Maklube

Son güncelleme: 19.03.2006 22:23
  • mardin yemekleri - yöresel yemekler

    noimage

    MALZEMELER:

    *4 Su barda ı pirinç
    *1kilo kavurma
    *5 bardak su
    *4 tane patlıcan
    *4 tane havuç
    *6 tane patates
    *1 konserve mısr
    *1 konserve bezelye
    *yeteri kadar tuz
    *kızartmak için zeytinya (patlıcan havuç patates)
    *pilav için 1paket ya

    YAPILIŞI

    Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır.pilav pişerken kızrtma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patcanlar kızartılır tabi iste e göre do ranarak kavurma ısıtılır .derin bir tencereye önce pişmiş eti yayarız sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyarız sonra pi
    lavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur.tencereye 1 kaşıkla basarız tencereyi ya tepsiye yada geniş büyük bi taba a ters çeviriz yanlarına kıvırcık salatası yaparız afiyet olsun

    not...
    bu pilav bütünlügü birligi simgeler
#13.02.2006 22:57 0 0 0
  • bu maklube çok hoşuma gidiyor
#14.02.2006 15:48 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler arkadaşım
#04.03.2006 23:46 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:02 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:23 0 0 0