* Tahıllı, ekmek gibi karbonhidrat içeren besinler vücudumuzun enerji seviyesini korumasına ve sürdürmesine vesile oluyor.
* Kahvaltı etmeden güne başlarsak metabolizmamız yavaşlıyor ve vücudumuzdaki yağın yakılmasını zorlaştırıyor.
* Az yağ, yüksek karbonhidrat içeren besinleri tüketmek metabolizmayı harekete geçiriyor ve yağ seviyesini kontrol altında tutuyor.
* Kahvaltı etmek hafızayı formda tutarak, en karışık bilgileri bile yönetmemizi mümkün kılıyor. Kandaki glikoz seviyesi artıyor ve beyin hücreleri güçleniyor. Bu konuda ciddi araştırmalar var.
* Konsantrasyonu, dikkati mümkün kılan kahvaltı, insanları iş hatalarından, kazalardan koruyor.
* Karbonhidratla zenginleştirilmiş bir kahvaltı gün içinde yüksek yağ ve şeker içeren besinlere yönelmemizi engelliyor.
* Yüksek karbonhidratlı ve az yağlı bir kahvaltı öğünü insanların keyifli olmasını sağlıyor.
* Kahvaltı stresi önleyen en önemli öğün. Endişelerden, tasalardan uzaklaşmanın yolu seratonine sebebiyet veren karbonhidratlı ve B vitamini içeren gıdaları tüketmekten geçiyor. B vitamini içeren besinler yulaflı ve tahıllı gıdalar.
* Kahvaltıya meyve suyu ve açık çay gibi sıvı içecekler tüketerek başlamak çok önemli. Gün boyu 8 bardak sıvı tüketmek gerekiyor.
* Güne A, C, B ve çinko içeren besinler tüketerek başlamak vücudumuzun mukavemetini artırıyor.
Peki hangi gıdalarda var bu vitaminler? Portakal, greyfurt, çilek, kavun gibi meyvelerde, yumurtada, yağlı balıkda, tüm tahıl türevlerini ve yulaf içeren gıdalarda bulunuyor
Kahvaltıda günlük alınması gereken enerji ve proteinin ¼ ya da en az 1/5 i alındığında vücut öğle saatine kadar düzenli ve sağlıklı çalışır.
teşekkürler cadikizcim ellerine sağlık paylaşımların için
kahvaltı yapamıyoruz bir iki bardak çay içip kalkıyoruz sabahın şarhoşluğu engelliyor galiba ellerinize sağlık arkadaşım faydalı bilgileriniz için teşekkürler