Osmanlı Baklavası

Son güncelleme: 02.07.2010 16:35
  • Osmanlı Baklavası Tatlısı - Osmanlı Baklavası Yapılışı - Osmanlı Baklavası Tarifi - Osmanlı Baklavası



    Malzemeler

    Hamuru için:
    • 3 yumurta
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 kilo süt
    • 50 gr tereyağı
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 yumurta,
    • 5 su bardağı un
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 250 gr tereyağı İçi için:
    • 3 yumurta
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 kg süt
    • 50 gr. tereyağı
    • Vanilya



    noimage


    Hazırlanışı

    1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır. Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur.
    2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.
    3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür.
    4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir. Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir.
    5- Tavada eritilen kızgın tereyağı,
    baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür. Kızgın fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir.
    6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir. Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır.
    7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz.
#02.07.2010 16:35 0 0 0