Biga Arabakonağı Köyü Bilgileri - Arabakonağı Köyü Hakkında - Arabakonağı Köyü Tanıtımı - Arabakonağı Köyü Resimleri
Arabakonağı, Çanakkale Biga ilçesine bağlı bir köyüdür.
İlçe: BİGA
İl:ÇANAKKALE
İle Uzaklığı:0 km
İlçeye Uzaklığı:25 km
Rakım:225 m
Nüfus:
2000:78
1997:0
Tarihi
1879 yilinda bulgaristanin camuna kasabasından gelen macır lar tarafından bugunkü yerinde kurulmustur.
Kültür
Köyün özellikle bayram gelenekleri uzun yıllardan beri son derece guzel ve hic bozulmadan kabir ziyaretinin ardından buyukten kucuge dogru sıralanıp tek tek bayramlasılarak yapılır., görenekleri ise her kim olursa olsun son derece misafirperver bir halkı vardır genc nufusun buyuk bir bolumu goc ettiginden koyde yas ortalaması 50nin uzerindedir ve keskek ve hamur işleri her evde hemen hemen yapılır
Coğrafya
Çanakkale iline 90 km, Biga ilçesine 25 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ve maalesef tanıtımı yeterince yapılamamıs yerleri ve son derece soguk suyu bulunmaktadır.kale tepesinde su anda sadece kalıntıları kalmıs bizans kalesi ve kilisesi vardır.ve son derece guzel kemer korfezi manzarası ile essiz bir guzellige sahiptir.trekking için son derece uygun bir yolu vardır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.özellikle son iki donemdir secilen Sabahattin AKİL koy icin cok hizmetler yapmis olup bugunku haline gelmesinde buyuk emegı olmustur.
1879 (Rumi 1295) yılında Bulgaristan'ın Çamuna kasabası çevresinden gelen, 25 hanelik muhacır halkı tarafından kurulmuştur. Önce Dutluk Çiftliği'ne, sonra Balıklıçeşme taraflarına yerleşilmek istenmişse de sivrisinek ve sıtma hastalığından, bugünkü yerleşim biriminin olduğu yer tercih edilir. Köyün yakınındaki Tatlar mevkiindeki4-5 hane Tatar grubunun da bu yerleşim birimine gelmesiyle köy, bugünkü konumunu alır.Yerleşim biriminin eski ve işlek bir yol üzerinde olmasından, yolcuların arabaları ile köy meydanındaki suyun başında mola verip konakladıklarından köye ARABAKONAĞI adı verilmiştir.