Türkiye'de en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetişen ve kış günlerinde bol miktarda tüketilen vitamin zengini turunçgiller, içerdikleri 'flavonoid' adlı antioksidanlar sayesinde atardamarlar ve kalbin zarar görmesini önlüyor.
İçerdikleri zengin C vitaminiyle kış boyunca vücudumuzun doğal bekçileri olan turunçgiller arasında, özellikle portakal ve mandalinanın sihirli güçleri mevcut... B vitamini yönünden de zengin olan portakal, damarları güçlendirerek kireçlenmeyi önlüyor. Varislerin iyileşmesini de sağlayan meyve, sinir sistemini düzenliyor.
Karaciğer, mide ve bağırsakları çalıştırıp gazı önleyen portakal kabuğu reçeli, vücudun zehirlenmesinin de önüne geçiyor. Felç hastalarına da tavsiye edilen portakal, içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvarların çoğalmasına sebep oluyor.
bugün çok sevdiğim sevdiğim kivi ve portakalın faydalarını yazmışsınız
çok faydalı olduğunu biliyordum fakat bukadar detaylı bilgiye sahip değildim ,teşekkürler.