1 bütün tavuk göğsü
2 tane defne yaprağı
tane karabiber
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
2 tane közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı ceviz
tuz,toz karabiber
Üzeri için;tereyağı ve kırmızı biber (istediğiniz miktarda)
Hazırlanması:
Tavuk göğsünü,defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyup haşlıyoruz.
Diğer tarafta ceviz ,sarımsak ve tuzu rondoda çekiyoruz.
Patlıcanları da ayrı olarak rondoda çekerek inceltiyoruz.
yoğurt,mayonez,cevizli karışım,patlıcan ve galeta ununu iyice karıştırıyoruz.Karışım çok koyu olursa soğuyan tavuk suyuyla inceltebiliriz.
Haşlanmış tavuklarımızı soğutup küp küp doğruyoruz.
Bütün malzeme iyice karışana dek uğraşıyoruz.Karışımı servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kırmızı biberli tereyağını gezdiriyoruz.
Ben yag koymayıp közlenmiş kırmızı biberle süsledim daha güzel oldu.