Beşiktaş Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar 1903Radyo`da yayınlanan `Gündoğdu Beşiktaş` programında Erhan Barış Karakuş`a önemli açıklamalar yaptı.
İşte Vardar`In yaptığı açıklamalar:
QUARESMA VE GUTİ TRANSFERLERİ TÜRKİYE`NİN REKLAMI OLDU
`Ali Kuçik`i Rizespor ısrarla istiyor, Ali`de prensipte anlaşmış. 1 hafta Schuster Ali yi görmek istiyor. Eğer bu oyuncular Beşiktaş`ta oynamayacaksa, oynayabilecekleri bir yere gitmeleri ve gözümüzün önünde kalmaları daha verimli olur. Başkan ve Adalı çok iyi anlaşıyor. Bir forvet oyuncu transfer edeceğiz. Quaresma ve Guti nin transferi Türkiye`nin tantımına çok büyük reklam oldu. Beşiktaş`ta her şey iyi görünüyor. Prag`da ki maçta tam oynayamadık fakat Hakan`ı kazandık ve Necip de beni çok mutlu etti.`
FORVET MEVKİNE TRANSFER YAPACAĞIZ
`Bir transfer daha yapacağız. Başkan Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı`da büyük bir heyecan var. Bir forvet transferi daha gerçekleştireceğiz.. Serdal Adalı gününün 10 saatini bu işlere ayırıyor.Çok uğraşıyor. Gelecek golcü de Guti gibi bir yıldız olacak. Nobre çok formsuz. Bobo ise mutlaka kazanılacaktır. Hazırlık kampında çok ağır idmanlar oldu. Plzen çok genç bir takım ancak tur atlayacağımızdan şüphem yok. Robinho konusunda hala uğraşıyoruz. Bu transferde bir çabamız olduğu bir gerçek.`
REZERV LİGE AĞIRLIK VERDİK
Rezerv Lig kuruldu. Bu maçları pazartesi günleri inönü de oynayacağız. Rezerv lig 20 takımdan oluşacak. Bolu, Çanakkale, Altay gibi takımlar da var. Beşiktaş taraftarının ilgisini bekliyoruz. Bizi yanlız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Dortmund`dan ve Avrupa`nın bazı takımlarından 4-5 tane futbolcu aldık. Şuanda antrenmanlara da katılıyorlar. Bu hafta bonservis işini çözeceğiz. Önümüzdeki hafta bu oyuncuların isimlerini sizlerle paylaşacağım.
MUHAMMED`İ KISA ZAMANDA PROFESYONEL YAPACAĞIZ
Ben G.Antep`e kiralık giden Erkan`ı çok tutuyorum. Gençlerimizi tabi ki Schuster de çok iyi takip ediyor. Cumali ve Ali Kuçik çok yetenekli futbolcular. Onur`da keza aynı. Ayrıca oyuncuların gelişimiyle de çok ilgileniyoruz. Muhammed`i en kısa zamanda profesyonel yapacağız. Geçen sene kendisi milli takımda da çok başarılı oldu. Batuhan`ın A takımda oynamasını isterdim. O bizim bağrımızdan çıkan bir oyuncu. O da kendi yanlışlarını düzeltir umarım.` diyerek sözlerini tamamladı.
Milan ile Juventus da istiyor ama tıpkı Q7 ve Guti`de olduğu gibi Kartal sessiz ama derinden ilerliyor. Bonservisi çok pahalı, o nedenle kiralama formülü üzerinde duruluyor. Başkan Demirören, siyahi forvetin İstanbul`a geliş tarihini bile kafasında belirledi...
Ricardo Quaresma ve Jose Maria Gutierrez gibi transferlerle sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş, yeni bir bomba patlatmaya hazırlanıyor. Süper bir golcü alarak, yabancı transferine nokta koymayı planlayan Siyah-Beyazlı yönetim, Emmanuel Adebayor'un işini bitirmek için büyük çaba sarfediyor. Manchester City'den ayrılma kararı alan Togolu forveti Beşiktaş'ın dışında Milan ile Juventus da istiyor. Ancak tıpkı Quaresma ve Guti'de olduğu gibi Beşiktaş Yönetimi'nin Adebayor'u da ikna ederek, bu kararından döndürmeye çalıştığı ifade edildi. Başkan Yıldırım Demirören'in ısrarla istediği siyahi forvetin transferinin gerçekleşmesi için mali şartların zorlandığı öğrenildi. Bonservisi 20 milyon Euro civarında olan yıldız golcüyü tapusuyla almak zor. O nedenle Siyah-Beyazlılar kiralık formülü üzerinde duruyor. Demirören ve kurmayları bu flaş transfer için tarih bile belirledi: Önümüzdeki hafta içinde İnönü'de oynanacak HJK Helsinki maçından sonra Adebayor İstanbul'a gelecek!
-Kaan Bora/Fanatik-
Basında çıkan son dakika haberlerine göre Man. City`li oyuncu Adebayor`un Beşiktaş`la anlaştığı iddia ediliyor.
Cengiz Zülfikaroğlu ve Serdar Adalı`nın dün geceden beri telefonlarının kapalı olması ve Başkan Yıldırım Demirören`in Londra`da bulunması bu iddiaları doğrular nitelikte.
Ancak Başkan Demirören`e yakın çevrelerden alınan bilgi, Başkan`ın bu söylentileri yalanladığı yönünde. Gelişmeler HABER1903`de.
Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Manchester City'nin yıldızı Adebayor'u kiralık olarak kadrosuna katmak için ön görüşmelere başladı.
Ricardo Quaresma ve Guti transferleriyle ses getiren Beşiktaş, dünyaca ünlü bir yıldızı daha kadrosuna katmak için çalışıyor. Siyah-beyazlıların gündeminde bu kez Emmanuel Adabeyor yer alıyor.
Bu transferle bizzat ilgilenen başkan Yıldırım Demirören, İngiltere'ye giderek, Manchester City'nin Togolu yıldızı için görüşmelerde bulundu. 26 yaşındaki oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen siyah-beyazlılar, Manchester'daki temaslarından olumlu sonuçlar aldı.
Mario Balotelli ve Edin Dzeko ile ilgilenen City'nin de Beşiktaş'ın teklifine sıcak baktığı öğrenildi.
Togolu oyuncu ile görüşmelere devam etmek için İngiltere'de kalmayı planlayan başkan Demirören, bir yandan da takımdan gönderilecek yabancı oyuncular hakkında İstanbul'dan gelecek haberleri bekliyor. Kadrodaki yabancı oyuncu sayısının azalması durumunda Beşiktaş Transfer Komitesi, Emmanuel Adabeyor'u Türkiye'ye getirmek için girişimlerini hızlandıracak.
Ancak golcü oyuncuyla sadece Beşiktaş ilgilenmiyor. Ada basını Tottenham'ın Adebeyor için City ile pazarlık masasına oturduğunu iddia ederken, İtalya medyası ise Juventus'un Togolu yıldız için devreye girdiğini önü sürüyor.
Kadrosunda Bir Çok Forvet Ve Santrafor Oyuncusu Bulunduran Manchester City Kulübü Şimdide İnter Kulübünden Mario Balotelli İle Anlaşmaya Vardı Ve Manchester City'nin Stadında Balotelli'yi Basına Tanıttı .
Peki Şimdi Manchester City'nin Forvet Ve Santrafor Hattı Ne Durumda .
Hemen Şöyle Bir Bakalım .
1. Carlos Tevez
2. Emmanuel Adebayor
3. Robson De Souza ( Robinho )
4. Roque Santa Cruz
5. Craig Bellamy
6. Mario Balotelli
7. Felipe Caicedo
8. Alex Tchuimeni ( Yaş 18 )
9. Abdisalam İbrahim ( Yaş 19 )
10. Gregory Cunnigham ( Yaş 19 )
Yaklaşık 35-40 Kişilik Kadroya Sahip Olan Manchester City Kulübü 25 oyuncuya Düşürecek kadroyu Ve 10 Forvet Oyuncusu Bulunan Hücum Hattından Satılacak Oyuncuları Olacak 1 Hafta İçinde Transferleri
Bitecektir .
Beşiktaş'a İngiltere'den müjde geldi. Yeni bir bomba patlatan Manchester City, artık Adebayor'u elden çıkarmanın peşinde...
Quaresma ve Guti gibi iki ünlü yıldızı kadrosuna kattıktan sonra bir büyük bomba daha patlatmak için harekete geçip, Manchester City'nin Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor'un peşine düşen ancak ilk İngiltere çıkarmasından sonuç alamayan Beşiktaş Yönetimi, bu transfer için yeniden ümitlendi. Haftalardır Adebayor'u transfer etmek için uğraşan, fakat İngiliz ekibinden, "Şu anda biz de forvet hattımıza transfer yapmaya çalışıyoruz. Konu, bir hafta içinde sonuçlanır. Ondan sonra yeniden masaya oturabiliriz" yanıtını alan Siyah-Beyazlılar, Manchester City'nin İnter'den Balotelli'yi almasıyla birlikte havalara uçtu. Beşiktaşlı yöneticiler, önümüzdeki günlerde bir kez daha İngiltere'nin yolunu tutup, Adebayor transferine nokta koyabilmek için Manchester City yöneticileriyle masaya oturacak.
'Robinho da olabilir'
Bu arada Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın yardımcısı Cengiz Zülfikaroğlu, '2. Adebayor çıkarması'nı doğrularken, ilginç sözler sarfetti: "Adebayor da olabilir, Robinho da. Takım içindeki dengeleri bozmadan, dünya çapında bir golcü alacağız."
Robinho transferinde sıcak gelişmeler yaşanıyor...
M-Oil şirketinin Robinho transferi için 10 milyon Euro bütçe ayırdığı ve Robinho`nun şu anda Beşiktaş`a daha yakın olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre Robinho için Manchester City kulübüne verilecek bonservis ücretinin 10 milyon Euro`luk kısmı M-Oil tarafından, geri kalan kısmı ise Beşiktaş kulübü tarafından karşılanacak.
Beşiktaş daha önce İngiliz kulübüne 4 yıllık bir ödeme planı sunarken, Robinho`yu transfer etmek isteyen bir diğer Türk kulübü Fenerbahçe 2 yıllık bir ödeme planı sunmuştu.
Ancak M-Oil şirketinin bu transfer için 10 milyon Euro`yu gözden çıkartması ile görüşmeler hız kazandı ve ibre Beşiktaş`tan yana döndü.
Bu arada siyah beyazlı kulübün eski yöneticilerinden Celalettin Kolot bir radyoya yaptığı açıklamada Robinho`nun Beşiktaş`a yakın olduğunu ve transferin başkan Yıldırım Demirören`in babası Erdoğan Demirören tarafından karşılanacağını iddia etti.
Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Robinho'nun Manchester City'den ayrılması kesinleşti.
Radyospor'dan Özgür Sancar'ın edindiği bilgiye göre teknik direktör Roberto Mancini, "Robinho ve Roque Santa Cruz'la yollarımızı ayırdık" açıklaması yaptı.
MANCINI AÇIKLADI: ROBİNHO MANCHESTER CITY'DEN AYRILIYOR
İngilizler'in saygın gazetesi Time'da buna benzer bir haber yayımladı. Mancini'nin sözlerine dayandırılan haberde Manchester City'nin Robinho ve Santa Curuz'u artık takımda düşünmediği belirtiliyor.
Bu iki futbolcunun bir iki hafta içerisinde geleceklerinin şekilleneceğinin belirtildiği haberde Robinho için başta Beşiktaş olmak üzere Fenerbahçe ve Schalke'nin çok ciddi teklifler sunduğu belirtiliyor.
MENAJERLER BEŞİKTAŞ'A SANTA CRUZ'U ÖNERDİLER
Menajerler, forvet arayan Beşiktaş'a Santa Cruz'u önerirken, Schuster'in bu teklife sıcak bakmadığı, ısrarla Robinho'yu istediği bildirildi. Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde Robinho'nun çok verimli olduğunu düşünen Schuster, transfer komitesi başkanı Serdal Adalı'ya "Avrupa Ligi'nde başarılı olmak için Robinho'ya ihtiyacımız var" dediği öğrenildi.
SCHALKE VE FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ
Türk takımlarının talip olduğu futbolculara talip olma geleneği oluşturan Schelke 04'ta ise teknik direktör Felix Magath, Alman kulübü yetkililerinden Galatasaray'ın gündemindeki Misimovic ya da Robinho'nun alınması talimatı verdiği öğrenildi.
21 milyon Euro bonservis bedeli
5 senelik sözleşme
Senede net 6 milyon Euro
Ayrıca her yıl için 1 milyon Euro prim.
Robinho çılgınlığı
Yukarıdaki rakamları okuduktan sonra, "Hadi canım oradan" demeyin. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören harıl harıl kredi arıyor, Fulya'yı ipotek göstermeye hazırlanıyor. Eğer bulursa, toplam 60.5 milyon Euro'yu Robinho için gözden çıkaracak.
Bir Fenerbahçe ağır basıyor, bir Beşiktaş. Bir Fenerbahçe çıldırıyor, bir Beşiktaş. Robinho için kaba tabirle 'kafayı kıran' Kartal'ın patronu Yıldırım Demirören, Sambacı'nın transferine nokta koymak için harıl harıl kredi arıyor. Krediyi alırken Fulya'nın ipotek gösterilmesi planlanıyor. Süper Sambacı'nın Siyah-Beyazlı formayla İnönü'ye çıkması için şu şartların yerine getirilmesi gerekiyor: 21 milyon Euro bonservis bedeli, 5 senelik sözleşme ve senede net 6 milyon Euro, ayrıca her yıl için 1 milyon Euro prim. Robinho'nun parayı net istemesi nedeniyle ödenecek vergiyi de kulübün karşılayacağı düşünüldüğünde Robinho'nun maliyeti 60.5 milyon Euro'ya denk geliyor. Gerçekten de inanılır gibi değil ama Beşiktaş Başkanı şartları sonuna kadar zorluyor. Eğer Robinho bu şartlarla Beşiktaş'a gelirse hiç şüphe yok ki asrın transferi olacak. Hatta Avrupa'da bile rahatlıkla ilk 3'e girecek. Taraftar sabırsız, başkan ve yönetim kurulu arkadaşları istekli. Teknik direktör Schuster bile Robinho'nun gelmesi için çok sıkı çalışıyor. Quaresma ve Guti'nin İstanbul'a inişlerini şöyle bir aklınıza getirin. Bir de Robinho gelirse...
Transferin hızlı takımı Beşiktaş son bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Ada'nın en saygın gazetelerinden The Guardian günlerdir konuşulan dedikoduyu ciddi bir haberle sutünlarına taşıdı. Siyah-beyazlı taraftarlar artık çok heyecanlı....
Yaptığı yıldız transferler ile dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş, Robinho transferinde sona yaklaştı. Ada'nın en saygın gazetelerinden The Guardian'ın haberine göre Robinho mutsuz olduğu Manchester City kulübü ile olan iki yıllık döneminin sonuna geldi. Robinho 16 milyon pound (performansa bağlı 10 milyon pound ekstra) karşılığında Beşiktaş'a transfer oluyor.
Beşiktaş'ın Robinho için önerdiği bu para, Manchester ekibine, Brezilyalı oyuncuyu Real Madrid'te aldığı dönemde ödediği 32.5 milyon paundluk bonservis bedelininde en az yarısını ödeme fırsatı veriyor. Manchester City Robinho'yu Real Madrid'ten 32.5 milyon Paund karşılığında transfer ederek oyuncuyu İngiliz futbolunun en pahalı oyuncusu yapmıştı.
İki kulübün aralarında birkaç haftadır yaptığı görüşmeler sonucunda anlaşmanın geri kalanındaki ödeme oyuncunun performansına göre yapılacak ve Beşiktaş kulübü oyuncunun Manchester City'deki gibi İstanbul'da da kötü bir performans sergilemesine karşı önlem almış olacak.
"ROBİNHO BEŞİKTAŞ İLE ANLAŞTI"
Beşiktaş dışında Alman kulübü Schalke 04'ünde oyuncu ile ilgilendiği yazılırken, bazı İngiliz yazarlar ise bir diğer Türk ekibi Fenerbahçe'nin de oyuncu ile ilgilendiğini yazmışlardı. Diğer kulüplerinde oyuncu ile ilgilenmesine rağmen Beşiktaş'ın görüşmeleri daha ileri seviye'de bulunurken, Robinho'nun menajeri'nin de Beşiktaş kulübü ile 4 yıllık prensip anlaşmasına vardığı düşünülüyor.
Beşiktaş geçen sezon ligi 4. sırada bitirirken bu sezonki iddiasını gerçekleştirdiği Real Madrid'ten Guti ve Inter'den Portekizli kanat oyuncusu Ricardo Quaresma transferleri ile gösterdi.
Brezilya'nın Santos kulübünde 6 ay kiralık olarak oynayan Robinho, aynı zamanda Real Madrid'te oynarken hocası olan Alman teknik adam Bernd Schuster ile tekrar çalışma fırsatına sahip oluyor. Bernd Schuster Real Madrid'i çalıştırdığı sırada Robinho'nun takımdan ayrılmasını istememişti fakat bu karar Alman teknik adamın ellerinde değildi ve karar başkan Ramón Calderón tarafından verilmişti.
Manchester City teknik ditektörü Roberto Mancini'nin planlarında Brezilyalı oyuncu Robinho yer almazken, daha fazla görüşme bugün Beşiktaş kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile yapılacak.
Robinho Manchester City'nin dün gece UEFA Avrupa Ligi elemesinde Timisoara ile oynadığı karşılaşmada stratejik olarak kadro dışıydı ve bu yüzden bu etken oyuncunun değerini düşürmeyecek. Beşiktaş Teknik Direktörü Bern Schuster Robinho transferi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Başkanımızın bu transferi gerçekleştirmek için bütün gücünü kullanacağından eminim" şeklinde konuştu.
Son günlerde resmi internet sitemizden birçok kez Robinho transferine ilişkin, gündemimizden düştüğüne dair açıklama yapmamıza rağmen halen bu oyuncunun transferi hakkında haberler yayınlanmaktadır. Birkez daha ve net bir dille açıklama yapma gereği duyduk:
Robinho her Beşiktaşlının kadrosunda görmek isteyeceği bir oyuncudur. Ancak Robinho ve benzeri futbolcuların transferini sponsor vasıtası olmadan gerçekleştirmek, kulübümüzün mali yapısını ve iç dengelerini bozacağı düşüncesi ile gündemimizden düşmüştür. Bugün için böyle bir sponsorluk teklifi de gelmediğinden Robinho transferi söz konusu değildir