göksahan kardeşim bu resim Müslümanlar açısından içler acısı bir resim. Müslümanların günümüz dünyasında düştüğü durumu gösterir bir belgedir. Böyle bir resmin ortaya çıkmasında en büyük pay malesef Müslümanlara ait. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ilkesi unutulmuş ve Müslümanlar hep ezilen taraf olmuştur. Resimde bulunan dangalaklar açısından düşünecek olursak onlar için sorun yok. Zaten onlar bizim kutsallarımıza saygı duymuyorlar ki; duysalardı kimyasal silah saçmalığını uydurup ve bir dikdatörü bahane edip sayısız Müslüman kardeşlerimizi katletmezlerdi. Resmi görünce daha önceden karşılaştığım bir durum aklıma geldi. İstanbul'da arkadaşlarla Sultanahmet camiine gittik. Tabi turistlerde Sultanahmet camiini gezmeye geliyorlar. İçeri girerlerken yetkililerin verdiği örtüleri takarak giriyorlar ve girince çıkartıp omuzlarına atıyorlar. Hatta bazılarının kafalarını birbirlerinin omuzlarına koyarak bir güzel uzanıp yattıklarını gördüm. Bu turistlerin yaptıklarıyla amerikan askerlerinin verilen resimdeki halleri arasında ne fark var ki. İnşallah kutsal değerlerimize gereken saygının gösterileceği zaman gelecektir. Selametle.
resimle ilgili bir yorum daha; Eğer Müslümanlar olarak mukaddes camilerimizi ibadet niyetiyle saf saf olup doldurmaz olursak, elin zalimleri camilerimizi böyle doldururlar malesef. Selametle.
gulcan kardeşim hırsızın suçu yok demiyorum. En başta suçlu olan hırsızın ta kendisidir. Ancak hırsıza yaptığı işin yanlış olduğunu ve suçlu olduğunu kabul ettiremiyorsan, onu yaptığından vazgeçiremiyorsan yapılacak tek şey kalıyor. Onun zararından korunmak için gerekli tedbiri almak ve ondan sonra da Allah'a sığınmaktır. Şiirinde de belirttiğin gibi firavunlar ve nemrutlar hortladı. Nasıl ki; Yüce Rabb'im firavuna karşı mücadelesinde Hz. Musa'ya, nemruta karşı mücadelesinde Hz. İbrahim'e yardım ettiyse inanıyorum ki günümüz firavun ve nemrutlarına karşı da inançlı insanların verdiği mücadelelerinde yardımını esirgemeyecektir. Selametle.
evet sevgili arkadaşlar iğneyide çuvaldızıda kendimize batırmalıyız.önce yüreklerimizi kirlettiler,ve olanlar oldu.bizim davamız yürek davası.bizim davamız bir insan daha davası.birlikten kuvvet doğar.bizki birbirimize düşürüldük ve bakın sonuca bu hale geldik.insanlar esselamun aleyküm bile dediğimizde ya halen bu tipler var mı diyorlar.ama onların suçu yok.mazeretimdin sevgili kardeşim kesinlikle sana katılıyorum.okumakla bu iş çözülecek ben buna inanıyorum.okumamız lazım arkadaşlar ve her yerde her ortamda hoşgörüyle anlatmak.inanın çok faydasını göreceksiniz bunun.ve asla ümitsizliğe düşmeyin.üstad ne diyor ümitvar olunuz bir gün en gür ses islamın sedası olacaktır.selam ve dua ile kalın
bıraklım tartışmayıı biz burda camilerin dolamsı için bulunuyorus insanlar bilinçlensindiye deyilmiii
bi örnek vereyimben hergün coca cola için bi insandım burda o bi sılayt verilmişti onu gördüm almıyorum birde sahabeler ablanın açtığı konudaki markaları bir yere not aldım artık en ufak çöp bile alsam dikkat ediyorum
Biz laf anlamaz bir milletiz müslümanlar olarak benim kanaatimce. Hemen kendimizi büyük görmeyi başkalarını küçük görmeyi çok iyi beceririz. Ancak unutulmaması gereken ve bizim hemen unuttuğumuz bir şey var. Müslümanlığın gereklerini yerine getirmekte onun önderi olan kurandan ayrılırsan ve bazı hareketleri senin menfaatin olduğu için bildiğin gibi yorumlarsan olacak olan şey senin kutsal saydığın şeylerin ayaklar altına alınması olacaktır