Ruhunu İsraile Satan Adam

Son güncelleme: 05.07.2010 16:30
  • noimage


    Daha önce "Ben ruhen Yahudiyim" diyen Oray Eğin, gemi baskınıyla ilgili İsrail'i aklamaya ve gönüllülere yüklenmeye devam ediyor. Eğin, bugünkü yazısında da kin kustu...


    Asıl amacın Gazze'ye yardım değil, Hamas propagandası yapmak olduğunu savunan Oray Eğin, Vakit'in kendisiyle ilgiili haberini eleştirirken de yargının Ergenekon işi olduğun ortaya çıkarmasına rağmen Danıştay saldırısından yine Vakit'i sorumlu tuttu...


    İşte Oray Eğin'in Akşam'daki yazısının ilgili bölümü:

    Kendisine İnsani Yardım Vakfı adını koyan ama sivil insanları bile bile ölüme gönderen bir kuruluşun provokasyonunun ardından Türkiye'nin dış politikasının böylesi marjinal grupların kontrolüne girmesine karşı çıkan yazılar yazdım. Buna hala inanıyorum. Birkaç mollanın, attıkları ucuz sloganların gölgesinde koskoca bir ülkenin dünyadaki ekseni değiştirilemez.

    Amaç Gazze'ye yardım yapmak değildir. Bu yardım maskesi altında Hamas'ın propagandasına alet olmaktır.

    Bakın, Uğur Dündar 2008'de Kızılay'la beraber Gazze'ye tam dört trilyonluk yardım iletilmesi için uğraştı ve bunu başardı. Ne bu yardım iletilirken, ne de organizasyon yapılırken böyle problemler yaşandı. Her şey kitabına uygun, diplomasi kuralları çerçevesinde gerçekleşti.

    Böyle bir seçenek mümkünken, bu şov ne...
    Mısır bulaşmıyor bu işe, üstelik Gazze'ye tek geçiş yolu olan kapıyı bile uzun süre açmadı. Ne Suudi Arabistan, ne Katar, ne başka bir Arap ülkesinin Filistinli Araplara destek için adını duydunuz mu?
    Ben de diyorum ki: Arapların bile bulaşmadığı bir karanlık dehlize Türkiye neden giriyor?

    Gazze kimin canını yakmaz, kim üzülmez, o çocukları görünce kim ağlamaz? Yahudi olsa da, Hıristiyan olsa da ağlarım. Çünkü insanım... Ama birilerinin 'Medeniyetler Çatışması' diye yaydığı kara propagandaya alet olarak Yahudi-Müslüman çatışmasına indirgeniyor bu mesele. Ve Müslüman dünyası bizim topraklarda 300 yıldır bu oyuna geliyor.

    Bizim dincileri kullanıyorlar. Hiç değişmiyor, bugün de aynı oyuna duygusal tepkilerle yine geliniyor. Sizin masum duygularınız, insani hassasiyetiniz de uluslararası bir satrançta piyon olarak kullanılıyor, sömürülüyorsunuz.
    Bir sözüm de medyaya...

    Sırf birkaç küfür gelecek, Cemaat kaşlarını kaldıracak, hükümet biraz kızacak, danışmandan azar işiteceksiniz diye bu oyunları bile bile son derece provokatif yayınlar yapılıyor. Herkes doğru bildiğini yazmaktan çekiniyor. Sohbetlerde konuştuklarını değil, kendilerince tuttukları 'dengeyi' yazıyorlar.

    Ben bu denge oyununun bir parçası olmayacağım, hiçbir zaman da olmadım ve olmam da. Ben kimseyi kandırmıyorum, okurlar mutlu olsun diye yazmıyorum.

    Bir daha söylüyorum: İsrail'in saldırısını kınıyorum. Rezilcedir. Ama bunları bile bile o gemilere oraya yollayanları, bu provokasyonu yapanları da kınıyorum. Türkiye'yi ateş çemberinin içine sokuyor bu politikalar.
    Bütün bunları yazdım. Peki bunun karşılığı ne oldu dersiniz?
    Kendisini 'yardımsever, hoşgörülü, barışçı Müslümanlar' diye tanımlayan kişiler ne yazdı zannediyorsunuz?
    Öncelikle aklınıza bile gelmeyecek galiz küfürler. Aşağılık saldırılar, belaltı vuruşlar, ölüm tehditleri. Ve dini olarak sınıflandırma, 'Sen Yahudisin' diye kendince hakaret etme çabaları, ucuz iftiralar...
    Hadi bunlar neyse.
    Dün sabıkalı o gazete benimle beraber başka gazeteci arkadaşlarımızın da fotoğrafını birinci sayfaya koymuş.
    Diyor ki 'Vurun bunları, öldürün, katli vaciptir!'
    Daha evvel Gümüşhane Barosu başkanını öldürtenler, Danıştay'a saldırıya sebep olanlar kana doymuyorlar. Şimdi de hedefe doğru bildiğini her şartta fikrini açıklayan, düşüncesini, inandığını söyleyen birkaç gazeteyi hedef tahtasına oturtuyorlar.
    Bu mu demokrasi? Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın uçaklarında ağırlanıyor bunlar.

    Kimse kimseyi kandırmasın.
    Bu iktidar 'bu kafa'ya hoş görünmek için Türkiye'yi tehlikeli sulara sürüklüyor. Yazık...
    Demokrasi birkaç Anayasa maddesinin değişmesiyle gelmez, bu yazılara hoşgörüyle gelir.

    Kaynak


    Oray Eğin Yazilari - Oray Eğin ve israil
#04.06.2010 01:47 0 0 0
  • Bu Haberin Yanında Bence haber vaktim e

    10 Haziran 2005'te New York'ta Yahudi Örgütü ADL'nin verdiği Üstün Cesaret Ödülü'nü Abraham Foxman'dan alan Recep Tayyip Erdoğanın , 'Bizim dostluğumuza güvenin' deyip. Yine 'Üstün Cesaret Madalyası'nı Theodor Herzl'in 1906'da kurduğu AJC (ABD) Yahudi Kongresi'nden almıştı. Bu örgütün amacı Siyonizmi tüm dünyaya hakim kılmaktır. 104 yıldır sadece 10 kişiye verilen, 2005 yılında 11.'si size verilen Yahudilerin 'Üstün Cesaret Madalyası'nın bir diğer özelliği de, Musevilerin dışında ilk kez bir başka din mensubuna verilmesiydi. Öyle ki, İsrail devletinin 1948 yılında kurulmasına omuz veren ABD ve İngiliz devlet adamlarına bile bu ödül verilmemişti.

    Şimdi böyle bir madalyayı boynunuzda taşıyarak İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Türk yurttaşlarına karşı giriştiği saldırıyı kınayan Recep Tayyip erdoğana Ne zaman Geri İade Edecek Yada Edicemi Diye Sormasınıda Bekleriz..!

    öyle sadece birilerini günah keçisi yapmak yok(:
#04.06.2010 19:13 0 0 0
Han Han foto
  • Bir de bu tür haber yaparken 1 satır da olsa olayın içeriğinden bahsederek insanları yanlış bilgilendirmekten vazgeçsek çok güzel olacak...

    Tabi ki o ödül geri iade edilsin ve daha münasip şekilde değerlendirmeleri tavsiye edilsin lanet heriflere...

    Ama o ödül neden verilmiş ondan da bahsedilsin...
#07.06.2010 10:16 0 0 0
#07.06.2010 10:34 0 0 0
  • Ama o ödül neden verilmiş ondan da bahsedilsin...noimage

    Üstün cesaret ödülü işte.Adı üstünde.
#08.06.2010 21:27 0 0 0
Han Han foto
  • 1492 de kendi de yaşamış olsaydı belki ödülü hakederdi...
#08.06.2010 23:24 0 0 0
  • Oray Egin gibiler sadece insanlarin kafasini karistirmak icin varlardir...
    Fakat cahil olan ne istediginden emin olmayan ortada kalmis insanlarin kafalarini karistirabilirler ancak... Kendini bilen maneviyatindan emin olanlari degil...
    Ve bu durumdan nasiplenen sadece Oray Egin degil ki israil yanlisi ve sempatizani benim bildigim Fatih Altayli, Oktay Eksi, Ertugrul Özkök daha pek cok sayamadigim isimler yazilarinda gerek üstü kapali bazende alenade sözleriyle israil yanlisi olduklarini ztn belli etmislerdir..Dilerimki bu son yasanan vahim hadisede sonra sonra halkımız bu tip satilmis kalemlere karsi uyanik olurlar.Türkiye'de gazetelerin cogu milli ve manevi degerlere düsman yayin yapmaktadirlar..
    Umut ederim ki milletimiz bu tip sahtekarlarin yazi ve yorumlarini farkedip gercegi is isten gecmeden ögrenirler..
#11.06.2010 03:12 0 0 0
  • Birisi çıkıp Eğer İHH'nın Gazze'ye yardım konvoyu ile ilgili bazı eleştirileri varsa, mesela "O gemide bebeğin ne işi vardı", "Sonunun böyle olacağı bilindiği halde neden bu insanlar korunmadı" gibi şeyler söylüyorsanız yandınız! ya israil yandasınsınız..ya müslüman değilsiniz..ya siyonistsiniz yada insan deil..! diğer söylediklerinizin hiç bi önemi yok Bu olayda Biraz değişik bi görüş bildirse hemen damgayı yedi..!

    Şimdi Fetullah Gülendemi İsrail Yanlısı Yada Siyonist Yada VB.. ?Ben merak ediyorum(:
    çünkü Herhangi Bir Yazarımız Farklı Bişiy Yazmaya Yada kendi Düşüncesini Yazarsa Hemen Yandas Medya Etiketi Yapıstırıyo(: İsrail Yanlısı siyonist Yada Müslüman deil(:


    ...Gemidekilerin acıklamasına görede Bile bile gitmişlerdir..hatta amaçta budur bi Ölçüde İsrailin Bu gaddarlığınıu İnsafsızlığını Ve caniliğini Tüm dünyaya göstermek..Sanırım Amaçlarına Ulastılar..!

    bide ister istemez insanın aklına Sadece Niye 1 tane Gemide Böyle Acımasız Bir Olay Yasandı Diye Sorası Geliyo..Düşünelim Bence Enine Boyuna Düşünelim..!
#11.06.2010 19:11 0 0 0
  • Benim olaylara bakış pencerem dar olduğu için yorum yazamayacağım.Ayıp olur görünürde müslüman gerçekte ise yahudi olanlara
#11.06.2010 19:26 0 0 0
  • [atex]Değerli arkadaşım
    İLBEYİ ŞAMAN

    Bizlerle paylaştığınız özellikle de ikinci video'yu da izledikten sonra
    oturup da halâ gördüklerinin aksini yazanlar olursa
    onlara diyecek hiçbirşeyim yok.


    Herşeyi özetleyen bir video sunmuşsunuz.
    Bu video bana göre sözün bittiği yerdir.


    Teşekkür ederim.

    [/atex]
#02.07.2010 20:27 0 0 0
  • 28 şubatta Linç ettiklerinizden alıntı yapıyorsunuz ya artık size pes. Nedir sizde bu kadar artan Erbakan sevdası anlamadım..
    AB ye yanaşsa ayrı dert yanaşmasa ayrı .. Ne yapsın bu adam :) Eksen kaydı muhabbetleri arttı şimdi de söyleyin sizce ne yapmalı?
#02.07.2010 21:51 0 0 0
  • 28 şubatta linç olayının kahramanları şuan iktidarda Arda kardeşim.Erbakan hoca Benim imamhatip tahsilim süresince takip ettiğim liderdi.Biz kendisi ile koalisyonda kurduk.
#02.07.2010 23:04 0 0 0
  • Bakk Bakkk ..Biz Biliyodukta ..Bilmeyenler Hala Varsa Yada Görmeyenler ..


    atesilter Katılıyorum Sözün Bittiği Yerdir (:
#03.07.2010 23:01 0 0 0
  • Haberin çarpıtıldığı, bir yerden başka bi yere götürüldüğü çok açıktır.. Hemen 2. videodaki bir yanlışı düzeltmek istiyorum.. Baştan aşağı yanlışlarla dolu bir video ama.. Tezkerenin TBMM'de reddedilmesi Irak'a asker göndermeyle ilgiliydi.. Hepimizin bildiği gibi Irak'a asker göndermedik aynen tezkerede reddettiğimiz üzere.. İncirlik üssü yıllardır herkes tarafından bilinen meşhur NATO üssü adı altında videodaki resmi gazetede yer alan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde her zaman hazır bulundurulan üslerdir.. AKP zamanında açılmamıştır bu üsler.. Afganistan savaşında da Irak savaşında da bu üsleri kullanmıştır Amerika.. Yarın savaş olsun gene kullanır.. 50 sene sonra savaş olsun gene kullanır.. Siz NATO üyesi bir devletseniz kullanırlar.. AKP'lik bir durum değildir.. Türkiye NATO'ya 18 Şubat 1952'de girmişti.. Yani Türkiye'yi NATO'ya üye yapan kimse onu suçlamalısınız.. Olası bir savaşta NATO'dan çıkmazsak İran'da bize düşman olacaktır.. NATO'dan çıkmalıyız.. Erdoğan neden NATO'dan çıkarmadı ülkeyi diye muhalefet olsanız kabul edilebilir bişey olabilirdi ama çok alakasız şeyler bunlar.. Elmayla armudu birbirine karıştırmayalım sevgili arkadaşlar.. Şimdilik bu kadar.. Diğer meseleleri de vakit oldukça yazıcam..

    Videoyu hazırlayanlardan Doğan medyasının kokusunu alır gibiyim..
#04.07.2010 00:18 0 0 0
  • Videoda konuşanlar Doğan medyanın elemanları değilki Clementine.
    Önemli olan kimin söylediği değildir ne söylediğidir.Burada anlatılan yada anlatılmak istenen kişinin dünü ve bu günüdür.Dönek olanlar ve olmayanlardır.Söylediği sözlerin altında zamanla ezilmeler ana temadır.Videoda anlatılanların tamamı gerçektir.Hiçbirisi uydurma değildir.Bu nedenle videoyu kimin hazırladığıda fazla önemli değildir.Anlatılan fiiliyatların tamamı işlendiği için örtbas edilebilme imkanıda yoktur.
#04.07.2010 00:32 0 0 0
  • Abicim siyaset nedir önce bunu tartışmamız lazım bizim seninle.. Bugüne kadar hangi siyasi lider söylediği şeylerin her zaman arkasında olmuştur.. Siyaset neticede kesin doğrularla ifade edilen bir kavram değildir.. Mesela sen bugün atomu ''maddenin en küçük yapı taşı'' diye tanımlarsın.. Yarın birisi çıkıp atomu parçalayınca ne yapıcaksın.. Ben bırakıyorum arkadaş bu işleri mi diyeceksin.. İçinde bulunduğunuz dönemin ihtiyaçlarını karşılamak üzere fikir üretir öyle konuşursunuz.. Siyaset 2x2=4 gibi bişey değildir.. Özellikle 20 sene önce dünyada neler oluyordu.. Şimdi neler oluyor bunları görün.. Taraflı yorumlar yapmayın.. Biz Erzurum'da seçim propagandası yapmak için halka halat atan, ülkü ocaklarında darağaçları kurduranların da iktidar olduktan sonra ne yaptığını biliyoruz.. İdam cezasının kaldırımasında imzaları var.. Yargıda idam cezası alan çocuk katilini affettiler.. Kaldı ki Avrupa Birliği meselesi Türkiye'de sadece muhalefet partilerinin bir kalkanı oldu.. Avrupa Birliği ekonomik anlamda işsizlik anlamında Türkiye için bulunmaz bir fırsattır.. Avrupa'da genç nüfus ve aile planlaması olmadığından onlardan 1-2 ülke dışında herkes Türkiye'nin tam üye olmasını destekliyor.. Bugün ülkemde Aşk-ı Memnu dizisi %73'le dünya rekoru kırıyor.. Siz kalkıp Avrupa Birliği'ni Hristiyan Birliği'dir giremeyiz diyorsanız eğer bana göre yanlış düşünüyorsunuz.. Bu haberleri çıkaran kişiler yapıyor bunları.. Acizliklerinden yaptıkları çok belli ama görmek için göz lazım ki halk da zaten 2 dönem tek başına iktidar yaptı onları..

    İkincisi İncirlik'ten Irak'ta müslüman katliamı yaptırdığını, tezkerenin içeriğini anlattım yukarıda.. NATO üslerinin kullanımına karışmak AKP nin işi değildir.. NATO üyeliğinizi iptal edersiniz.. Onlar da üslerini alır çeker gider bu kadar basit.. AKP ile uzaktan yakından alakası yok bunların..
#04.07.2010 00:56 0 0 0
  • Ilbeyi abi o video kac yilindan kalma baya bir tozlanmis olmali üstü...Abicim sözlerimi genel sarfediyorum sakin üstüne alinma..Sen bu siyaset islerini benden iyi bilirsin abicim;)
    Dikkat edelimde tozunu üflerken bogazimiza kacmasin...
    Erbakan'in "E" sini duymaya tahammülü olmayanlar nerdeyse Erbakanci olup cikacaklar
    Yeter ki AKP yi ve Erdogan'i elestiren biri olsunda yeterki camurdan olsun...
    Yani cekinilmese Hepimiz Erbakanciyiz bile diyecekler :D
    Bu videonun oldugu tarihten simdiye kadar köprünün altindan ne sular akti agaclar meyve verdi,bahar geldi cicek acti böcek uctu...
    Baykal'in skandal kaseti cikti,Ordunun icindeki cürükler piyasaya döküldü..Yeter ki AKP yi rezil etsinde Ajdar bile dese hep bir agizdan nane nane demeye bile baslariz...
    Ya isine gelme politikasinda üstümüze yok isimize gelmedimi karsimizdakini yerden yere carpariz ama isimize geldi mi Bülent ersoyu bile bastaci yapariz...
    Cevir kazi yanmasin yeter ki isimize gelsin ayakta bile alkislariz
    Ah ne garip hayat bizde bu komediyi patlamis misiri elimize alip seyreylemek düser
    Filmin adi isime geldigi gibi :(
    Bakiyorum seciyorum gülüyorum geciyorum
    He he he simdide "Hepimiz Erbakanciyiz"
#04.07.2010 01:07 0 0 0
  • Siyasetten anlamıyorum demişsin ama bir izleyici olarak işini iyi yapmışsın bana göre.. Objektif yorumun için teşekkür ediyorum..
#04.07.2010 01:12 0 0 0