Cumhuriyet Bayramında uçaklar bedava uçacak

Son güncelleme: 03.04.2006 21:51
  • Türkiye bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bir ilke imza atacak. Havayolu şirketleri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın önerisiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında tüm uçuşlarını bedava gerçekleştirecek. Türk havacılık tarihinde ilk olacak uygulama tek bir gün ile sınırlı olacak.

    ÖZEL Havayolu şirketlerinde bilet fiyatlarını 9 YTLye kadar düşüren büyük rekabet, ücretsiz uçuş getirdi. Şirketler, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın önerisiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında tüm uçuşlarını bedava gerçekleştirecek. Türk havacılık tarihinde ilk olacak uygulama tek bir gün ile sınırlı olacak. Bölgesel havacılık projesi ile "Türkiyede uçmayan kimse kalmayacak" sözü veren Bakan Yıldırım, havacılık şirketlerinin girdiği kıyasıya rekabetin halk tarafından yanlış anlaşıldığını belirterek duruma müdahale etti. Bakan Yıldırım, önceki gün Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı, Şahabettin Bollukçu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanvekili Halim Mete ile bir toplantı yaptı.

    TEK GÜN BEDAVA UÇUN: Yıldırım, toplantıda TÖSHİD Başkanı Şahabettin Bollukçuya bilet fiyatlarının 9 YTLye indirilmesinin herkesin uçağa binmesi açısından olumlu olduğunu ancak kampanyaların yanlış anlaşıldığını söyledi. Bu durumun hem havacılık sektöründe hem de otobüs şirketleri arasında sıkıntı yarattığını belirten Yıldırım, "Otobüs firmalarının büyük tepkisi oluştu. Onlar sizinle rekabete girmeleri takdirde sizi darmadağın edeceklerini söylüyorlar. Başta sektör ve vatandaşlar 9 YTLyi yanlış algıladı bana sürekli sitem geliyor. Artık 9 YTL demeçlerini bir kenara bırakın. Bu olumsuz durumu gidermeniz lazım. 9 YTL, 19 YTL beyanatlarını ve reklam kampanyasını bir kenara bırakın arınızda anlaşın tek bir gün bedava uçun" dedi.

    YAPIN DESTEKLEYELİM: Özel havayolu şirketlerine gözdağı veren Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sektörde bu sıkıntılı durum devam ederse gereğini yaparız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Burada amacınız hiç uçakla tanışmamış insanları uçağa çekmek olmalı. Kendi aranızda belirleyeceğiniz bir gün de uçuşların tümünü bedava yaparsanız hiç uçağa binmemiş, uçaktan korkan insanları uçağa alıştırmış olursunuz. Bu kampanyayı da sonuna kadar destekleriz."

    TARİHE YILDIRIM KARAR VERDİ: Aynı zamanda Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Şahabettin Bollukçu Bakan Yıldırımın teklifine sıcak baktığını belirterek, Onur Airin ilk uçuş tarihi olan 9 Aralıkta bedava uçmayı teklif etti. Teklifin ardından başka bir temsilci 20 Ekimde uçulmasını teklif etti. Temsilcilerin kendi aralarından tarih konusunda anlaşamamaları üzerine Bakan Yıldırım devreye girerek, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Bu tarih bedava uçmak için önemli bir tarih. Herkes anlaşırsa bence 29 Ekimde uçun" dedi. Toplantıda Bakan Yıldırımın Cumhuriyet Bayramında bedava uçma teklifi kabul edildi. Bedava uçuş kararına Onur Air, Atlas Jet, FLY Air, Pegasus gibi özel havayolu şirketleri katılırken THYnin katılıp katılmayacağı netlik kazanmadı.
#31.03.2006 10:13 0 0 0
  • aaa çok güzel bie haber yaşasın,inşallah bilet bulurum
#01.04.2006 22:45 0 0 0
  • bilet bulman imkansız, çünkü herkes tanıdıklarını, akarabalarını, arkadaşlarını derken bilet kalmaz, çünkü burası türkiye...
#02.04.2006 01:42 0 0 0
  • valla duydum bunu onceden ama tam emin degilim..
    cunku oyle cok yaziyolar ama arastirdinmi valla 1000,patliyo bize
    ama eger gercekse kesinlikle tr,gitcem umarim vardir kacirmam yani
#03.04.2006 21:38 0 0 0
  • maalesef sadece yurtiçi biletler bedava
#03.04.2006 21:51 0 0 0