4 adet orta boy olgun domates
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı yada 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
tuz
Yapılışı:
1- Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın
2- Soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın yada rendeleyin.
3- Tereyağını sos tenceresine alın. Soğanları ve sarımsakları ekleyerek orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
4- Salçayı soğanların üzerine ekleyin ve karıştırarak eritin. Üzerine domates ve diğer malzemeleri koyarak kısık ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
5- Sıcakken makarnanın üzerine dökerek servis yapın.
Makarna için:
1,5 litre su
yarım paket makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine sıvıyağı ve tuzu atın
Makarnın tamamını tencereye ekleyin ve 1-2 kez karıştırarak orta ateşte pişirin. Pişme süresini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyorum.