ÇİKOLATA SOSLU ARMUT

Son güncelleme: 30.06.2006 15:34
  • ÇIKOLATA SOSLU ARMUT

    MALZEMELER

    4 adet soyulmuş armut
    1 limon suyu
    1 çaykaşığı vanilya esansı
    3 çorbakaşığı tozşeker

    Çikolatalı sos için :
    5 çaykaşığı tereyağ (veya margarin)
    175 gram bitter çikolata
    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Armııtları ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için üzerlerine
    limon suyu dökün. Vanilya ve şekeri yarım litre suya katın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Armutları şekerli suya koyun ve bir taşım kaynattıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın.
    Sosu hazırlamak için, çikolatayı, tereyağ (veya margarin) 6 çorbakaşığı armut suyuyla eritin. Tencerenin altını kapatıp karıştırın.
#24.02.2006 10:48 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım ellerine sağlık tarifleriniz için
#24.02.2006 10:51 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 22:06 0 0 0
  • eline sağlık

    canım istedi
#26.02.2006 21:08 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık
#28.02.2006 20:12 0 0 0
  • güzel bir tarife benziyor,ellerine saglık arkadaşım
#06.04.2006 11:26 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkür ederim
#06.04.2006 13:01 0 0 0
  • bitter çikolata,ne oluyo ya vvalla kafam karisti
#06.04.2006 14:34 0 0 0
  • süztsüz ,siyah çikolata
#06.04.2006 20:26 0 0 0
  • TaRif icin Tesekkürler....
#26.05.2006 09:43 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:34 0 0 0