CHP Kurultayı'nda Kaç Türbanlı Vardı?

Son güncelleme: 28.05.2010 21:06
  • Hadi Özışık - İnternethaber - Hadi Özışık Köşe Yazıları


    Açılım yapmıştı ya hani Gürsel Tekin'le Kemal Kılıçdaroğlu...

    Peki nerede bu açılımın meyvesi?

    Niçin, çünkü Kurultay'da açılımın zerresi yoktu?

    O koca salonda kaçtane başörtülü/türbanlı vardı biliyor musunuz?

    5 kişi...

    Evet 5 kişi ...

    "Yeter de artar" demeyin sakın çünkü o beş başörtülü/türbanlı arasında CHP'li sayısı sadece ikiydi. Diğerleri ise biri İnternethaber Yayın Grubu'nun Okur Temsilcisi Hatice Kübra, ötekiler ise Ankara İl Gazetesi'nden Aynur Bayram ve Star Gazetesi yazarı Elif Çakır'dı...

    Bu ayrıntıya dikkat çektikten sonra, gelelim Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına...

    Sedat Ergin'e sordum bu soruyu: "Nasıl buldun Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını?"

    "İlk etapta iyi..."

    Metehan Demir daha iyimserdi:

    "Çok iyi ydi çok iyiydi..."

    Valla hiç kimse kusura bakmasın ama bana göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması tam bir faciaydı...

    İçerik olarak zenginlik vardı ama, Kılıçdaroğlu'nun Baykalvari konuşma yapmaya çalışması o içeriği de yok ediverdi.

    Kılıçdaroğlu böyle politika yapacaksa eyvah ki eyvah...

    CHP, Baykal'ı mumla arayacak...

    Çünkü Baykal hiç olmazsa iyi konuşuyor!

    Yeni seçildi Kılıçdaroğlu...

    Anında en büyük kozunu (!) kürsüde dillendirdi:

    -Recep Bey!

    Kim bu Recep Bey?

    Tayyip Erdoğan'dan bahsediyor!

    Birinci yanlış!

    İkinci yanlış seçim barajı ile ilgili...

    Yüzde 10 barajını getirmekle suçlandı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Recep Bey" dediği Tayyip Erdoğan. Oysa yüzde 10'luk baraj Erdoğan'ın eseri değil, Özal'dan kalma.

    Üçüncü yanlış ekonomi ile ilgili...

    Kemal Bey, "Recep Bey"in ekonomi bilmediği görüşümde.

    8 yıldır Türkiye'yi "Recep Bey" yönetiyor ve kriz onun dediği gibi Türkiye'yi "teğet" geçiyor. Bu nasıl ekonomiyi bilmemek?

    Bunları da geçelim...

    Kemal Bey'in dördüncü ve en önemli yanlışı bağırarak konuşmaktı.

    O sakin, konuşurken sözleriyle en ağır darbeyi indiren Kemal Kılıçdaroğlu gitmiş, kürsüye Baykal'ın yenisi ve tecrübesizi gelmişti. Sesi yükseldikçe insanlar birbirine baktı ve şu sorduyu sordu:

    -Kemal Bey niçin canavarlaştı?

    Özeti şu:

    "Halkçı Kemal" sloganı güzel...

    Yapılan konuşmanın içeriği özellikle dar gelirli kesimin içini ısıtıyor. Emeklilere umut veriyor Kılıçdaroğlu. Ama rakibine anlamsız bir şekilde ilk ismiyle hitap etmesi ve avazı çıktığı kadar bağırması bana göre gereksizdi.

    Unutulmamalıdır ki, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Kemal Kılıçdaroğlu yapan sakin olmasıdır. O yüzden de kendisine "Sakin Güç" dediler Kurultay'da.

    O sükunet korunmazsa, Kemal Kılıçdaroğlu ile de CHP'nin iktidarı hayal olur!

    Ben söyleyeyim de...

    Kaynak
#23.05.2010 10:40 0 0 0
  • Siz Hala aynı masallardan sıkılmadınızmı (: ben sıkıldım racon kesen çifçiyi filan üretenİ tersleyen, askere dil uzatan.. Zonguldaktaki işçilere kaderlerinde ölmek varmıs diyenlerden bizi yurtdısana endeksleyenlerden sıkıldım..ve görüyorumki..1 haftadır benim gibi düşünenler hiçte azınsanmayacak coğunlukta...


    dediğim gibi birilerinin paça fena tutuştu Basladılar gene elmalarla armutlar karışmaya (:
    Hadi Bakalım baslayın vurmaya basörtüsünden vurun aleviliğinden vurun memur kılıklıymıs (: ondan vurun Bel Altınada İnmeyi ihmal etmeyinnn

    Ama bu sefer işleri hiç kolay değil..halk artık bunları yemicek çünkü AKP sayesin ac bi millet oldu elimizdekileride 8 yılda dışarı sattık...dısarı bağımlı bi ülke oldu Pamuk bile üretemiyoruz ..! Eti Dısardan alıyoruz..! kim kazandı bakalım Basbakan milletvekilleri oğulları baska ?

    (:


#23.05.2010 10:54 0 0 0
  • Kılıçdaroğlu oy toplayacağı kesim belli.. Şişirmeye gerek yok seçime kadar şişirsinle bakalım CHP kendi kabuğunu kırabilecek mi :D
#23.05.2010 11:01 0 0 0
  • Görelim (: zaten gerek yok herşey ortada (.dedim yaa elmalarla armutlar karısmaya basladıysa RTE direk Kılıçdaroğluna sallıyosa var bu işte bir iş (:
#23.05.2010 11:04 0 0 0
  • Sevilay neyine istiyorsan iddiya bile girerim.. Önderiniz (!) gibi Kısaltmalarla hakaret ettiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.. % 25 başarı olur sadece gerisi hayal..
#23.05.2010 11:08 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Türkiyenin tek derdi tek sorunu türban. Issizlik yok, geçim derdi yok hersey güllük gülistanlik !
    Her ama her konuyu türbana baglamadan konusamazmisiniz? Baska bir bildiginiz yokmu ?

    Bikkinlik geldi her konunun turbana veya sahislarin dinine/imanina baglanmasindan. Size ne ya, CHP den size ne, günahiniz kadar sevmediginiz bir partinin kurultayindan size ne. Turbanli yokmus, varsa sana ne yoksa yine sana ne. Kurultay hakkinda yapabileceginiz yorumlar zaten ancak turbandan ibaret olabilirdi. Birakin CHP'yi gidin ülkenizi satanlari şak şaklamaya devam edin.
#23.05.2010 11:21 0 0 0
  • Hakaret Yapacağım en son sey değil Yapmayacağım Seydir..! Arda nerde Hakaret Göremedim Ben Recep Bey Demekmi Hakaret RTE demekmi...

    Hakaret örnek İstiyosan basbakanına Ve AKPye Bakacaksın (.Bel Altı Vurmayı Cok İyibilirler..Son Çırpııslara Devam..(: Ve benm yukarda yazdıklarımın hiç birine cvp yazmamıssın baska biyere saptırma hakaret diye (:

    HAdi basbakan secim barajını düşürseya yada söz verdiği gibi dokunulmazlıklara dokunsaya yapamaz ama yargı fobisi var çünkü basbakanın...ama korkunun ecele bi faydası yok (:
#23.05.2010 11:59 0 0 0
  • CHP;CHP'dir.Başına kim gelirse gelsin yine hiçbir şey değişmeyecektir...Bu millet CHP'yi çok iyi tanıyor..CHP deyince akla statükocu ve sözünde durmayan, açılım yapayım derken kaçılım yapan bir partidir.yani sol güdümlü marjinal bir partdir.Kitle partisi olmaktan çok uzaktır...İçinde adamgibi adam yoktur.CHP'nin içinde vatan ve millet için canını verecek adam gösterin, ben hemen CHP'li olacağım...
    Yok ki, gösteremezsiniz..
#23.05.2010 12:37 0 0 0
  • Tartışma şekli horoz dövüşünden ileri gitmediği için katılamayacağım.Ama Terakkiperver kardeşim gerçekten yanlış kelimeler kullanıyorsun.Mesela CHP nin içinde adam gibi adam yok diyorsun,karşındakide çıkıp senin partindede adam gibi adam yok derse zoruna gider.Yani kendine söylenmesini istemediğin kelimeyi karşındakinede kullanmamak lazım.Düşüncelerinde haklı olabilirsin,yanlış anlama fikirlerin hakkında değil bu yorumum,fikirlerini beyan ederken kullandığın uslup hakkında yakınıyorum ben.Mesela Allah cc Kafirun suresinde ne güzel emretmiş.Resulullah hadisi şerifinde derki"küstürmeyiniz sevdiriniz.Ama sen tam tersini yapıyorsun karşındakini boğpmaya sinmdirmeye ve kendinden nefret ettirmeye çalışıyorsun.
#23.05.2010 14:37 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Pffff CHP'de adam yokmus. Insan'a önce bi kendine bak derler bizim orda. Kimin ne kadar ADAM oldugunu görüyoruz, ha siz görmuyorsaniz kafanizi kuma daha dogrusu beton'a sokmaya devam edin. Baskalarinin CHP'liligine ihtiyacimiz yok saçma sapan laflarla gölge etmeyin yeter.
#23.05.2010 16:10 0 0 0
  • Kime Göre Neye Göre Adam..? Diye Sorarlar..
    bize göre calmayan cırpmayan hakyemeyen adamdır..Alın Sayın KLIÇDAROĞLU...dahada artık söze gerek yok yasayıp hepberaber görücez..evet CHPnin tek kötü tarafı biraz halktan kopuk olmasıydı artık oda yeni Baskan Yeni Yönetimle Son Bulacaktır..Artık hersehirde her yerde CHPlileri Görüceksiniz ..!
#23.05.2010 19:55 0 0 0
  • Olay türban meselesi değildir sadece tabi sizin yılmaz özdilin ince yazılarını baktığınız için sadece onun ince mesajlarını görüyorsunuz...

    Dürüstler sözlerini tutarlarya en küçük örnek bu.. Tutulmuş gördük yani..

    Yılmaz özdilin dediği gibi Anıtkabire sokulur mu acaba yeni gelen şahıs?
#23.05.2010 20:42 0 0 0
  • kim adam kim deil bunlar tartişilir ama konunun başliği dikkatimi cekti chp kurultayında türbanlı??yahu chp zaten türbana karşi olan bi parti ne işi olacakki türbanlının onlarin kurultayında işlafa geldimi herkez mangalda kül bırakmaz bu halk hepsini bilior chpyide akpyide herkez halkın düşüncelerine ve herkez kendi görüşü gibi başkalarının görüşüne saygılı olsun bence bu yeter...Secim günü gelir herkez oyunu bölgesini alir ve geride eleştiriler kalır,bunu bilin yeter,bence.....
#23.05.2010 20:48 0 0 0

  • Yorumun için teşekkür ederim makrao.Resullah hadisi şerifinde "küstürmeyin,sevdirin "şeklinde emretmişken birileri durumdan kendine neden vazife çıkartıyor anlamadım.Namus sadece abış arasında ve kafalara takılan bir bez parçasındamı.Kafaların içerisi kirli ise kırkkat yamalara sarılsan ne farkederki.Önce beynimizin içi temiz olmalı.
#23.05.2010 21:29 0 0 0
  • türbanda türban başka bildikleride yok zatenkendilerini bu ve benzeri konulara endekslemişler başkada bildikleri yok bıraksınlar artık bu ucuz basit konuları bence daha önemli sorunları var Türkiyemizin..Chp de adam gibi adam yok diyenlerde bir gün bu söylediklerinden utanıcaklardır diyorum..
#23.05.2010 21:46 0 0 0
  • Evet Evet Hersey Tam Bi eksik..
    aclık yok fakirlik işsizlik yok..eşit yaşıyoruz..Emeklilerimiz şartlarına zaten söylencek söz yok mukemmel...8 yılda elimizdekileride sattık yurtdısana bağımlı hale geldikk ohhh..Yasasın Tayyip Yasasın Yandasları .. Alınan Gemicikler Milletvekillerinin İş Adamı Coçukları Yasasın...!

    Dinimizi Devlet İşlerinde Kullanmassak Halkın Duygularını Sömürmessek..İşte O zaman güzel Günler Göreceğiz..(:
#23.05.2010 22:05 0 0 0
#23.05.2010 22:20 0 0 0
  • Biz yurtdisindan ulkedeki olup bitenleri ancak haberlerden izliyoruz ama halkimiz birebir yasiyor. Buraya hersey gulluk gulistanlik gibi yazanlari hic anlamiyorum ben bile haberleri izlerken bunalim geciriyorum vatandas evine et alamiyor, issizlik dizboyu asgeri ucret malum 1 kisiyi anca doyururki bu adamlar koca aile gecindirmeye calisiyor.
    Herseyi gectim tarihimizde cok onemli bir insana kurtulus savasinda mucadele etmis bir insani sayin Ismet Inonuye yakisiksiz bir benzetme yapilmasi benim icin o partiyi bitirir kusura bakmayin. Simdi kursuye cikipta nutuk atiyorsa bu Cumhuriyetimizin o insana kazandirdigi bir niteliktir yani Ismet Inonununde katkisi vardir bu saygisizligida yapti.
    Ama simdi tutustu tabi oy kaybedicek pacalar yaniyor halk gozunu acmaya basladi ampul sonuyormu ne :D
#23.05.2010 22:23 0 0 0
  • O haberleri hangi kanaldan izlediğinize göre değişyor Nerisg hanım 3 5 para verip konuşturdukları insanlardan mı bahsediyorsunuz :D
#23.05.2010 22:25 0 0 0