Gulyabaniler Membracidae

Son güncelleme: 02.07.2010 12:39
  • Gulyabaniler Membracidae - Gulyabaniler Membracidae Hakkında - Gulyabaniler - Membracidae

    KOMİK KÜÇÜK GULYABANİLER

    GULYABANİLER: AĞAÇ - HOPLARLAR


    AĞAÇ - HOPLARLAR» (Membracidae) m gülünç görünüşü, normal olan kafalarından değil, böceğin vücudunun, kafa ile kanatlar arasındaki protoraks bölgesinin garip biçiminden ileri gelir. Bazıları, vücutlarının yansı uzunluğunda dikenimsi bir çıkıntı ile süslüdür, bazılarında diken iki tanedir. Daha başkalarında, protoraks olağanüstü şişerek bir kalkana veya bir kayaya benzemiştir.
    Ağaç - hoplarlarınhiç biri fener sinekleri kadar iri olmaz. Çoğu 12-13 milimetre uzunluğundadır. Ailenin üyelerinde her renk görülür.
    Birçoğu arkadaş canlısı böceklerdir: Bir minik kuzu sürüsü gibi bir tek daim üstünde beslenirler. Yavrularla erginlerin çok kere beraber sürü oldukları görülür. Bir insan yanlarına yaklaşacak olursa, bulundukları yaprağın veya dalın öbür yüzüne kaçarlar.
    Dişi yumurtalarını, keskin uçlu bir yumurtlama borusu yardımıyle, türünün genellikle beslendiği bitkinin dokusunun içlerine yerleştirir. Yumurtaların bu şekilde dokusunun derinlerine sokuluşu, bitkiye çok kere, böceklerin besleniş tarzları kadar zarar verir. «Boğa ağaç hopları» (Ceresa bubalus) denilen bir tür, yumurtalarını, dalları öldürecek şekilde yerleştirmesi sebebiyle genç elma ağaçlarına büyük zarar verir.
#02.07.2010 12:39 0 0 0
  • Gulyabaniler Membracidae Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 02.07.2010 12:39