evde baklava yapmak - ev baklavasının yapılışı - baklava şerbetinin hazırlanması - baklava şerbeti nasıl hazırlanır - baklava şerbeti nasıl dökülür - baklava yapılışının resimli anlatımı - resimlerle baklava yapılışıMalzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
200 gram margarin
kırılmış ceviz ( isteğe göre fındık da olabilir )
un
nişasta
Şerbeti için ;
5 bardak su
4 bardak şeker
bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı :
İlk olarak yumurtaları, sütü, sirkeyi, sıvı yağı,tuzu ve kabartma tozunu bir kaba boşaltalım ve içerisine aldığı kadar un ilave ederek ortalama yumuşaklıkta bir hamur haline gelinceye kadar yoğuralım.Hazırlamış olduğumuz hamuru ŞEKİL 1 de görüldüğü gibi 30 eşit parçaya bölelim.
30 eşit parçaya böldüğümüz hamur parçalarını tek tek tabak büyüklüğünde olacak şekilde açalım ve açtığımız bu parçaların arasına nişasta serperek 10′ lu gruplar şeklinde üst üste koyalım.(ŞEKİL 2 ve ŞEKİL 3 te olduğu gibi )10′arlı olarak grupladığımız 3 parçanın her birini merdane ile ŞEKİL 4 te olduğu gibi tepsi büyüklüğüne getirelim.Aralarına fındık veya ceviz serperek ŞEKİL 5 te görüldüğü gibi üst üste yerleştirelim.Bu işlem bittiğinde istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.Kestikten sonra üzerine eritilmiş yağı dökelim.Bunu yaparken her yerine eşit miktarda gelmesine dikkat edelim.Daha sonra fırına koyalım.
Şerbetin Hazırlanışı :
5 bardak suyu ve 4 bardak şekeri bir tencereye boşaltalım ve 5 dk kaynattıktan sonra içerisine bir kaç damla limon damlatalım ve 1-2 dk daha kaynatalım.Baklava soğuduktan sonra şerbeti sıcak olarak üzerine dökelim.Afiyet olsun.
baklava nasıl yapılır - baklava tarifi - ev baklavasının yapılışıMalzemeler
-1 yumurta
-Çeyrek (1/4) margarin
-1 paket kabartma tozu
-Yarım bardak yoğurt
-Yarım bardak süt + üzerine sıvı yağ (ikisi birden 1 su bardağı olacak)
-Alabildiği kadar un
Yapılışı :
Malzemelerimizden kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.Bu hamur 4'e bölünür.Her bir parça 10 parçaya kesilir.Aralarına bol nişasta serpilerek 10 tanesi de birlikte açılır.
Dilimlendikten sonra 1 tam,1 çeyrek margarin eritilir (yağı fazla yakmayın) hamurun üstüne dökülür.**Baklavanızın daha kıtır olabilmesi için hamuruna yarım limon suyu ekleyin.
Pişirilişi : Tepsi ilk olarak 100 derece ısıtılmış fırına konulur.Daha sonra her 20 dakikada bir 25 derece arttırılır.En son 175-200 derece arası kızartılır.