Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi.
Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, öğrencilerin, sınav zamanlarında hafızaya katkı sağladığı için avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limon tüketmeleri gerektiğini söyledi.
Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, Özel Neslin Değişen Sesi İlköğretim Okulunun Bilinçli ve Sağlıklı Bir Nesil İçin El Ele konulu eğitim seminerleri kapsamında, Liselere Giriş Sınavına (LGS) hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi. Konuşmasında, beslenmenin beyin gelişimi ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerinde etkisinin büyük olduğunu anlattı.
Avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte dengeli beslenmek için az ve sık yemealışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi. Çelik, öğrencilerin bu dönemde, süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, et, yumurta, kırmızı et, pekmez, bitkisel yağlar ve yağlı tohumlardan zengin besinleri tüketmelerini istedi.
Cola ve cips e tamamen karşı olan bir insanım ama maalesef bunu kendi çocuklarınıza dahi anlatamıyorsunuz(zararlarını anlamak istemiyorlar) okullarda bunların tüketimi çok fazla