Kuru Baklava

Son güncelleme: 12.08.2010 12:51
  • Kuru Baklava Tarifi - Kuru Baklava Yapılışı - Kuru Baklava Malzemeleri

    noimage

    Malzemeler:

    1 paket baklavalık hazır yufka veya böreklik ince yufka
    250 gr tereyağı
    1 su bardağı tahin
    2 su bardağı ceviz(kalın kıyılmış)
    1 su bardağı şeker
    üzeri için pudra şekeri

    Hazırlanışı

    Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın üzerine 1-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını fırçayla sürün.
    İkinci, Üçüncü yufkaları da üst üste sererek yağlayın. En üste serilen yufka üzerine tamamen kaplayacak şekilde tahin sürüp ceviz kırıkları ve 1-2 yemek kaşığı şeker serpiştirin.
    Kat kat serilen yufka şok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgün şekilde yerleştirin.
    Diğer yandan kalan yufkalara da aynı işlem uygulayın. Tepsiye dizilmiş rulo yufkaları eşit şekilde verev veya düz kesin.
    Kalan yağı üzerine gezdirerek döküp 150C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Servise hazırdır. AFİYET OLSUN.
#12.08.2010 12:51 0 0 0