Çikolatalı Pasta

Son güncelleme: 03.10.2010 13:08
  • Çikolatalı Pasta Tarifi - Çikolatalı Pasta Yapılışı - Çikolatalı Pasta Malzemeleri


    Gerekli malzemeler ;

    Pandispanyası için gerekli malzemeler ;

    4 adet orta boy yumurta

    1 su bardağı un (kelepçeli kalıbımım olmadığı için 2 bardak dökdüm)1 su bardağı şeker

    100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata

    2 paket ülker vanilya

    1 paket kabartma tozu

    2 çorba kaşığı kakao

    1 su bardağı yoğurt

    1/2 su bardağı sıvı yağı (unu cok dokduyum için 1 bardak yağ dökdüm)




    Ara Kreması için ;

    1 su bardağı hindistancevizi konservesi -metro, carrefour, makro gibi marketlerin konserve bölümlerinde satılıyor

    (Ben bunun yerine hindistan cevizin tozunu karışdırdım kreme)
    1 paket toz kremşanti
    2 adet muz (ben koymadım)



    Üzeri için ;

    1.5 su bardağı soğuk süt
    2 paket toz krem şanti
    10 adet kiraz şekerlemesi
    çikolata parçacıkları



    Pandispanyamızı 1 gün önceden hazırlayalım.

    Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

    20 cm 'lik yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayalım.


    Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım. Ayrı bir kaba unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim. Çikolatamızı benmaride eritelim. Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Şekerin iyice erimesi gerekmektedir. Bu sırada yoğurdumuz ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım. Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım.

    Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim. Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım.

    Ertesi gün iç ve dış kremayı ayrı ayrı kaplarda çırparak hazırlayalım. 1 su bardağı hindistancevizi ile 1 paket kremşantiyi çırpıp buzdolabına kaldıralım. 2 paket kremşanti ile 2 su bardağı sütü kaldırıp buzdolabına kaldıralım.

    Pandispanyamızı üçe bölelim. Herbir katına hindistan cevizi kremasını sürelim ve muzları yerleştirelim. Pastamızı kremşanti ile sıvayalım. İlk önce tek kat sıvayıp buzdoloabına kaldıralım. 10 dakika beklettikten sonra ikinci katı sıvayalım. Kalan kremayı sıkma torbasına koyalım ve 10 dakikalığına buzdolabına kaldıralım.


    Dolaptan sıkma torbamızı çıkaralım ve pastanın etrafına 10 tane yuvarlak şekil sıkalım. üzerilerine birer adet kiraz şekerlemesi yerleştirelim. Ganaş çikolatadan bıçakla parçacıklar çıkarıp pastamızın ortasına serpiştirelim. Ganaş çikolatanız yoksa normal çikolatayıda rendeleyebilirsiniz.

    Pastamız hazır..buzdolabında 1-2 saat bekletmeniz yeterli olacaktır..

    Hepimize afiyet olsun..







    not : ben yüzerine krema yerine çikolata sosu döktüm sonra güllerle süsledim

    2.not: eğer kelepçeli kabınız yoksa, unu da tarifteki kadar dökmek istiyorsun uzsa yağlı kağıt koyun kabın içine . Pastayı ikinci kere yağdığımda böyle etmıdim. bu arada yağlı kağıtıda marketden almadım. kendim normal ince kağıtı yağlayıb kulandım. Bir sitede okumuştum. yağlı kalgıtın hazırlanmasında haram madde kullanla bılıyomuş. ne kadar doğrudu bilmiyorum.
    ben almıyorum. hem ucuz hem zararsız. hemde guvenli oluyo.

    2 yemek qaşıgı nişasta

    1 yemek qasıgı pudra şeker

    1 cay qaşıgı sıvı yag

    küçük bir teflon tavada 2 yemek kaşığı suya bir kürdan ucu ile çok az gıda boyası koyup karıştırın. (Ben boya koymadım, meyve ve terevez sularıyla rengledım .) 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı pudra sekeri ve fındık büyüklüğünde tereyağ ekleyin.Tahta kaşıkla karıştırarak pişirin(hemen pişiyor)Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. 1 yemek kaşığı nişasta ilave edip elinizle yoğurun. Oyun hamuru kıvamında olmalıdır.Kıvam bulması için biraz su ekleyebilirsiniz.
    Gerçekten çok keyifli,pratik ve çok eğlenceli. Hatta çocuklarınızla bile güzel zaman geçirebileceğiniz bir tarif.

    not :Ben denedim ve pastanın yuzerine sus olarak guller yapdım. Pasta kaplamaya yaramıyo bence. Cunki gercek şeker hamurundan farklı. Ama en azından içinde haram madde yok. Bılmıyorum bılıyomusuz ya yok. Suslu pastalar şeker hamuruyla yapılanların içinde jelatin var. Bu jelatın bazen haram maddeden yapılıyo.

    noimage
#24.09.2010 16:40 0 0 0
  • Harika görünüyor eminim tadıda o kadar güzeldir...
#03.10.2010 13:08 0 0 0