Napoliten Soslu Makarna

Son güncelleme: 13.08.2010 13:20
  • noimage

    Sos Malzemeleri:

    4 adet orta boy olgun domates
    1 adet orta boy kuru soğan
    3 diş sarımsak
    1 çay kaşığı kuru fesleğen
    1 tutam ince kıyılmış maydanoz
    2 yemek kaşığı tereyağı yada 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı salça
    tuz

    Yapılışı:

    1- Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın
    2- Soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın yada rendeleyin.
    3- Tereyağını sos tenceresine alın. Soğanları ve sarımsakları ekleyerek orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    4- Salçayı soğanların üzerine ekleyin ve karıştırarak eritin. Üzerine domates ve diğer malzemeleri koyarak kısık ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
    5- Sıcakken makarnanın üzerine dökerek servis yapın.

    Makarna için:

    1,5 litre su
    yarım paket makarna
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    tuz

    Yapılışı:

    Suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine sıvıyağı ve tuzu atın
    Makarnın tamamını tencereye ekleyin ve 1-2 kez karıştırarak orta ateşte pişirin. Pişme süresini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyorum.
#13.08.2010 13:20 0 0 0