Yeşilim Çorbası

Son güncelleme: 19.07.2006 19:50
  • MALZEMESİ

    4 adet kabak
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı dereotu
    6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
    2 su bardağı tavuk suyu
    Karabiber
    Tuz

    TARİF
    Kabakları temizleyip yıkadıktan sonra 3 bardak su koyduğunuz tencerede 15 dakika haşlayın. Kabaklardan birini ayırın. Kalanları mikserde püre haline gelene kadar ezin. Tereyağında unu sararana kadar kavurun. Kabak püresi, tavuk suyu, 3 yemek kaşığı krema, karabiber ve tuzu, una ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ayırdığınız kabağı halka şeklinde doğrayarak çorbaya ekleyin. 20 dakika daha kaynatın. Servis yapmadan önce krema ve dereotuyla süsleyin.
#22.02.2006 01:05 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine saglık arkadaşım
#23.02.2006 17:49 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler ellerinize sağlık kardeş
#24.02.2006 15:04 0 0 0
  • tarif için tşk ederim
#07.07.2006 16:49 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER
#11.07.2006 07:43 0 0 0
  • Ellerıne Saglık
#19.07.2006 19:50 0 0 0