Maradona: "Messi dünyanın en iyisi"

Son güncelleme: 26.02.2006 11:03

  • Arjantin Milli Takımı'nın ve dünyanın efsane futbolcularından olan Diego Armando Maradona, Barcelona'nın Arjantinli süper starı Lionel Messi'yi Ronaldinho ile beraber dünyanın en iyi 10 numaraları olarak gösterdi.

    Yaşayan efsane Maradona, Arjantin'de yaptığı açıklamada, Barcelona ve Arjantin Milli Takımı'nın genç yıldızı Lionel Messi'yi kendisinin veliahtı olarak göstererek, kendisini bu şekilde geliştirmeye devam ettiği sürece dünyanın en iyi 10 numarası olacağını ifade etti.

    Maradona yaptığı açıklamada, "Messi'yi, Arjantin Mili Takımı'nda benim veliahtım olarak görüyorum. Messi 10 numaralı formayı sırtına geçirdikten sonra da onun lakabını El Diez (On) olarak ilan ediyorum. Onu izlemek çok güzel ve Messi bizim mavi-beyaz formamızı giydikten sonra eminim ki Maradona efsanesi devam edecek" dedi. Maradona, ayrıca Arjantin halkının da Messi'ye büyük destek verdiğini ve onu ulusal takımda görmek istediklerini, onların da Messi'yi 'yeni Maradona' olarak gördüklerini de söyledi. Efsane futbolcu bir dönem Andres D'Alessandro ve Pablo Aimar'ın, Arjantin milli takımının yeni efsaneleri olarak gösterildiklerini ancak bu futbolcuların bunu başaramadıklarını da ifade etti. Maradona son olarak ise Ronaldinho'ya da övgüler yağdırarak, onun da dünyanın en iyi 10 numaralarından biri olduğunu söyledi ve sözlerini "Messi, Ronaldinho ile birlikte dünyanın en iyi futbolcularından biri ve tıpkı benim gibi oynuyor. Messi lider bir oyuncu ve oyunun güzel oynanması için herşeyi yapıyor. O, dünyadaki diğer futbolculardan çok farklı" dedi.

    Barcelona'nın Arjantinli genç yıldızı Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi çeyrek finale çıkma mücadelesi ilk maçında deplasmanda karşılaştıkları Chelsea karşısında çok güzel bir futbol sergilemiş ve takımının Chelsea'yi 2-1 devirerek tur için büyük bir avantaj yakalamasına büyük katkı sağlamıştı. Messi, bu maçta yaptığı kıvrak hareketlerle rakip takım oyuncularını sinirlendirmiş ve Chelsea'li Asier Del Horno'nun da kırmızı kart görmesini sağlamıştı.
#25.02.2006 15:46 0 0 0
  • yerine adyı buldu yani
#26.02.2006 11:03 0 0 0