NBA'de play-off eşleşmeleri

Son güncelleme: 20.04.2006 18:11
  • NBA'de normal sezonun tamamlanmasının ardından Doğu ve Batı Konferanslarında play-off'lara yükselen takımlar belli olurken, birinci turda karşılaşacak takımlar ve maç takvimleri de ortaya çıktı.

    Doğu ve Batı'da NBA Play-Off'ları birinci tur eşleşmeleri ve maç takvimleri şöyle:

    "DOĞU KONFERANSI:
    MILWAUKEE BUCKS - DETROIT PISTONS
    23 Nisan Pazar: Detroit'de
    26 Nisan Çarşamba: Detroit'de
    29 Nisan Cumartesi: Milwaukee'de
    1 Mayıs Pazartesi: Milwaukee'de
    3 Mayıs Çarşamba: Detroit'de (Beraberlik halinde)
    5 Mayıs Cuma: Milwaukee'de (Beraberlik halinde)
    7 Mayıs Pazar: Detroit'de (Beraberlik halinde)
    CHICAGO BULLS - MIAMI HEAT
    22 Nisan Cumartesi: Miami'de
    24 Nisan Pazartesi: Miami'de
    27 Nisan Perşembe: Chicago'da
    30 Nisan Pazar: Chicago'da
    2 Mayıs Salı: Miami'de (Beraberlik halinde)
    4 Mayıs Perşembe: Chicago'da (Beraberlik halinde)
    6 Mayıs Cumartesi: Miami'de (Beraberlik halinde)
    INDIANA PACERS - NEW JERSEY NETS
    23 Nisan Pazar: New Jersey'de
    25 Nisan Salı: New Jersey'de
    27 Nisan Perşembe: Indiana'da
    29 Nisan Cumartesi: Indiana'da
    2 Mayıs Salı: New Jersey'de (Beraberlik halinde)
    4 Mayıs Perşembe: Indiana'da (Beraberlik halinde)
    6 Mayıs Cumartesi: New Jersey'de (Beraberlik halinde)
    WASHINGTON WIZARDS - CLEVELAND CAVALIERS
    22 Nisan Cumartesi: Cleveland'da
    25 Nisan Salı: Cleveland'da
    28 Nisan Cuma: Washington'da
    30 Nisan Pazar: Washington'da
    3 Mayıs Çarşamba: Cleveland'da (Beraberlik halinde)
    5 Mayıs Cuma: Washington'da (Beraberlik halinde)
    7 Mayıs Pazar: Cleveland'da (Beraberlik halinde)

    BATI KONFERANSI:
    SACRAMENTO KINGS - SAN ANTONIO SPURS
    22 Nisan Cumartesi: San Antonio'da
    25 Nisan Salı: San Antonio'da
    28 Nisan Cuma: Sacramento'da
    30 Nisan Pazar: Sacramento'da
    2 Mayıs Salı: San Antonio'da (Beraberlik halinde)
    5 Mayıs Cuma: Sacramento'da (Beraberlik halinde)
    7 Mayıs Pazar: San Antonio'da (Beraberlik halinde)
    LOS ANGELES LAKERS - PHOENIX SUNS
    23 Nisan Pazar: Phoenix'de
    26 Nisan Çarşamba: Phoenix'de
    28 Nisan Cuma: LA Lakers'da
    30 Nisan Pazar: LA Lakers'da
    2 Mayıs Salı: Phoenix'de (Beraberlik halinde)
    4 Mayıs Perşembe: LA Lakers'da (Beraberlik halinde)
    6 Mayıs Cumartesi: Phoenix'de (Beraberlik halinde)
    LOS ANGELES CLIPPERS - DENVER NUGGETS
    22 Nisan Cumartesi: LA Clippers'da
    24 Nisan Pazartesi: LA Clippers'da
    27 Nisan Perşembe: Denver'da
    29 Nisan Cumartesi: Denver'da
    1 Mayıs Pazartesi: LA Clippers'da (Beraberlik halinde)
    4 Mayıs Perşembe: Denver'da (Beraberlik halinde)
    6 Mayıs Cumartesi: LA Clippers'da (Beraberlik halinde)
    MEMPHIS GRIZZLIES - DALLAS MAVERICKS
    23 Nisan Pazar: Dallas'da
    26 Nisan Çarşamba: Dallas'da
    29 Nisan Cumartesi: Memphis'de
    1 Mayıs Pazartesi: Memphis'de
    3 Mayıs Çarşamba: Dallas'da (Beraberlik halinde)
    5 Mayıs Cuma: Memphis'de (Beraberlik halinde)
    7 Mayıs Pazar: Dallas'da (Beraberlik
#20.04.2006 13:19 0 0 0
  • Paylaşım için saol ustad..
#20.04.2006 17:21 0 0 0
  • 2006 NBA Play-Off

    NBA'de 1 Kasım 2005'te başlayan normal sezon 19 Nisan 2006'da oynanan maçlarla son buldu. Her takımın 82 maç yaptığı sezonda Kobe Bryant'ın Toronto potasına gönderdiği 81 sayı, LeBron James'in All-Star maçında ulaştığı MVP ödülü, Detroit Pistons'ın 64-18'lik galibiyet yüzdesi akılda kalan en önemli anlardı. Ama esas önemlisi bundan sonra başlıyor. Doğu ve batıda toplam 16 takımın NBA finalleri yolunda ilerleyeceği eşleşmeler, 22 Nisan'da oynanacak Cleveland-Washington maçıyla başlayacak. İşte doğunun en iyi dört takımı olan Detroit, Miami, New Jersey, Cleveland'ın başını çektiği doğu takımlarının play-off dosyasının ilk bölümü...


    (1) Detroit Pistons (64-18) - (8) Miwaukee Bucks (40-42)
    Detroit Pistons 2004 NBA şampiyonluğunun ve 2005 NBA finallerinin bir tesadüf olmadığını sezonu 64-18 ile birinci bitirerek kanıtladı ve saha avantajını ele geçirdi. Tamamen kemikleşmiş bir kadro ve sezona deneyimli koç Flip Saunders ile girmeleri belki de bu farklılığın temel sebebi. Koç Saunders'ın Detroit'e savunma devamlılığının yanında hücum gücünü de aşılaması onların ligin en iyi takımı olmasını sağladı. Billups gibi bir liderin önderliği altında, Wallace biraderlerin savunma hattında ve Hamilton gibi bir skorerin yanında Pistons durdurulamaz bir durumda.

    Pistons'în rakibi olan Milwaukee Bucks ise play-off ağacına 8. sıradan girdi ve işinin zor olduğunu belirtmekte fayda var. İyi hücum eden fakat bir o kadar da kötü savunma yapan Terry Stots'ın öğrencilerinin Pistons karşısında tutunacaklarını zannetmiyorum. Sezon içindeki maçlarda Detroit'in 3-1'lik üstünlüğü bulunuyor. 17 Nisan'da oynadıkları son maça Pistons yedek ağırlıklı kadro ile çıkınca, Bucks 113-93 sahadan gelibiyetle ayrılmış ve süpürülmekten kurtulmuştu.

    Tahmin: Detroit, saha avantajı ve kadro yapısı ile ilk turu zorlanmadan geçer.
    Tahmini skor: 4-1

    (2) Miami Heat (52-30) - (7) Chicago Bulls (41-41)
    Miami Heat bir türlü istenilen, özlenilen oyunu sahaya yansıtamayarak normal sezonu tamamladı. Geçen sezon yaptıkları 59-23'lük performansın yanındandan bile geçemeyerek herkesi hayal kırıklığına uğrattılar. Halbuki sezona James Posey, Antoine Walker, Jason Williams ve Gary Payton takviyesi ile başlayan Heat'te gerek sakatlıklar gerekse ilk beşte oynamalar yüzünden beklenen oyunu bir türlü göremedik. Kimse kendilerinden Detroit'i sollayacak bir performans beklenmiyordu ama 60 galibiyete ulaşmaları süpriz de sayılmayacaktı. Sona eren sezonda Dwayne Wade'in 27.2 sayı, 6.7 asist ve 5.7 ribauntluk MVP'lik performansı dışında avunulacak önemli bir şey yok. Hatırlanacağı gibi Wade'in yokluğu geçen sezon doğu finali son maçında hissedilmiş ve Heat, çok yaklaştığı NBA finaline Detroit'e 4-3 kaybederek veda etmişti.

    Chicago cephesinde ise işler tam tıkırında gidiyor. Geçen sezon kaldıkları play-off'lara bu sene de adlarını yazdırmaları saygı duyulacak bir durum. Son 14 maçın 12'sini kazanmalarının bunda etkisi büyük. miami karşısında Ben Gordon ve Kirk Hinrich takımın en büyük kozu. Tabi buna son zamanların formda ismi Luol Deng'i de eklersek kaliteli bir eşleşmenin bizleri bekleyeceğini söyleyebilirim. Sezon içinde oynanan maçlarda Miami'nin 2-1 üstünlüğü bulunuyor.

    Tahmin: Miami, genç Chicago karşısında zorlanssa da turu geçecektir.
    Tahmini skor: 4-2

    (3) New Jersey Nets (49-33) - (6) Indiana Pacers (41-41)
    Nets'in büyük üçlüsü Kidd, Carter, Jefferson play-off'larda da takımların başını ağrıtacağa benziyor. Atlantik Grubu'nu Philadelphia'nın 11 maç öünde bitirerek doğuda 3. cebe yerleşen Nets, sezon içinde aldığı 10 ve 14 maçlık galibiyet serileriyle burada olduğunu söylesek yalnış olmaz sanırım. Atlantik Grubu'nu temsil eden tek takım olan New Jersey'nin en büyük eksiği uzun oyuncu problemi. Her ne kadar Krstic (13.5 sayı ve 6.4 ribaunt) elinden gelen katkıyı sağlamaya çalışsa da takımın ribaunt kralı 7.3 ortalamasıyla Jason Kidd. Yani ciddi anlamda pota altında zaafiyet var. Ama bu açık büyük üçlünün üretmiş olduğu 56.9 sayıyla kapanmaya çalışıyor.

    Sezon altıncısı Pacers sakatlıklardan en fazla çeken takım. Jermaine O'neal'ın iki ay takımındaki yerini alamaması, Jamal Tinsley'in bir çıkıp bir kaybolması, Jeff Foster ve Austin Croshere'ın sakatlıklarına bir de Ron Artest mevzusu patlak verince Indiana ancak 6. sıradan play-off'lara dahil oldu. Aslında bu kadar zorlukla buralara gelebilmeleri bile mucize. Son iki sezondur takımın üzerinde dolaşan kara bulutlar, 19 Kasım 2004'te büyük kavga ile sonuçlanan tarihi Detroit - Indaina maçıyla başlamıştı. Ron Artest'e verilen bir sezon maç oynamama cezası, Stephen Jackson ve Jermaine'e verilen 30 maçlık cezalar şampiyonluk yolunda bir takıma vurulmuş en kötü darbeydi. Indiana aslında şampiyonluğa aday bir takım nasıl mahvedilirin en güzel örneğidir. Yukarıda belirttiğimiz gibi Indiana zorluklar içinde play-off'lara kaldı ve doğu üçüncüsü Nets ile eşleşti. Sezondaki maçlarda Indiana'nın Nets'e 2-1'lik üstünlüğü bulunuyor.

    Tahmin: Saha avantajı Nets'te. Zorlu bir seri olacak ve galibi 7. maç belirleyecektir. New Jersey'nin biraz daha ağır bastığını düşünüyorum.
    Tahmini skor: 4-3

    (4) Cleveland Cavaliers (50-32) - (5) Washington Wizards (42-40)
    İşte play-off'ların en çekişmeli eşleşmesi diyebilirim. Bir yerde NBA'in süperstarı LeBron James, diğer yanda Wizards'ın gözbebeği 29.5 sayı ortalamsıyla lig dördüncüsü Gilbert Arenas. Wizards eşleşmesi, Cleveland'ı 1998'den sonra ilk defa play-off'lara sokan King James'in hayatındaki ilk play-off tecrübesi olacak. Herkes gibi bende LeBron'un performansını merak ediyorum. Çünkü normal sezon ile play-off'lar arasında fark anlatılamayacak kadar büyüktür.

    Diğer yandan Cavs'in aldığı 50 galibiyet muhteşem denilebilir. Sezon öncesinde genel menajer Danny Ferry'nin hedeflerinin 50 galibiyet olduğunu söylemişti. Yani ilk hedefe ulaşılmış durumda. Bundan sonrasını play-off'larda King James ve çetesi bizlere gösterecek.

    Washington cephesinde her şey güllük güllistanlık. Gilbert Arenas'ın 29.5 sayı, 6 asist, 2.0 top çalmalık performansı, Antwan Jamison'ın double-double'a yakın 20.5 sayı ve 9.3 ribaunt'luk müthiş istatistiği ve koç Jordan'ın eşlebileceğimiz en iyi rakip dediği Cavs ile buluşmaları büyücüler açısından sevindirici bir gelişme. Buna artı olarak Arenas, oynadığı 10 play-off maçıyla James'e göre daha tecrübeli. İki büyük yıldızın kapışması çoğu basketbolseveri bu seriye kilitleyecek. Her ne kadar kağıt üzerinde Cleveland ağır bassada, Wizards sezon içi seride 3-1 üstün durumda.

    Tahmin: Sezonda Wizards'ın 3-1 üstünlğü olsa da, King James'li Cavs saha avantajına da kullanarak tur atlar.
    Tahmini skor: 4-2
#20.04.2006 18:11 0 0 0