Muzlu Dondurma

Son güncelleme: 06.06.2010 10:25
  • Muzlu Dondurma - Muzlu Dondurma hakkinda - Muzlu Dondurma tarifi

    noimage

    Malzemeler

    500 gr muz
    300 gr tozşeker
    2 Su bardağı su
    1 Adet limon suyu

    Hazırlanışı
    Muzları soyarak süzgaçten geçirin.
    Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin.
    Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun.
    Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun.
    Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin.
    Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.
    Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun.
    İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
    NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz.
#03.06.2010 15:35 0 0 0
  • Bu güzel tarifiniz ve paylaşımınız için teşekkürler...
#06.06.2010 10:25 0 0 0