Kupaya Doğru: Galatasaray - Fenerbahçe

Son güncelleme: 13.10.2009 17:24
  • Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ikinci maçında rakibimiz Fenerbahçe. İki takım hakkında son bilgiler, hava durumu ve istatistikler...

    Maç: Fortis Türkiye Kupası - Çeyrek Final 2. maçı
    Stat: Ali Sami Yen
    Tarih: 22 Mart 2006 Çarşamba / Saat 20:00
    Hakemler: Bülent Demirlek, Adil Sinem, Bahattin Turan // 4. hakem Fırat Aydınus
    Sakatlar: Yalçın, Saidou (Galatasaray)
    Cezalılar:
    Hava Durumu: Maç günü İstanbulda hava açık. Hava sıcaklığı 12 °C

    Canlı Yayın
    TV: Lig TV
    Radyo: Radyo Spor(107.2), NTV Radyo (102.8)


    Biletler Hakkında
    Galatasaray-Fenerbahçe Maçı Bilet Fiyatları
    VIP 300 YTL
    Numaralı 250 YTL
    Kapalı Üst 110 YTL
    Kapalı Alt 85 YTL
    Yeni Açık Üst 45 YTL
    Yeni Açık Alt 35 YTL
    Eski Açık 50 YTL
    Eski Açık Misafir 50 YTL

    Maç günü Ali Sami Yen Gişe Fiyatı
    VIP 290 YTL
    Numaralı 240 YTL
    Kapalı Üst 100 YTL
    Kapalı Alt 76 YTL
    Yeni Açık Üst 40 YTL
    Yeni Açık Alt 31 YTL
    Eski Açık 44 YTL
    Eski Açık Misafir 44 YTL

    Galatasaray
    Fortis Türkiye Kupasında A Grubunda oynadığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet 1 beraberlik alan Galatasaray 10 puanla grubunu 1. sırada tamamladı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray rakip filelere 11 gol gönderirken kendi kalesinde ise 1 gol gördü. Türkiye Kupasında Galatasaray ve Fenerbahçe daha önce 12 kez eşleşti. Bu eşleşmelerin 9 unda Galatasaray 3 ünde Fenerbahçe galip geldi. Eşleşmeler sonucu yapılan 21 Türkiye Kupası karşılaşmasında, Galatasaray 10 galibiyet alırken, Fenerbahçe 2 galibiyet aldı. 9 karşılaşmanın berabere bittiği eşleşmelerde Galatasaray 35 gol atarken kalesinde 24 gol gördü. Fortis Türkiye Kupasında Fenerbahçe ile Şükrü Saraçoğlu Stadında oynadığımız ilk maçı 2-1 kaybettik. Galatasaraya ikinci maçta 1-0 galibiyetin yanında, her türlü 2 farklı galibiyet turu geçmesi için yeterli olacak.

    Galatasaray / Son 5 Maç
    Galatasaray: 4 Kayseri Erciyesspor: 2
    Trabzonspor: 1 Galatasaray: 1
    Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 1 (Türkiye Kupası)
    Galatasaray: 3 Samunspor: 2
    Galatasaray: 4 Vestel Manisaspor: 2

    Fenerbahçe
    Fortis Türkiye Kupasında B Grubunda oynadığı 4 karşılaşmada 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe 7 puanla grubunu 2. sırada tamamladı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe rakip filelere 7 gol gönderirken kendi kalesinde ise 4 gol gördü. Geçtiğimiz sezon kupa finalinde 5-1 mağlup ettiğimiz Fenerbahçe en son 1982-1983 sezonunda Mersin İdman Yurdunu 2-0 ve 2-1lik skorlarla mağlup ederek Türkiye Kupasını müzesine götürmüştü.

    Fenerbahçe / Son 5 maç
    Ankaragücü: 1 Fenerbahçe: 4
    Fenerbahçe: 5 Konyaspor: 0
    Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 1 (Türkiye Kupası)
    Kayserispor: 1 - Fenerbahçe: 0
    Fenerbahçe: 2 Beşiktaş: 2
#20.03.2006 19:40 0 0 0
  • noimage

    Aslanımıza başarılar bu kupayıda allahın izni ile alacaz..
#20.03.2006 19:42 0 0 0
  • inşallah bir alıcaz bu maçı
#20.03.2006 19:53 0 0 0
  • "Fenerbahçeyi eleriz"
    Gerets: "Kadıköydeki ilk maçta oynadığımız oyunu tekrarlarsak Fenerbahçeyi eleriz. Bu tip maçlarda ekstra motivasyon gerekmiyor"

    "Kadıköydeki ilk maçta oynadığımız oyunu tekrarlarsak Fenerbahçeyi eleriz. Bu tip maçlarda ekstra motivasyon gerekmiyor. Futbolcular böyle kritik maçların önemini çok iyi biliyor. Seyircilere de son kez sesleniyorum; bizi artık yalnız bırakmayın. Size en çok şimdi ihtiyacımız var. Erciyes karşısında o kadar çok hata yaptık ki, paniğe kapıldığım anlar oldu. Ama herhalde bizim gücümüz de burada..."

    "Hakan tam bir profesyonel"

    "Herkes sonuna kadar savaşıyor. Riske girdim, karşılığını aldım. Hakan Şükürün ilk 11de olmadığı için çok üzüldüğünü biliyorum. Ama o çok iyi bir profesyonel olduğunu bir kez daha kanıtladı. Oyuna girdikten sonra maçın gidişatını değiştirdi. Gollerden sonra gelip bana sarılması ve ağlaması beni de duygulandırdı. Ben de ağladım ama sevinçten, ikimiz de duygularımıza engel olamadık."
#21.03.2006 07:26 0 0 0
  • cimboma başarılar..
#21.03.2006 09:32 0 0 0
  • insallah serefli bir mac olur
#21.03.2006 12:53 0 0 0
#21.03.2006 13:39 0 0 0
  • Tonsiyonum yükselmeye başladı..
#21.03.2006 14:02 0 0 0
  • iyi olan kazansınnn!!! her iki takımasda başarılar dilrim gerçi cimbomun buna ihtiyacı yok ama olsunn
#21.03.2006 16:52 0 0 0
  • Derbi biletleri tükendi

    Fortis Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak çeyrek final rövanş karşılaşmanın biletleri tükendi.

    Ali Sam Yen Stadı'nda yapılacak derbi karşılaşmasının biletlerinin büyük bir bölümü dün tükenirken, bugün de kalan açık tribün biletlerinin tamamı satıldı.

    Kapalı gişe oynanacak karşılaşmada, 1150 Fenerbahçeli taraftar da statta yerini alacak.
#21.03.2006 19:03 0 0 0
#21.03.2006 19:44 0 0 0
  • noimage
#22.03.2006 09:00 0 0 0
  • Yazarlarımız derbiyi yorumladı

    Osman Tanburacı (Superspor)

    Skoru mkoru bilmem. Tur atmaka için galibiyet şart. Ali Sami Yende Galatasaray Fenerbahçeyi elemeye mecbur. Kısmet ayağına gelmiş, sen bu kısmeti Alexin ayağına bırakırsan dizini çok döversin.

    Gerets sahaya hangi kadroyla çıkarsa çıksın sonuç değişmeyecek. Ha Mondragon, ha Aykut.. Ha Volkan, ha Cihan... Sonuç belli; Galatasaray turu geçer, Fenerbahçe elenir. Tersi olursa derdimize mum yakacak halimiz yok. Öperiz Fenerbahçeyi olur biter...


    Gürcan Bilgiç (Sabah Gazetesi)

    Karakterleri belirginleşmiş bu iki takım şampiyonluk yarışı dışında, kupa rövanşını oynayacaklar. Merakla beklenen ise bu maçın nasıl biteceği... Açıkcası iki takımın artıları eksileri yan yana geldiğinde Fenerbahçenin kaybetmesi zor görünüyor. Daumun Alex Nobre Anelka üçlüsünü bitirmesi ve orta sahayı dirençli kılmasıyla birlikte gol yollarında da, savunmada da eski problemler kalmadı.

    Belki garip gelecek ama Anelkasız oynanan 1,5 maçta sekiz gol atılması da dikkat çekici.

    Galatasarayın Fenerbahçeye karşı tempo ile oynaması, özellikle de kanatları etkili kullanmak istemesi çok normal. Fenerbahçe forvetlerinin bu isteğe ileride top tutarak karşılık vermeleri gerekiyor. Bu baskıyı kırmak ve oyunun hızını azaltmak için, topa, dolayısı ile oyuna hakim olmaları lazım. Maçın 20 dakikası geçtiğinde, iki taraf adına da gol yoksa maç kontrollü oynanır.

    Kupa maçı içinde ligi de barındırıyor. Bu karşılaşmayı kaybeden, hafta sonunda da tökezlerse, ligde sorunlar yaşayabilir. Sarsıntılarını hasarsız atlatamayabilir.

    Bakalım Fenerbahçe, Galatasaraya karşı son üç maçtaki galibiyet serisini sürdürebilecek mi, ya da Gerets Fenerbahçeyi yenmeyi başarabilecek mi?


    Kazım Kanat (Sabah Gazetesi )

    Galatasaray 3 forvetle oynuyor yani çılgınca hücüm ediyor ama santraya kadar çıktığında her zaman arkasını boş bırakıyor. Türkiye Liginin en güçsüz takımları bile Galatasaray karşısında en az 4-5 gol pozisyonu buluyor. Elbette bu karşılaşmada rakip Fenerbahçe, Galatasaray bu maçta da 3 forvetle oynarsa yani çılgınca saldırırsa şans da yardım ederse tarihi fark yaparak Fenerbahçe galip gelir. Galatasaray bu futbol anlayışıyla tarihi fark yer. Eğer bu karşılaşmada Anelka oynamış olsaydı maçın kesin favorisi Fenerbahçeydi ama yine de favori Fenerbahçe. Fenerbahçe maçı kazanır ve turu atlar.


    Mert Aydın (Akşam Gazetesi )

    Bu maçın sonucu belki de ligin sonucunu da etkileyecek. Turu geçecek taraf önümüzdeki haftalar için bir moral avantajı sağlayacak. F.Bahçenin bu sezon kazandığı iki maçtada sarı-lacivertliler hep geriye yaslandılar ama yetenekli Galatasaray forvetleri bunu nedense kullanamadılar. Tahmin ediyorum ki Daum orta sahada fazla top yapıp yine kontra ataklarla sonuç arayacak. Saldıracak Galatasaray erken bir gol bulursa maçın seyri değişir. Oyunun uzun süre 0-0 gitmesi ya da Fenerbahçenin ilk yarıda bir gol bulması Galatasaraı psikolojik olarak büyük bir gerilimin içine sokacak. Kısacası klasik bir gerilimli Galatasaray Fenerbahçe derbisi izleyeceğiz. Bu maçın sonucu için bir tahmin yapmak Türkiyenin ne zaman ABye gireceğini tahmin etmekten daha zor.

    Maçın kilit adamları kaleciler olacak. Bu sezonun modası gereği karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek elenecek takım tarafından bol bol eleştirilecek.


    Bülent Çulhaoğlu (Superspor)

    Türkiye Kupası rövanş maçında süper bir derbi bizleri bekliyor. İlk maçı Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı. Kağıt üzerinde Galatasaray daha avantajlı gözüküyor. Çünkü 1-0'a turu atlayacak. Ancak kalesinde 1 gol yemesi herşeyi alt üst edebilir. F.Bahçe ilk maçta olduğu gibi daha defansif bir kadro ile çıkacaktır. G.Saray'ın ise yine 3 forvetli çıkma ihtimali çok yüksek (Necati, Ü.Karan, H.Şükür).

    Senaryo 1: G.Saray'ın baskısı ilk yarım saatte gol getirmeyip oyun kısır bir hal alırsa maç ya 0-0 ya da atan galip şeklinde bitebilir. Kim atar muamma:))

    Senaryo 2: G.Saray'ın riskli oyunu ile ilk 20-25 dakikada gol gelirse işte o zaman gerçek gol düellosuna dönüşecek bir maç bizleri bekliyor olacak.

    2. senaryo benim kafama daha çok yatıyor. G.Saray'ın ofansif yönü çok sağlam ve Türkiye'nin en iyi gol silahlarına sahipler. Ancak defans ve forvet bloglarını orta saha yeteri kadar tamamlayamıyor. Bu sebeble defans sık sık maç içersinde sorunlar yaşıyor. En son Erciyes maçında da bunu gördük. Ayrıca Tomas'ta da belirgin bir formsuzluk var.

    F.Bahçe ise duran topların ustası bir takım. Hemen her takıma duran toptan golleri var. G.Saray'a karşı da kesin gol şansı yakalayacaklardır. Nobre, Alex ve defanstan çıkan Önder, Luciano gibi oyuncularla gol bulmaları çok muhtemel.

    Özetle turu geçen takımın kim olacağında öte ben gollü bir karşılaşma bekliyorum.


    Ahmet Sivaslı (Superspor.

    G.Saray ilk maçta çok avantajlı bir skor elde etti. Attığı 1 golün değerini bu maçta daha iyi anlayacaklar. G.Saraylı futbolcular bu maça kafa olarak çok ıyı hazırlandılar. Artık her maçta inanılmaz bir motivasyon ve konsantrasyon ile oynuyorlar. Erciyes karşısında ileri uç isimleri iyi bir futbol sergilediler. Gol bölgelerinde ne kadar farklı kombinasyonlar oluşturabildiklerini kanıtladılar.

    Fenerbahçe ise tam tersine duran toplardan bulduğu gollerle buralara kadar geldi. Ama asla küçümsememek lazım. Bu da bir beceri ve taktiktir. Eğer duran topta başarılıysan bunun üzerine gitmelisin. Fenerbahçede bu maçta Anelka olmayacak. Bu çok büyük bir handikap F.Bahçe için. Bu maçta kağıt üzerinde G.Saray galibiyete yakın gözüksede Fenerbahçe yenilmez diyorum.


    Hilmi Sever (Superspor)

    Sami Yende oynanacak maçta Fenerbahçe yine sahaya defansif ağırlıklı bir kadroyla çıkacaktır. Galatasaray ise ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe kalesinde gol arayacaktır. Bu karşılaşmada Galatasarayda maçın kilit adamlarının Hakan ve Tomas, Fenerbahçede ise Tuncay ve Appiah olacağını düşünüyorum. Son haftalarda yaptığı hatalarla Galatasaray kalesinde büyük tehlikeler yaşanmasına sebep olan Tomasın bu gece ortaya koyacağı performans sarı-kırmızılıların kaderi belirleyecektir. Fenerbahçede oynaması halinde takımının en büyük kozu olacağını düşündüğüm Anelkanın olmaması Galatasaray için büyük şans. Çünkü Fenerbahçe, Sami Yende oynanan lig maçında Anelkaya attığı uzun toplarla Galatasaray kalesinde büyük tehlikeler yaratmıştı. Bu gece de Fenerbahçe aynı taktikle gol arayacak ancak bu kez Anelka olmayacak. Sarı-lacivertlilerin bu karşılaşmada en büyük silahı yine duran toplar.

    Kupa rövanş maçında daha tempolu ve baskılı oynayacak Galatasarayın yarı finale yakın taraf olduğunu düşünüyorum.


    Esat Dergi ( Superspor)

    Heyecan bu sefer Sami Yen'de. G.Saray tribünleri bu maç için özel hazırlanırken Daum'unda idmanlarda bu maça özel bir motivasyon uygulaması gerçekten şaşırtıcı. Çünkü o Daum Fenerbahçe'nin geriye düştüğü ve kaybedeceğini herkesin gördüğü maçlarda bile basın toplantısına kadar yedek kulübesine bakmayan bir Daum. Fenerbahçe'nin herkes bu sezon futbol oynamadığını ve bir duran top takımı olduğunu yazıyor, eleştiriyor, yeri geldiğinde bağırıyorlar da. Peki soruyorum "Duran top organizasyonu" nedir? Futbolun içinde nasıl offsayt taktiği nasıl alan daraltıp kontra ataklarla gol aramak varsa duran top organizasyonu da bunun gibi bir olgu, buna malesef sadece Super Ligi izleyen yorumcularımız takılmış durumda. Peki bir kez daha soruyorum duran top organizasyonu nasıl oluşuyor? Gökten mi iniyor Fenerbahçe'ye duran top kullanma imkanı. Zaten atak kesilmese duran top oluşmaz, biz ne yazık ki sonuçlara bakıyoruz, sonuçun nedenlerine değil. Fenerbahçe'nin bu kadar duran toptan kazanmasının önünde de hücüm futbolu ve onları durduramayan bir defans blogunun faule başvurması yatıyor.

    Derbide ikinci maç ve Sami Yen'de çoğu zaman iyi oynamış bir Fenerbahçe'nin yine çok konuşulacak bir duran top ile haksız bir şekilde diye tur atladı diye lanse edilmesini bekliyorum yarın basınımızda... Fenerbahçe en kötü, zayıf bir oyunla da olsa en kötü beraberlikle turu atlayan takım olur.. Duran topla mı yoksa duran top olmadan mı göreceğiz... Duran top ne de olsa ülkemizde futbolun içinde bir beceri olarak değerlendirilmiyor!
#22.03.2006 12:05 0 0 0
  • Sakin Sakin
#22.03.2006 12:08 0 0 0
  • ya alacaz, yada alacaz ; baska yolu yok
#22.03.2006 12:20 0 0 0
  • Bu maç biziiim

    GALATASARAY'IMIZA BAŞARILAR DİLERİM...
#22.03.2006 12:23 0 0 0
  • Şans bizden yana olsun yeter
#22.03.2006 13:24 0 0 0
  • şans hak edenın yanında olsun
#22.03.2006 14:35 0 0 0
  • dream_catcher

    bir tabir vardır futbol da bilirmisin bilmiyorum, şans her zaman güçlü olandan yanadır diye
#22.03.2006 14:44 0 0 0