Ballı Tahinli Sarma

Son güncelleme: 22.05.2006 17:37
  • Ballı Tahinli Sarma (6-8 Kişilik)

    Malzemeler:
    3 Yufka
    1.5 Su Bardağı Tahin
    1 Su Bardağı Bal
    1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
    1 Tatlı Kaşığı Mahlep
    1 Yumurta Sarısı
    1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri





    noimage



    HAZIRLANIŞI :
    Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.Ikinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın.
    Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün.
    Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın.
    Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.
#08.02.2006 00:22 0 0 0
  • değerli paylaşımların için teşekkürler arkadaşım eline sağlık
#08.02.2006 08:29 0 0 0
  • sağol ececim mutlaka deniyeceğim bunu çok güzel bişeye benziyor
#08.02.2006 15:17 0 0 0
  • ece kardeşim eline sağlık mutlaka deneyeceğim teşekkürler
#12.02.2006 20:08 0 0 0
  • cok güzel gözüküyor
#17.02.2006 15:57 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 22:59 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 20:54 0 0 0
  • noimage
    ellerine sağlık.
#07.03.2006 14:04 0 0 0
  • eline sağlık

    çok lezzetli gözüküyor

    biraz kalorisi fazlamı ne

    tahin, bal , fındık
#09.03.2006 11:18 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#22.05.2006 17:37 0 0 0