Kalp Krizinin Yaşı Yok

Son güncelleme: 06.08.2010 08:55
  • kalp sağlığı - kalbi korumak - kalpde baskı - kalp krizine karşı alınacak önlemler

    Kayseri`deki Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji uzmanı Op. Dr. Mesut Özcan, son yıllarda gençler arasında kalp krizi görülme sıklığının arttığı, ailesinde bu rahatsızlıklar olan gençlerin her yıl sağlık kontrolünden geçmesini önerdi.

    Özcan, kalp sağlığı için 6 önemli uyarıda bulunurken, `Hasta kalp krizinden değil ihmalden ölür` derken şu önerilerde bulundu:

    Ailesinde kalp krizi sorunu olan gençler her yıl mutlaka bir hekime başvurup kontrolden geçmeli.

    Kalp krizi geçirdiyseniz, ilaçlarınızı doğru almalı, spor yapmalı, sigarayı bırakmalı, aşırı alkol almamalı, beslenmenize dikkat etmeli.

    Kalp krizinden hasta ölmez. Hastanın kendisini ihmal etmesi ve alması gereken önlemleri zamanında almaması öldürür.

    Yaşam tarzınızı hekiminizin önerileriyle değiştirirseniz, kalp krizi geçirme olasılığınız sıfırlanmaz; ama yüzde 10`lardan yüzde birlere kadar iner.

    Kalbinizde sıkıntı hissediyorsanız, doktorunuzu arayın. Doktorunuz yoksa en yakın hastaneyi arayıp kalp doktoruyla konuşun. Durumunuzu anlatın. Şikayetlerinizi kendiniz yorumlayarak üzerinden hemen geçmeyin.

    Ailesinde kalp- damar hastalığı olanlar, tansiyon, diyabet gibi rahatsızlıkları bulunanlar ve sigara içenlerde risk fazladır. Bu insanlar göğüslerinde daha önce hissetmedikleri baskı hissederlerse gece kalkıp hastaneye gelemiyorlarsa bile mutlaka telefonla bir kalp doktoruyla görüşsünler.
#06.08.2010 08:55 0 0 0