Facebook’un Şirket Değeri 33.7 Milyar Dolar

Son güncelleme: 26.08.2010 11:30
  • Facebook'un Şirket Değeri - Facebook


    Financial Times gazetesi Psikolog annesinin tek çocuğu olan Mark Zuckerberg'in kurduğu 100 milyonu aşkın abonesi bulunan Facebook'un değerini açıkladı.

    Financial Times gazetesi, tüm dünyada 100 milyonu aşkın abonesi bulunan sosyal paylaşım sitesi Facebook'un şirket değerinin 33.7 milyar dolara ulaştığını yazdı. Gazete, Facebook'un borsaya arz edilmesi durumunda bunun Google'dan sonra en büyük teknolojik halka arz olacağı belirtiliyor. 26 yaşındaki Harvard'lı genç dahi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook bu tahmin edilen değeriyle ebay ve Yahoo gibi dev şirketleri bile geride bırakmayı başardı. Zuckerberg 2012'ye kadar bir halka arz düşünmediklerini açıkladı. Facebook'un ortak sayısı şu an 500'ün altında. Yahoo, daha önce Facebook'u satın almak için Zuckerberg'e 1.6 milyar dolar teklif etmişti ancak genç dahi bu teklifi elinin tersiyle itti.

    Kim bu dahi çocuk?

    Mark Zuckerberg, diş hekimi baba ve psikolog annesinin tek çocuğu olarak 1984'te dünyaya geldi. İlk programını 10 yaşındayken yazdı. Lisedeki başarılı notlarıyla ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard'a girdi. İlk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği Facemash. com sitesini kurdu. Sitede Harvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını "hack" lediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Harvardlı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook'u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD'nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince, yatırımcılarının ilgisini çekti. Zuckerberg, yatırımcılarla bir akşam yemeğinde buluştuğunda yaşı küçük olduğundan alkol bile içemediği için gece boyunca gazoz içti. Şimdi piyasa değeri 30 milyar doları aşan şirketin başındaki bir milyarder...

#26.08.2010 11:30 0 0 0