Gerçek hiristiyan la müslüman arasında fark var mıdır?

Son güncelleme: 08.07.2008 22:43
  • Bence gerçek bir hiristiyanla bir müslüman arasında hiçbir fark yoktur.
    Çünkü şu an yaşanan hiristiyanlık bozulmuş hali.
    Ama hiristiyanlık ilk geldiğinde ki halinin müslüman lıktan farkı yoktur.Zaten hiristiyanlık bozulduğu için islamiyet gönderilmedi mi?
#28.02.2006 13:00 0 0 0
  • BISMILLLAHIRRAHMANIRRAHIM

    Esselamu aleykum!!!

    Önelikle böyle bir konuya temas ettigin icin sana tesekkür etmek istiyorum.
    Yukaridaki bahs ettigin konu zahiren yanlistir, ama senin kast ettigin olayi anliyorum fakat ortada teknik bir problem var.
    Malum problem sudur ki zaten Meryem oglu Isa a.s. müslüman idi ve ona tabii olanlarda ha keza müslüman idiler dolayisiyla zaten arada fark yoktur seninde buna temas ettigin gibi.

    Allah azze ve celle insan ogluna Adem a.s. itibaren tek din göndermistir oda islamdir, ama seriatlari zaman ile degismis, zaman ve mekana göre bazi ahkamlarda degisiklikler olmustur, fakat dinin özü hep ayniydi.Dinin asli tevhiddir, allahi her konuda birlemektir ve ona kayitsiz sartsiz teslim olmaktir, ve bütün peygamberler bunu yapmistir ve ümmetlerine emretmistir, bu emre icabet edenler bizim kardeslerimizdir, ister isa a.s. ümmetinden olsun ister musa a.s. ister nuh a.s.

    Sözün özü sudur ki, isa a.s. tabii olanlar yani o zaman yasayip ona tabi olanlar hiristiyan degildi, ha keza musa a.s. zamaninda yasayanlar ve ona tabii olanlar yine müslümandir yahudi falan degildir, dolayisiyla seninde isaret ettigin gibi bizlerin kardesleridir velhamdulillah.
    Umarim konuya aciklik getirebildim

    Ve ahiri da`wana `anil hamdulillahi rabbil `alemin

    Vesselamu aleykum!!!
#01.03.2006 15:38 0 0 0
  • Allah indinde yegane din İslam'dır.
    Adem ( as. ) günümüze değin yani insanlığın başlangıcından bu yana Tevhid dini hep aynı formatta ve aynı mesajla insanlara Peyaberler aracılığıyla ulaşmıştır. Hz. İsa'nın dini dile Hz. Muhammed ( s.a.v.) dini aynıdır ve birdir. ama hristiyanlık olarak bildiğimiz din temel referans kaynağı olan ilahi mesajı değiştirip bir grup din adamının eline bırakarak deforme olmuştur... o sebeple hristiyanlık yada yahudilik şimdiki durumlarıyla bir ilahi din olmaktan çok uzaktırlar.
#02.03.2006 08:13 0 0 0
  • tabikide herkesin inançlarına saygılı davranmak zorundayız..aralarındaki farkı anlatmak çok zor.ifade edemicem yani...
#06.03.2006 18:52 0 0 0
  • Gerçek bir hristiyan ile müslüman arasında dağlar kadar fark vardır bunu anlatmak çok zordur ama çok büyük farklar vardır bu bir gerçek adı üzerinde biri hristiyan biri müslüman.
#21.06.2008 12:58 0 0 0
  • allah razi olsun sende....
#08.07.2008 22:43 0 0 0