Kızarmış Dondurma

Son güncelleme: 04.09.2008 10:49
  • Malzemeler:

    1 kg dondurma (oldukça sert maraş dondurması tavsiye edilir)
    100 Gr. kornflakes
    1 kabartma tozu
    2 bardak un
    1 bardak nişasta tozu

    Yapılışı:

    Dondurma elma büyüklüğünde parçalara kesilerek bir kabın içerisine konulan kornflakesin içerisinde üzeri kapatılacak kadar kornflakes kaplanacak şekilde iyice yuvarlak hale getirilerek derin dondurucuya atılır. nişasta,un,yumurta ve kabartma tozu ile hamur hazırlanır derin dondurucuda iyice sertleşen dondurma hamura bulanarak kızmış olan yağın içine atılır.hamur kızardıktan sonra yağdan çıkartılır ve üzerine 2 çorba kaşığı kadar bal dökülür
#25.04.2008 09:05 0 0 0
  • teşekkürler kızarmış deyince başlık merak ettim teşekkürler
#25.04.2008 09:15 0 0 0
  • emegine saglik tesekurler
#25.04.2008 10:24 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • degisik bir tarif

    ellerine saglik abla
#25.04.2008 10:31 0 0 0
  • yiyemedim gitti bu maras dondurmasini
    ellerine saglik
#25.04.2008 13:55 0 0 0
  • tşk saoll
#01.05.2008 15:28 0 0 0
  • yiyenler çok güzel olduğunu söylüyorlar
    bende merak ediyorum bir gün denicem
#22.05.2008 13:28 0 0 0
  • geçtigimiz günlerde TV'den izlemiştim ama işin sırrı diye tam tarifini vermemişlerdi. şimdi denemek isteyen herkese tavsiye ederim. TEŞEKKÜRLER
#22.05.2008 13:37 0 0 0
  • tşk :)
#22.05.2008 18:23 0 0 0
  • walla dondurmanın kızartılmışını ilk defa duydum denemek lazım
#23.05.2008 18:53 0 0 0
  • paylasim icin tskler SU-PERISI..
#23.05.2008 22:17 0 0 0
  • teşekkürler kızarmış deyince başlık merak ettim teşekkürler
#23.05.2008 23:56 0 0 0
  • cokguzel paylasimin tessekkurler
#16.06.2008 19:23 0 0 0
  • Bilgi için teşekkürler dondurmanın kızartılmışınıda duyduk.
#19.06.2008 02:33 0 0 0
  • ilginç :) denemek lazım
#24.06.2008 13:25 0 0 0
  • Cok enteresan :)
#24.06.2008 16:31 0 0 0
  • ilginç geldi :)
#24.06.2008 16:35 0 0 0
  • Güzel ama vişneli dondurma olsa iyi olurdu :)
#24.06.2008 16:38 0 0 0
  • Keske resmi de olsydi, cok merak ettim
#24.06.2008 22:42 0 0 0