Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu Kumluca Antalya

Son güncelleme: 31.08.2010 12:00
  • Antalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu Hakkında - Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu Tanıtım - Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu Resimleri - Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu Bilgileri - Antalya Antalya Kumluca'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri
    noimage



    OKULUMUZUN TARİHÇESİ

    Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulunun kuruluşundan bu güne kadar baktığımız zaman,iki derslikli bir köy okulundan, bu günkü 24 derslikli 8 yıllık İlköğretim Okuluna dönüştüğünü görmekteyiz.

    Okulumuz; ilk olarak köy tüzel kişiliğine ait bir arazi üzerine, Devlet tarafından yaptırılan tek katlı bir bina ile, Eresiller İlkokulu adı altında, 1974 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Daha sonra Tablo 1'de görüldüğü gibi belirli aralıklarla ek binalarla desteklenerek eğitim-öğretime devam etmiştir.

    Tablo 1.
    Yapılış Tarihi Yapılan Birim Nasıl Yapıldığı
    1974 1.Bina (2 Derslik) Devlet Tarafından
    1977 1.Bina 2.Katı(3 Derslik) Devlet Tarafından
    1990 2.Bina(2 Derslik) Okul Koruma Derneği Tarafından
    1991 2.Bina 2.Katı(3 Derslik) Okul Koruma Derneği Tarafından
    1996 Yeni Bina (18 Derslik) Devlet Tarafından
    2000 Derslik İlavesi (6 Derslik) Okul Koruma Derneği Tarafından

    Okulumuzun ilçe merkezine uzak olması nedeni ile, öğretmenlerin barınması için lojmanlarla desteklenmiştir. Lojmanlara ait yapılış tarihi ve biçimini Tablo 2'de gösterilmiştir.

    Tablo 2.
    Yapılış Tarihi Yapılan Birim Nasıl Yapıldığı
    1986 1.Lojman Binası Okul Koruma Derneği Tarafından
    1987 2.Lojman Binası Devlet Tarafından
    1989 1.Lojman Binası 2.Katı Okul Koruma Derneği
    1990 2.Lojman Binası 2.Katı Okul Koruma Derneği
    1991 Hizmetli Lojmanı Okul Koruma Derneği

    İlkokulların 8 yıllık ilköğretim okullarına dönüştürülmesi sonucunda, 1995 yılında hayırsever bir vatandaşımız olan Sevim ÖNER'in Milli Eğitim Bakanlığı'na 7000 m2 arazi bağışlaması ve Devlet tarafından bu arazi üzerinde yeni bir bina yaptırılması ile Okulumuz Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu adını almıştır.

    Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu;18 dersliği,Bilişim Teknolojileri Sınıfı(15+1), Fen Bilgisi Laboratuarı, İş Eğitimi Atölyesi(2 adet), Kütüphanesi ve Ana Sınıfı bulunan modern bir bina olarak inşa edilmiştir. Yapılan bu modern bina 1996-1997 Eğitim ve Öğretim Yılında hizmete başlamıştır.

    Okulumuz; öğrenci sayısının artmasından dolayı okulun bazı bölümleri de dersliğe dönüştürülmüştür. 2000-2001 Eğitim ve Öğretim Yılında 24 Derslik, 1 Müdür,2 Müdür Yardımcısı,30 Öğretmen, 1 memur ve 1 Hizmetli kadrosu ile 700 öğrenciye hizmet vermektedir.
    noimage

    VİZYONUMUZ
    Okulumuzun: Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, onları benimsemiş ve hayatına geçirmiş bireylerin yetiştirildiği; kültürlü, bilinçli, yetenekli, bir ya da birkaç meslek bilgisiyle donanmış, kendine güvenen, okulun kendileri için olduğunun kavratıldığı; öğrenci sorunlarının vurdumduymazlık veya şiddetle değil "öğrenci, öğretmen, veli, okul idaresi" işbirliği içinde bireyin gelişim dönemi psikolojisi göz önüne alınarak çözümlendiği; araştırmacı, teknolojik gelişmelerden haberdar, öğrenmeye hevesli, öğrenim hayatına devam etmek isteyen, yaratıcılığını kullanarak bilgiyi sorgulayabilen, bulunduğu noktayla yetinmeyip kendini her alanda aşmak isteyen, hipotez, varsayımlar ve sorgulamalarıyla öğretmeni zorlayan, okulun öğretmen, okul idaresi ve veliler için değil "kendi" için var olduğunu kavramış bireylerin yetiştirildiği; hoş görülü, dengeleyici, moral düzeyini yüksek tutmayı başarmış, toplam kalite yönetimine uygun bir yönetim anlayışına sahip; teknoloji kullanabilen, bireyin ruh ve bedensel sağlığının önemi gereği sportif ve kültürel faaliyetlerin arttırıldığı; demokratik, çağdaş, saygın, milli ve manevi değerleri özümseyerek toplumu pozitif yönlendirmede öncü, durmadan gelişen, büyüyen, yarını bu güne taşımaya çalışan bir atmosferi olsun İSTİYORUZ.

    noimage

    MİSYONUMUZ

    Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı; Atatürk milliyetçiliğini benimsemiş; çağdaş ve demokratik bir anlayışla insan haklarına saygılı; toplum kültürünü yozlaştırmadan bir sonraki nesillere aktarmayı görev edinmiş; çağımızın teknolojik ve bilimsel gelişmelerine ayak uyduran ve yayılmasındaki payının farkında olan sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, milli ve manevi değerlerle donanmış, ülkesine ve milletine bağlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde, kendisi, ailesi ve çevresiyle barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, hoşgörülü, paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, mutlu gençler yetiştirmektir.
    Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu Antalya Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

    Bulunduğu Yer: ANTALYA / KUMLUCA

    Adı: BEYKONAK SEVİM ÖNER İLKÖĞRETİM OKULU

    Adresi: Eresiller Mah-Beykonak -Kumluca

    Telefon Numarası: 2428820007

    Faks Numarası: 2428820375

    E-mail Adresi: [EMAIL="bsoner07@hotmail.com"]bsoner07@hotmail.com[/EMAIL]

    Web Adresi: ANTALYA - KUMLUCA - Beykonak Sevim Öner İlköğretim Okulu - MEB



    noimage

    Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr
    Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
#31.08.2010 12:00 0 0 0