbinde kendini görene kadar Ta ki kendi kalbi aynaya dönüşene kadar"

    noimage


    Künyesi

    Ceyhun Emre Teoman
    · Kitab-ı Hayat
    · Basım Tarihi : 04 - 2010
    · ISBN : 978-9944-928-04-5
    · Sayfa Sayısı : 104
#14.04.2010 09:27 0 0 0