Arabaşı

Son güncelleme: 01.07.2023 13:46
  • Arabaşı






    Arabaşı
    KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk
    Malzemeler:


    6 su bardağı tavuk suyu

    1 limonun suyu

    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

    Tuz
    Hamur malzemesi:
    4 su bardağı un

    3.5 su bardağı su

    Tuz

    Hazırlanışı:
    * Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.

    * Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.

    * Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.


    Soğuk kış günlerinin eşlikçisi Arabaşı çorbası,
    İç Anadolu'nun değişik illerinde vazgeçilmez bir yemek çeşididir. Bazı yörelerde kaynar sıcaklıktaki tavuk suyu ve hamur ayrı kaplarda masaya gelir. Tavuk suyu tabaklara paylaştırılır. Bir kaşık hamur alınır ve tavuk su ile birlikte yenir.
#22.07.2004 02:49 1 0 0
  • cok tsk ler ederim ellerinize saglik
#10.05.2005 00:16 0 0 0
  • saol dostum............
#10.05.2005 21:37 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler GS2004 kardeşim
#24.09.2005 08:38 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:38 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:09 0 0 0
  • dostum nede ihtiyacım vardı bilemessin bide testi kebabını alırsak cok sevinirim elen saglık
#08.11.2005 20:53 0 0 0
  • ellerine saglık arkadaşım
#08.11.2005 23:19 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:08 0 0 0
  • teşekkürler
    ellerinize sağlık
#29.12.2005 01:51 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:15 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:27 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#01.07.2023 13:46 0 0 0