Kim Özürlü Kim Özürsüz Belli Değil

Son güncelleme: 24.05.2010 20:32
  • Kim Özürlü Kim Özürsüz Belli Değil

    Kadere inat yine dimdik yürüyeceğim bu hayat yolunda.
    Belim, bileğim ayağım bükülse de sevgi dolu olacak yüreğim,
    Bir engel taşıyorsa bu benim çilekeş bedenim,
    Ben engelli değil, yüreğinde umut sevinç ve sevgi besleyen biriyim.

    noimage


    Sanırlar ki engel; elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta ve zihinde,
    Her ne kadar engelliler denilse de onlara, asıl özür onları göremeyenlerde, gözlerimizde, koşmayan ayaklarımızda ve uzanmayan kollarımızdadır.

    noimage

    Sen; göremeyen arkadaşının elinden tutabildin mi?
    Sen; yürüyemeyen bir arkadaşının ayağı olabildin mi?
    Sen; duymayan, Konuşamayan bir arkadaşının dili kulağı olabildin mi?
    Sen; düşünemeyen bir arkadaşının düşüncesi olabildin mi?


    noimage


    Çok uzak değil bunlar sana,
    Bir el uzatman
    Bir adım atman,
    Bir tebessüm etmen,
    Bir şefkatli bakışın,
    Bir insan olduğumuzu düşünerek
    Yarın bizim ne olacağımızı düşünmemiz yeterde artar bile,


    noimage



    VE ONLARIN;
    Sana nasıl sıcak baktığımı göreceksin
    Sen; duyamayan arkadaşının,
    Sana söylediği türküyü duyuyor olacaksın
    Sen; yürüyemeyen arkadaşının,
    Sana geliyorum sen bana yürü deyişini duyacaksın
    Sen; zihnine kilit vurulmuş arkadaşının,
    Sana sevgiyi anlatıyorum ve sende beni anlıyorsun deyişini duyacaksın
    Sana sevgiyle mahzun mahzun bakan arkadaşının,
    Ve sana sımsıcak,gözlerinin ışıl ışıl ışıldaması göreceksin
    İbrahim BEKLER
    MERSİN
#16.05.2010 01:38 0 0 0
  • O güzel yüregine ve emegine saglik geceyelim:)
    Cok anlamli bir konu gercekten,,bizlerin durupta kendimize sormamiz gereken soru..
    " Kim özürlü " Bu sorunun yanitini acaba kacimiz dürüstce verebiliyoruz kendimize..

    Yazan,in kalemine bereket..
#16.05.2010 01:53 0 0 0
  • Tesekkur ederim abla sagolasin ilgin ve sevgin icin. Sadece belli bir gun yada belirli haftalarda hatirlanan bu insanlarimiz, hergun ilgi ve sevgiye muhtaclar. Onlarin gereksinimleri bir sadaka yada bir acima duygusu degil. Sadece insanca yasamak, topluma katkida bulunmak..
#16.05.2010 01:57 0 0 0
  • Okuduktan sonra sadece sunu diyesim geldi...
    Yeter ki duygu,yürek,vicdan özürlüsü olmiyalim...
    Ne yazik ki günümüzde örnekleri o kadar cok ki...
    Asil acinasi bence onlar...
    Ve bunlari okuduktan sonra her halimize sükredelim...O kadar nankörüz ki yaratilis geregi halbuki söyle bir düsünsek dünyanin en zengin insaniyiiz ama farkinda degiliz o baska...


    Sanırlar ki engel; elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta ve zihinde,
    Her ne kadar engelliler denilse de onlara, asıl özür onları göremeyenlerde,


    Yüregine saglik canim duyarliligin icin ve bizleride bir kez daha uyandirdigin icin kocaman tskler sana
#16.05.2010 02:08 0 0 0
  • Tesekkur ederim Leyla bu guzelligin ve duyarliligin icin.
    Sozkonusu sorunu, bu yasima kadar yasamis ve daha da yasiyacak olan ben, o insanlarin ruh hallerini herkeslerden cok anlayabilecegimi saniyorum. Modern ve insan haklariyla dolu dolu diye bilinen Hollanda'da bile, nice okul ve is kapilarindan cevrildigimi cok iyi bilirim. Ama senin dedigin gibi sadece sukur.
    Var olanimizla, yok olanimizla, eksik olanimizla, sevenlerimizle sukurler olsun...
#16.05.2010 02:21 0 0 0
  • Ne mutlu sana canim kendinle gurur duymalisin...
    Tipki bir kardelen misali o kadar zorluga ragmen yinede karlarin arasindan siyrilip yönünü günese dönmeyi basarmissin ya seni taaa yürekten kutlarim


    Madden yani (bedenen) yaninda olamasamda emin ol gönlümle yüregimle hep yanindayim canim arkadasim senle gurur duyuyorum
#16.05.2010 02:24 0 0 0
  • Biliyormusun...
    Yesil gozlerimdeki kizil huznu sevdim seninle
    Butun mevsimlerde buz tutan yuregimi sevdim seninle,
    Bu lanet sehri sevdim seninle,
    Yurumeyen ayaklarimi sevdim seninle.
    Ve...
    Aci cekip curumeyi sevdim seninle...
    Olsun.
    Ben yine de, seni sevdim
    Seninle...



    Tesekkur ederim Leyla sagolasin Allah razi olsun..
#16.05.2010 02:33 0 0 0
  • Bütün engellerinizi yüreğimim taaa derinliklerinde ve iliklerime kadar işleyecek şekilde hissederek engellerinizin bin kadı olarak alnınızdan öpüyorum.
#16.05.2010 10:25 0 0 0
  • Okadar hassas bir konuki;heleki bu sorunu yaşamayanların tespit ve düşünceleri kılı kırk yararaktan olmalı ki"- tabi çeken sen değilsinya hariçten gazel okuması kolay " sözünü hissettirmeden birşeyler belirtilmiş olsun..
    Ama olayı bir butunun parçası görmek gerektiğine aslında Kudretin herkezi bir birine muhtaç etmek ve düzenin ilerlemesi için özürlü yarattığını;tam ve eksiksiz insanın olmadığını düşünüyorum.Ki bu anlamda aksamadan yürüyor olmak bir kusursuzluk değildir;aksamadan yürüyor olan bir çok insanda da olmayan; iç güzelliği zekası,azmi ve şartları itibariyle güçlü karakteri olan aslında toplumun çıkardığı Allah indinde herşeyin tam ve yerinde olduğu "özürlü ?"kişilerde daha güçlü ve önemli derecede mevcuttur..Ve daha öncede paylaştıpın gibi birçok özürlü diye anılan zeki ve güçlü işnsanın icatları topluma faydaları olmuştur...İşte bu noktada Kudretin kusursuz dengesi mevcuttur zannındayım...İnşallah hariçten gazel okumamışımdır..

    Teşekkür ederim canım arkadaşım;bir şekilde bir yeriyle özürlü olan hepimize sunduğun bu güzel paylaşımın için..
#23.05.2010 15:24 0 0 0
  • Çok uzak değil bunlar sana,
    Bir el uzatman
    Bir adım atman,
    Bir tebessüm etmen,
    Bir şefkatli bakışın,
    Bir insan olduğumuzu düşünerek
    Yarın bizim ne olacağımızı düşünmemiz yeterde artar bile,


    Sevgili arkadaşım geceyeli;yüreği sevgi dolu ve bir o kadarda yüreği kocaman kardeşim...Hani biz insanlar bazen öyle olur ki görmeden,duymadan,dokunmadan karşımızda ki insana karşı bir yakınlık duyar ona karşı sıcacıksındır ve sanki bir yerlerde görüp ,konuşmuş ,paylaşmışcasına bişeyleri oluruz ya;işte ben sizi yazılarınızı okudukça bu duyguyu yaşayıp hissettim.Güçlüsün her zorluğa göğüs gerecek kadar güçlü ve azimlisiniz.Bu harika değerli konuyu bizlerle paylaştığın için çok tşkr.ederim.İnsanlar asla görünümleriyle ya da yaşamsal faaliyetleriyle değil;yürek ve kafa sesleriyle düşünülmeli kabul edilmelidir...

    Tekrar teşekkür ederim bu güzel paylaşımınız için sevgili kardeşim...

#23.05.2010 21:07 0 0 0
  • Hepinize cani gonulden tesekkur ederim, sagolun Allah razi olsun. Sevgileriniz alakalariniz hakikatende insana guc veriyor. Ben bunu hissediyorum. Oncelikle biraz kendimden bahsedeyim istedim bu mesajimda. Bu gercegi hicbir zaman kendime bir acinma malzemesi yapmadim ve yapmakta istemiyorum, karsiyim. Bu sebeble forumda encok sevdigim siirler bolumunden sonra hep kiyisindan kosesinden okuyup, bir seyler yazmaya calistigim Engelliler forumunu takip ettim. Her nekadarda olsa kendi siirlerimde ara ara kullandim ama, bunu bir eksikligin bir ozlemin disa vurmasi olarak kabul edilmesi olarak gorebilirsiniz. Sizlerinde beni bu manada anlayacaginiza inaniyorum.
    Ben 25 yasinda Hollanda dogumluyum. Hafif yurume engelliyim, dogustan kalca kemiginde olusan bir gelisim bozuklugu sebebiyle sol ayagim digerine nazaran 3.8 cm kisa ve ayni zamanda sol adimimi diger ayagimin uzerine dogru atiyorum. Ilk yurumeye basladim anda farkina varilip tedaviler ve ameliyatlar oldum. Cok sukurler olsun ki ilerlemesi buyuk olcude durduruldu. Bir baska rahatsizligimin vermis oldugu etki sebebiyle, arasira koltuk degnegi kullanmak zorunda kaliyorum. Sozkonusu kisaligi, tabani doldurulmus ortapedik ayakkabilarla saklayabiliyorum ama manken adimi :) denilen adimlarim konusunda yapabilecegim hicbirsey olmadi. Allahima sukurler olsun ki herzaman kendimi daha zor durumda olan insanlarla kiyaslayip, halime binlerce kez dualar ediyorum. Bunu bir kader, Allahin bir takdiri olarak kabul gorup, sukurlerimi eksik etmiyorum. Tabiki zorluklarini cok yasadim hala da yasiyorum. Cocuklugum ozellikle cok sakli gecti, hep utandim, dislandim ama buyudukce, olgunlastikca kendime guvenip insanlari ve kendimi sevmesini ogrendim. Engelli olmanin bir suc olmadigini kafama yerlestirdim. Fakat sizlerinde mesajlarinizda belirttiginiz gibi, maalesef bazi insanlarimiz hala ortacag kafasi ile engelli insanlarimiza bakiyor. Ortacagda oldugu gibi, bugun de bir suclu, bir vebali, bir lanetli gibi kaciliniyor. Belki de benim beklentim fazla saglam insanlardan. Cunku her toplum saglikli ve engeli olmayan bir insana bile duzgun yaklasim gosteremezken , engelliye saygiyi sevgiyi istemek, sanirim biraz hayal oluyor. Yada abes oluyoruz. Ama cok sukur artik tabular yikiliyor, kimsenin kimseden bir ustunlugu olmadigini ogreniyor insanlarimiz. Daha da iyi olacak insallah.
    Hicbir sey engel degildir bir cift gozun isildamasina.. Ve hic kimse engelli degildir, sevginin sicakligini yureginde tasiyorsa
    Ilgileriniz, dusunceleriniz ve dualariniz icin butun arkadaslarima cok cok tesekkurler ederim. Tesekkurler Ilbeyi agabey, tesekkurler Ozan, tesekkurler 1sidelya. Herkesi cok seviyorum, iyi ki varsiniz
#24.05.2010 18:50 0 0 0
  • Sevgili geceyeli;

    Hayat bize getirileri ve götürüleri ile muazzam bir şekilde sunulmuş.Bize doğuştan ve sonradan kazandırılan nitelik ve niceliklerle hayat içinde herbirimiz yerimizi alıyoruz.Hiçbirimiz birbirimize benzemiyoruz.Düşün ki canım tek yumurta ikizlerinde dahi farklılıklar mevcut.Hani deriz ya on parmağın onuda benzemiyor farklı diye...Dünde yinelemiştim yine yazacağım:Bir insan yeter ki yüreği engelli olmasın..Sevmek sevilmek herşeyin ana hamuru malzemesi bu..Sevgiyle ,sabırla ve de en önemlisi inançla her şeyin üstesinden gelinir kardeşim.Bu dediklerim hepimiz için geçerli.Yarın herbirimize neler getirir ya da götürür bilemeyiz.Yeter ki yüreklerde ki cevheri kaybetmeyelim ona sahip çıkalım...Cinsiyet ,dil,din,ırk gütmeden hepimiz İNSANIZ.İnsan olabilmek de; tüm canlılardan bizi ayıran ''düşünme ve düşündüğümüzü yapabilme yeteneğini'' yerinde ,akıllıca kullanabilmekle mümkün...Kısacası Allah aklımızı var ettigi sürece herseyin üstesinden geliriz..Yeter ki doğru ve zamanında kullanmasını bilelim.Herseyin arzu ettiğinden çabuk ve kolaylıkla oluşması dileğiyle canım...

    Son noktayı senin harika sözlerinle bitireceğim kardeşim...

    Hicbir sey engel degildir bir cift gozun isildamasina.. Ve hic kimse engelli degildir, sevginin sicakligini yureginde tasiyorsa



#24.05.2010 20:32 0 0 0