Opera - Köroğlu

Son güncelleme: 04.07.2010 12:25
  • Opera Köroğlu - Opera - Köroğlu - Opera Gösterisi Köroğlu


    noimage
    Azerbaycan, Güney Kafkasya, Orta Asya, İran ve Türkiye'de yüzlerce yıldır dilden dile dolaşan bir desten Köroğlu, I. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında izleyiciyle buluşuyor.

    Tarih : 23 Temmuz 2010

    Saat : 21:30

    Yer : Haliç Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi

    Şehir : İstanbul Avrupa



    2 - 23 Temmuz 2010 tarihleri arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi olarak hayata geçirilen, 1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü Yekta Kara'nın Sanat Yönetmenliğinde çeşitli mekanlarda gerçekleşecek. 1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali'nin repertuarında yer alan Saraydan Kız Kaçırma, Fatih Sultan Mehmet, Zaide gibi Türk kültürü ve yaşantısını konu alan operaların orijinal tarihi dekorlarda sahnelenecek olması da dikkat çekici.

    Köroğlu
    Azerbaycan, Güney Kafkasya, Orta Asya, İran ve Türkiye'de yüzlerce yıldır dilden dile dolaşan bir desten Köroğlu, I. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında izleyiciyle buluşuyor. Azeri şef Prof. Rauf Abdullayev tarafından yönetilecek eserin rejisi Prof. Dr. Eflatun Neimetzade'ye ait. Eserde, Azeri, Türk, Kazak, Rus, Kırgız solist sanatçılara Azerbaycan Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçıları eşlik edecek.


    Mekan: Haliç Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi
    Adres: Eski Karaağaç Caddesi Halıcıoğlu
    Tel: (0212) 440 05 00

    Ücret:Tam: 30 TL, Öğrenci: 10 TL
#04.07.2010 12:25 0 0 0