Kremalı Kadayıf Tatlısı

Son güncelleme: 13.08.2010 14:12

  • noimage


    Malzemeler;

    -250 gr telkadayıf
    -6 yk. esmer şeker (beyaz da olur)
    -5 yk. tereyağ
    -1,5 bardak dövülmüş ceviz

    Kreması;

    -1 kg. süt
    -4 yk. un
    -2 yk. mısır nişastası
    -2 kahve fincanı şeker
    -1 yumurta
    -1 pk. vanilya
    -1 pk. krema (200ml)

    Yapılışı;

    -Öncelikle kadayıfı 1-2 saat buzlukta donduralım ki kolaylıkla kırıp ufaltalım
    -Bir tencerede şeker, yağ ve kadayıfı pembeleşene kadar kavuralım sonra cevizi ekleyip 2-3 dak. daha kavuralım
    -Soğuması için bir kenarda bekletelim
    -Krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi pişirelim
    -Piştikten sonra vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bir kenarda bekletelim
    -Ilınınca kremayı koyup 4-5 dak. çırpalım
    -Kadayıftan kuplara koyalım veya yarısını borcama yayalım
    -Kremasını koyup üzerlerine kalan kadayıfları paylaştıralım veya borcama koyalım
    -Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip dondurma ile servis yapalım.
#13.08.2010 14:12 0 0 0