2010 AKPSS sessiz mi kalacağız?

Son güncelleme: 05.09.2010 21:04
  • 2010 kpss - kamu personeli seçme sınavı - kpss ne olacak - öğretmen atamaları - kpss sonuçları - kpss nedir

    Arkadaşlar sınıf öğretmeni mezunuyum 4 sene de okulumu bitirip diplomamı aldım ben artık öğretmen sayılırım bu sınava girdim ve herkesin bildiği gibi sınavda olay oldu, ben hakkımla çalışıp yaptığım sınava kimileri soruları bilerek girdi, nasıl bir ADALET tir bu anlamadım, sorular kimlere gitti, kim kaç paraylar aldı bilinmez,

    Bunlar her sınavda olan şeyler ama bu sınavda çok fena patlak verdi, bakalım sabırsızlıkla olanları takip ediyorum ve sonucunu bekliyorum, ama sınavında iptal olmasını istemiyorum, çünkü emeği ile yapanların ne suçu var, soruları çalan bu kişiler ayıklana bilir mi sizce? Siz neler düşünüyorsunuz?

    ____________________________________________________________


    KPSS'de bir skandal daha!

    ÖSYM'de daire başkanı olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan eşi G.T.'nin, KPSS eğitimi de veren bir dershanenin sahibi olduğu ortaya çıktı...

    KPSS sorularının ÖSYM'den sızdırıldığı iddiasında YÖK Denetleme Kurulu'nu şoke eden bir gelişme yaşandı. Önceki gün yazılı olarak ulaşan bir ihbar mektubunu işleme alan YÖK Denetleme Kurulu, konuyu KPSS'ye yönelik soruşturma kapsamına aldı.



    Akşam gazetesinden Z. Kıvanç El'in haberine göre ÖSYM'de daire başkanı olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan eşi G.T.'nin, KPSS eğitimi de veren bir dershanenin sahibi olduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve YÖK Denetleme Kurulu'nun incelemesi kapsamında gelen bir ihbar YÖK ve ÖSYM'yi harekete geçirdi. Uzun yıllar hizmet veren adı önce 'Rönesans' daha sonra 'Benim' olan bir dershanenin sahibi G.T., KPSS sorularını hazırlayan komisyonun üyesi çıktı. Dershanenin KPSS kursu da vermesi ÖSYM'de şok etkisi yarattı.



    YÖK Denetleme Kurulu'na gelen ihbarda, ÖSYM'de bir daire başkanlığı görevini yürüten M.T.'nin, Soru Hazırlama Komisyonu üyesi olan eşi G.T., özel bir dersanenin sahibi olduğu ileri sürülüyordu. İddiayı inceleyen Kurul, iddianın doğru olduğunu tespit etti. KPSS sorularını da hazırlayan komisyonda yer alan G.T.'nin, Ankara'da KPSS kursu da veren bir yıl öncesine kadar faaliyette olan bir dershanenin sahibi olduğu belgelendi.

    ___________________________________________________________


    YÖK Üyeleri: Sınav iptal edilsin

    YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Genel Kurulu üyeleri, Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya iddialarının her geçen gün güçlenmesi üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'la bir görüşme yaptı. Üyeler, sınavın bu kadar tartışıldıktan sonra güvenilirliğini yitirdiğini, bu nedenle iptal edilmesinin doğru bir karar olacağını söyledi.



    YÖK Denetleme Kurulu raporunda, ÖSYM'de birden fazla güvenlik açığı olduğu ve kurum çalışanlarının dışarıyla bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu tespiti yapıldı. ÖSYM, yasal düzenlemeyle yeniden yapılandırılacak.


#03.09.2010 12:07 0 0 0
  • bence iptal edilmesi gerekir gerçi sınavı iyi geçenlere haksızlık ama ayıklanabileceğini sanmıyorum.üni sınavında bazı olaylar duyduk ama bu devlet kadroları sınavı ve akla çok çeşitli şeyler geliyor bence iptal edilmeli ama edileceğinide sanmıyorumm onuda belirteyim bu olayıda bi şey olmamış gibi geçiştirecekler haksızlığa uğrayan uğradığıyla kalacakk..kazandırdıklarıda bi güzel iş sahibi olacak..
#03.09.2010 12:18 0 0 0
  • Siyaset meydanı ile ne alaka anlamadım..
#03.09.2010 12:24 0 0 0
  • bana göre olaylar tamamen siyasi, size göre değilse konuyu başka bir bölüme kaydırabiliriz, ama niye hükümetten bir açıklama gelmiyor, milli eğitim bakanı bile konuşmuyor, hep bir varsayım....
#03.09.2010 12:29 0 0 0
Han Han foto
#03.09.2010 12:44 0 0 0
  • usta şu durumda baktığında kimsenin suçu yok, dün akşam ana haberlerde söyledi mit kesinlikle biz olayın içinde yokuz, bize bilgi gelmedi demiş, trt ana haberlerde dedi.

    suçlu kim o zaman, herkes birilerine çamur atıyo orası bir gerçek ama bu durumda niye bizler mağdur oluyoruz. Bu soru sıkandalları yıllardır var ama bu kpss de bu çizmeyi aştı artık bir sınavdan 350 400 tane birinci mi çıkar hocam, birde bu birincilerin çoğu birbiri ile akraba, eş,dost mu çıkar,

    her gün bir şeyler yazılıyo çiziliyo, ama artık hükümet evet peşinde, biraz halka,esnafa, öğrenciye öğretmene,çiftciye baksın, sonra evet istesin, nedir ki bu vurdum duymazlık ben onu anlamadım... sanki hiçbir olay yaşanmamış gibi davranılıyor...

    yazık...
#03.09.2010 12:53 0 0 0
Han Han foto
  • Sen tabiki haklısın ama Gündeme tamamen referandum oturmuş durumda. O nedenle KPSS olayı ağırdan alınıyor...

    Ben olsam sınavı iptal etmem, kopya çekenleri bir şekilde tesbit edip cezalandırırdım. Ama görünen o ki işin kolayına gidilip sınav komple iptal edilecek gibi.

    İnşallah emekleriniz boşa gitmez hocam...
#03.09.2010 12:58 0 0 0
  • Bizimde isteğimiz sınavın iptal edilmemesi ama sorular yayıldıysa bu sınavın geçerliliğini tamamen etkiler, en son 3600 civarı kişinin bu kopya olayına karışmış olabileceği tespit edilmiş, bunlar bulunur ama bakalım yetkililer dediğin gibi işin kolayına kaçıp sınavı iptal edecekler gibi...hayır'lısı olsun :)
#03.09.2010 13:09 0 0 0
  • Bunu da Ak partiye yamamaya çalışan gruplar çıkacaktır elbette! Bakıyorum burdakilerde zaman kaybetmemiş..

    Konu hakkında bir gazetenin haberine istinaden bi araştırma yapmış buyrun bakın ve neler dönüyor anlayın.

    İşte Gerçek
#03.09.2010 13:13 0 0 0
  • herkesin görüş ve düşüncesine saygım sonsuz,

    ben kimseyi karalamıyorum hocam, ben ekmeğimin peşindeyim, ben 4 yıl okudum öğretmenlik yapacağım ama niye benim önüm kesiliyor, ben onun hesabını soruyorum, ben partici değilim ve burada da siyaset yapmak gibi bir düşüncem yok, sadece ve sadece dediğim gibi ekmeğimin peşindeyim, hükümet diyorum üzerine düşeni yapsın bu işi çözsün o zaman, burda 30 bini aşkın üniversite mezunu mağdur... ama başbakanımız hala seçim gezilerinde, önceliği bu olaylar olması gerekmez mi... belkide ben yanlış düşünüyorumdur :)
#03.09.2010 13:22 0 0 0
  • @Fiyakalı adlı üyeden alıntı:
    herkesin görüş ve düşüncesine saygım sonsuz,

    ben kimseyi karalamıyorum hocam, ben ekmeğimin peşindeyim, ben 4 yıl okudum öğretmenlik yapacağım ama niye benim önüm kesiliyor, ben onun hesabını soruyorum, ben partici değilim ve burada da siyaset yapmak gibi bir düşüncem yok, sadece ve sadece dediğim gibi ekmeğimin peşindeyim, hükümet diyorum üzerine düşeni yapsın bu işi çözsün o zaman, burda 30 bini aşkın üniversite mezunu mağdur... ama başbakanımız hala seçim gezilerinde, önceliği bu olaylar olması gerekmez mi... belkide ben yanlış düşünüyorumdur :)
    Orijinali Göster...
    herkesin görüş ve düşüncesine saygım sonsuz,

    ben kimseyi karalamıyorum hocam

    2010 AKPSS sessiz mi kalacağız?

    Konu başlığından anlaşılıyor zaten kimseyi karalamadığın :)

    ÖSYM'de daire başkanı olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan eşi G.T.


    Bu MT ve GT AKP temsilcilerimiymiş bu konudada bilgi alabildiniz mi :)

    Bu mantıkla SSK'yı batıran, torun torba kimi varsa SSK'lı yapan kılıçdaroğlu, bunun için CHP yi kapatmak lazım aslında. :)

    Şahısların hatalarını bir topluma mal etmek çok hakkaniyetli bir zihniyet zaten.
#03.09.2010 13:45 0 0 0
  • Aslında ağlamamız gerekirkenaynen böyle gülüyoruz.
    Dünyada bu şekilde hergün bir sıkandal vuku bulan başka bir ülke varmı.İşin garip tarafı skandalların hiçbirisine sahip çıkmayan bir hükümetimiz var,Bütün sakandalların başı kendileri olmalarına rağmen.O kadar çok yalakası varki hükümetin,petrol fiyatları onlara göre iktidarı ilgilendirmiyor,tarım yerlerde sürünüyor iktidarı ilgilendirmiyor,işsizlik diz boyu,bahanesi hazır dünyada kriz var,Ahanda KPSS soruları çalınmışmı çaldırılmışmı herne ise onunlada hükümetin alakası yok.Allahtan korkun tam puan tutturanların tamamı cemaatin dersanelerinden çıktı ve çıkmaya devam ediyor.Daha yazacak çok olumsuzluklar var fakat nasıl olsa onlarda hükümeti ilgilendirmeyeceği için yazmaya gerek duymadım.Benim anlayamadığım,bu hükümet neyin hükümeti ve sizleri nasıl bu kadar memnun etti
#03.09.2010 15:01 0 0 0


  • Bu cümleden bir kez daha anlıyoruz. Milletin oylarına tahammül edemeyen zihniyet hala devrede..

    1-Bu hukümet bu milletin ezici çoğunluğunun oylarıyla gelen bir hükümettir.
    2- Hükümetin neler yaptığını sizler göremezsiniz. Neden göremezsiniz? Aslında bu yukardaki cümlede gizli.

    Ben bunları anlamıyorum ya ben farklı bir ülkedeyim yada bunlar.. Nerde kapanan fabrikalar nerde ağlayan çiftçiler.. İdarecilerinin yanlış yönetimi sonucunda batan fabrikalardan mı bahsediyorsunuz ayağını yorganına göre uzatmayıp borç batağına giren çiftçiden mi?

    Batan onca banka, yerle bir olmuş bir ekonomi, içi boşaltılmış bir hazine, terörist başını asamayıp meydanlarda " al sana ip " diye şov yapan biri mi gerekli size? Siz onlardan ne gördünüz ki hala destekliyorsunuz?

    Ben batan fabrikalardan bahsetmiyorum batan bir ülkenin şimdiki durumunu görmüyorsanız daha ne diyim ben size..

    Sonuç olarak "sizleri nasıl mutlu etti " ibaresini de şöyle açıklamak lazım; kendi destekledikleri parti iktidara gelince demek ki bir çıkarları olmuştu ki, herkesi kendileri gibi görüyorlar ..İlla bir çıkar ilişkisi mi olması lazım?

    Ancak bir çıkar ilişkisi var evet.. Devleti soyup soyanların eline teslim etmektense en iyisi bunlar diyoruz belki..
#03.09.2010 18:10 0 0 0
  • AKP öncesinde milletin tek derdi karnını doyurabilmekti. Televizyonlarda hemen her gün ZAM haberleri yer alıyordu. Sürekli fakirlik denen olgu gündemdeydi.

    Ay sonu kirasını nasıl ödeyeceğini karar kara düşünen insanlar TOKİ saytesinde ev sahibi oldu. Bugün halen bu kadar imkana rağmen yani bırakın tokiyi şu faiz oranlarıyla kira öder gibi bile ev sahibi olmak bu kadar basitken evim yok diyenler sadece miskin ve beceriksiz insanlardır. Biz öyle zengin bir aileden gelmiyoruz ama bugün sülalemde neredeyse herkes bu imkanlar vesilesi ile ev sahibi oldu. Benim kardeşim asgari ücretle daire sahibi oldu, altında da arabası var. İnsanın gözü tok olsun yeterki.


    Milletin karnı doyunca kaşıntı yapmaya başladı. 81 Ekran televizyonu olan derdinden geberecek 127 ekran plazma alamıyorum diye. Plazması olan ah kardeşim LED TV ler çıktı ne yapıp yapıp alayım derdinde. Hacı Murat ı rüyasında bile göremeyenlerin altında avrupadaki insanların binemediği otomobiller cirit atıyor. 50 Senedir değişmeyen Trenlerin hepsi yenilendi. Cumhuruiyet tarihi boyunca yapılan yolların kaç katı yol 8 senede yapıldı.

    8 sene evvel Internetin I sinden haberi yoktu millettin bugün herkesin evinde bilgisayar herkesin evinde DSL ortalıkta böyle ahkam kesiyorlar.

    AKP hem ülkeye hizmet verdi hem de aç vatandaşın karnını doyurdu. Bu ne nankörlüktür.

    Bırakın bu işleri arkadaş biz de bu ülkede yaşıyoruz. Çıkarın AT gözlüklerini.

#03.09.2010 19:47 0 0 0
  • Bu yazdıkların hepsine harfiyen katılıyorum usta
    millet para yok diyor tatil mekanları ful dolu,
    parasızlıktan şikayet edip yakınanlar alışveriş
    merkezlerinden çıkmıyor .Bursadaki tüm mağazalar
    akşam saatlerine kadar tıklım tıklım dolu
    Gerçekten parasızlıktan şikayet edenler biraz nankörlük ediyor gibi.
    Bide şunu anlamış değilim mesela bizleri anne babalarımız marka
    kıyafetlerle giyisilerle büyütmedi
    şimdiki çocukların herşeyleri marka , nasıl para yok?

    şahsi fikrime göre de;
    Mhp ye güvenimiz azalmıştı TEK PARTİ İKTİDARIN ülkemize her zaman
    avatantaj sağladığını düşünerek zaten sempatizanı olduğum Başbakanımıza güvenmek gerektiğini
    düşünüyorum
#03.09.2010 20:11 0 0 0
  • abiler ablalar...

    benim derdim girdiğim sınav hükümet başımızda olayı çözsün, olayı ört pas etmesin, kimse suçlusu bunun görevine son versin, bu olay chp iktidarında olsa o zamanda chpss derdik, ben burda akp ye karşı bişi demedim, ama niye sessiz kalıyor, niye gazetelerde cemaat soruları 15000 euro dan satmış diye haberler çıkıyor, niye nimet çubukcu susuyor,

    hala çözümü alternatiften arıyorlar, yok atamalar geçikirse ücretli öğretmenlikle açığı kapatacağız, ders saat ücreti 7,20tl. emeğin karşılığı bu mu yapmayın arkadaşlar,

    öğretmenlik en şakaya gelmeyecek meslek dalı, çocuklarınız, çocuklarımız, herkes öğretmenlerin elinden geçiyor, bu işler bu kadar ucuz mu... benim isyanım buna, hükümetin sessiz kalmasına. niye her gelen önce kendi adamlarını atayıp kadrolaşmaya gidiyor, bu çalınan sorular niye benim elime geçmedi, yada sınava giren tanıdığım en az 60 kişinin eline geçmedi... bana bunun cevabını verin lütfen, niye benim hakkımı 15000 euroyu veren yiyiyor, ya da cemaat dedikleri kişiler ne hakla benim önüme geçiyor, benden daha zeki olduklarından mı, keşke benden zeki olsalarda bende gam yemesem...kul hakkı denen bir şey var, kim yiyiyor benim hakkımı bul bunu...



    lütfen sizler biraz at gözlüklerini çıkarında etrafınıza bakın, yok neymiş soruları ilk alan akp li değilmiş mhp limiş bilmem ne, hocam bunları geçelim sonuca gelelim, ben şimdi girdiğim bir sınava tekrar mı gireceğim, aynısının tekrarlanmayacağı garantisini kimden alacağım...

    okulumu bitirmiş 4 sene okumuşum öğretmenlik yapamıyorum benim durumumda binlerce kişi var diplomalı işsizler :D kime dert yanacağız biz hocam, karşı çıkmasını biliyosunuz hadi o zaman yol gösterin akıl verin muhalefet olmak bu ülkenin değişmez kuralı olmuş zaten
#03.09.2010 21:56 0 0 0
  • Arkadaşlar bunu AKP ye yamamayın diye egzantrik laflar eden arkadaşlar var :) YÖK ü kim seçiyor arkadaşlar ve bu olayın kaynağı YÖK müdür değilmidir????

    Ve LEVIS-501 TOKİ evlerini fakir fukara diye AKP sempatizanlarına peşkeş çekildiğinden haberiniz yok sanırım. O evleri alıp kiraya verildiğini de görmediniz sanırım. Hayatı boyunca çalışan bir adamım ben 8 senedir AKP Türkiyeden sadece götürdü.
#04.09.2010 00:07 0 0 0
  • İyi ozaman SSK yı zarara uğratan Kılıçdaroğlu olduğuna göre ALLAH muhafaza yanlışlıkla göreve gelse yarın ülkeyi batıracak olanda aynı kişi ve CHP olacaktır.

    Ben de AKP liyim ama Tokiye 130 milyar bayılıp daire aldım ne hikmetse bana tölerans geçmedi hainler.

    Tabi size göre eğer fakir fukara AKP li ise ismi peşkeş oluyor. Götürdüğü kadarda verdikleri vardır. Dünki hortumcuları ne kadarda çabuk unutuverdiniz. Sen bence 8 sene evvel kendin neydin bugün ne oldun önce onu kıyasla. Tabi mutlaka ne olduysan kendi kendine olmuşundur. Etraftaki etkenleri kendin üretmişsindir. Hiç bir olanaktan faydalanmamışsındır. Nede olsa onlarda AKP parmağı vardır.
#04.09.2010 00:59 0 0 0
  • Kadrolasma o kadar fazla ki insanlar artık her tasın altında onları arıyorlar ne yapsınlar
#04.09.2010 01:54 0 0 0