kışın enerji kaynağı pekmez

Son güncelleme: 19.02.2006 17:47
  • Kışın enerji kaynağı: Pekmez
    Üzüm üretiminin yaygın olduğu illerde tüketimi fazla olan üzüm pekmezi, sağlıklı bir gıda ürünü olması bakımından uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor



    Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüm pekmezi ve üzümden yapılan tatlıların besleyici, enerji verici ve soğuktan koruyucu özelliği olduğunu söyledi.

    Kış aylarında yaygın olarak tüketilen bu gıda ürünlerinin, demir, kalsiyum ve potasyum mineralleri bakımından çok zengin olduğunu ifade eden Öner, "Ayrıca, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği var" dedi.

    Öner, birer enerji kaynağı olan bu ürünlerin, özellikle gençler, hamile kadınlar, çocuklar, sporcular ve dışarıda çalışanlar tarafından tüketilmesi gerektiğini söyledi.

    Bütün gıdalar gibi üzüm ürünlerinin de temiz ortamda üretilmesi gerektiğini ifade eden Öner, bilinen yerlerden alışveriş yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

    Prof. Dr. Öner, üzümden yapılan tatlıların, evlerde hijyenik ortamda muhafaza edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

    Gaziantepin tarihi Elmacı Pazarında işyeri bulunan esnafın vitrinlerini de pekmez ve üzümden yapılan tatlı çeşitleri süslüyor.

    Üzüm pekmezi ve üzümden yapılan tatlı çeşitlerine, Gaziantepin yanı sıra çevre illerden gelenler de büyük ilgi gösteriyor.
#17.02.2006 17:45 0 0 0
  • üzüm pekmezi de faydalı fakat keçiboynuzu pekmezi daha çok faydalı bilhassa çoçuklar ve yetişkinler sıkca tüketmeli
#17.02.2006 20:31 0 0 0
  • Pekmezin bilinen faydalarını bildiğimden ve son günlerdede sağlıklı beslenme takıntım oluştuğundan kilo almak pahasına her sabah pekmez yiyorum.

    Bu arada pekmez alırken firma güvencesine çok dikkat etmek gerekiyor,nede olsa pekmezin hala bazı yerlerdeki üretim şartlarını tahmin edebiliyorsunuz,Ayaklarla çiğnenerek sağlıksız bir şekilde.Ama güvendiğimiz isimli firmaların ürürnlerini aldığımızda içimiz rahat tüketebiliriz
#17.02.2006 21:56 0 0 0
  • Eline sağlık


#17.02.2006 22:42 0 0 0
  • hic ama hic sevmiyom
    emeklerine saglik canim
#18.02.2006 12:26 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık değerli bilgilerin için
#18.02.2006 14:40 0 0 0
  • değerli bilgilerin için tşk ederim
#19.02.2006 07:20 0 0 0
  • pekmezi çok severim özelliklede pancar pekmezini
#19.02.2006 17:47 0 0 0