Polat pankartın hesabını soracak.

Son güncelleme: 27.04.2006 19:57
  • Şükrü Saracoğlu Stadı'nda açılan küfürlü pankart ve Fenerbahçeli yöneticilerin tavırları Galatasaray'ı ayaklandırdı. Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat, derbi maçta olumsuz tabloların sergilendiğini belirterek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirdi.

    Derbinin sonunda açılan küfürlü pankartın kendilerini çok rahatsız ettiğini vurgulayan Polat, "Şampiyonluk için her şeyin mübah olduğu bir ortamda oynadık. Yazık, futbol, futbol olmaktan çıkmış. Gazetelere bakıyorum sadece Milliyet pankartın fotoğrafını kullanmış. Aziz Yıldırım'ı kutluyorum! Herkes ondan korkuyor. Baksanıza tek kelime etmiyorlar. Hani bütün pankartları tek tek kontrol edeceklerdi. Bu pankarttan nasıl haberleri olmaz" dedi.

    Vestel Manisa - Fenerbahçe maçından sonra anons yapan kişinin tutuklandığını ve medyanın hafta boyunca bu olaydan söz ettiğini kaydeden Başkan Yardımcısı, "Derbide o pankarttan sonra sinirlenen taraftarımıza biber gazı sıktılar. Manisa'daki tahrikse bu da tahriktir. Ayrıca maçta elektronik bir ıslık vardı. Ancak herşeye rağmen şampiyonluğu biz kazanacağız" diye konuştu.

    Basın toplantısı yapacak

    Kadıköy'deki olaylarla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyecek olan Adnan Polat maçta hiçbir Fenerbahçeli yöneticinin kendilerine 'hoşgeldin' demediğini de açıkladı. Polat, "Bu olaylara hiç gerek yoktu. Biz orada misafirdik. Ama kimse yanımıza gelmedi. Bu nasıl misafirperverlik?" ifadesini kullandı.

    Bu arada maçı yan yana izleyen Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile Aziz Yıldırım'ın tek kelime konuşmadıkları öğrenildi. Canaydın olayı doğrularken, sadece Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun hal hatır sorduğunu söyledi.

    Öte yandan Aziz Yıldırım'ın maçtan önce açıkca Özhan Canaydın'ı hedef alarak, "Stadınızda bana sürekli küfür ediliyor, ama sesiniz çıkmıyor. Şimdi ise başkanınız fair - play diye ortaya çıkıyor" ifadesini kullandığı öğrenildi. Yıldırım'ın bu sözlerini duyan eski yönetici Ergun Gürsoy'un güçlükle sakinleştirildiği vurgulandı.
#24.04.2006 09:39 0 0 0
  • Yazik cok yazik
#24.04.2006 16:44 0 0 0
  • derby'den önce ortamı Galatasaray geriyor diyenlerin yapmış oldukları hareketlere bakın bunlar kendi işlerinde bile çelişiyorlar gerçekten çok yazık galatasarayı yenince bunlar için herşey bitiyor gerçekten bir kez daha çok yazık.. bende çok centilmence maç olduğunu sanmıştım bakalım daha hangi taşlar dökülecek görmediğimiz..
#24.04.2006 17:03 0 0 0
  • yazık ....
#24.04.2006 17:20 0 0 0
  • Arkadaslar siz sakin olun yeter ...Türkiyede herkes biliyor ne dolaplar döndüyünü
#24.04.2006 17:48 0 0 0
  • aSLinda CVp vermesini biLcen :D Biz verioz bak Sesleri Cikabiliyormu :D ama Küfürsüz. Cevaplar
#24.04.2006 17:55 0 0 0
#24.04.2006 18:00 0 0 0
  • "Gelsinler insanlık öğrensinler"
    Polat bombaladı: "Sami Yen'deki derbiden önce yemek vereceğim. Fenerbahçeliler, inşallah gelirler de nezaket, centilmenlik ve insanlık dersi alırlar"
    Adnan Polat, Mecidiyeköy'deki Sportif A.Ş.'de düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe derbisinde yaşadıkları olayları anlatırken, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye büyük tepki gösterdi. Fenerbahçe'nin Türk futbolundaki katkısı ve büyüklüğünün inkar edilemeyeceğini belirten Polat, "Ancak, böyle büyük bir kulübün başındaki yönetimin yaptığı uygulamalar onlara yakışmıyor. Statta taraftarlarımıza verilen yer çağdışı, insanlık dışı bir yer. Taraftarımız sanki bir kafese konmuş gibiydi. Her türlü hakarete maruz kaldılar. Sezon başında alınan karar gereği taraftarlarımız maça münferit olarak gitmişti. Kadıköy'de belirli noktalarda emniyetin tüm çabalarına rağmen, 4 bin polise rağmen birçok taraftarımız gruplar tarafından dövülmüştür. Yeni sezonda taraftarlarımızı oraya tek tek götürmeyeceğiz. Toplu olarak götüreceğiz ve daha çağdaş bir yer ayrılmasını isteyeceğiz. Bu konuda federasyonun devreye girmesini isteyeceğiz" dedi.

    "STADA GİRERKEN ADETA VİETNAM'A SAVAŞA GİDER GİBİYDİK"

    Galatasaray Yönetimi olarak son 3 haftadır gerginliği ortadan kaldırmak için her türlü gayreti gösterdiklerini fakat aynı adımı Fenerbahçe'nin atmadığını ifade eden Adnan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Stada girişimiz ve şeref salonuna girdiğimizde durum, spor müsabakasına gider gibi değil de sanki Vietnam'da savaşa gidiyormuş gibiydi. Böyle büyük bir kulübün, Galatasaray Kulübü'nün başkanı ve yönetimine gösterdiği ilgisizliği kabullenemiyorum. Bize bir kişi ilgi gösterip, 'Hoş geldin' diyebilirdi. Fenerbahçe'ye hiç yakışmadı.

    Maç esnasında organize bir biçimde stat hoparlöründen küfürlü tezahüratlar yapıldı. Fenerbahçe'nin sayın başkanı 'Ben küfüre karışmam' diyerek, sanki 'Küfür edebilirsiniz' mesajı verdi. Bu imam-cemaat meselesine benziyor. Taraftarlar, maç esnasında top bizim futbolcularımızın ayağına geldiği zaman ıslıkladılar. Aynı anda stat mikrofonundan da elektronik ıslık sesi verildi. Biz bile kulaklarımızı kapatmak zorunda kaldık. Bu futbol değil, çok ayıp. Kazanmak için her şeyi mubah görüyorlar. Ama unutmasınlar ki rüzgar ekenler, sonunda fırtına biçeceklerdir.

    Tribünlerde açılan pankartlar yönetimin haberi olmadan stada sokulamaz. Açılan pankartı hepimiz gördük. Bu oranda terbiyesizlik Türk futbolunda görülmemiştir. Bu olayın da organize olduğunu ve toplumsal suç olarak düşünüyorum. Savcıları göreve çağırıyorum. Stat ses sisteminden yapılan küfürlerle taraftarlarımız tahrik edildi.

    Fenerbahçe'nin saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası alacağını düşünüyorum, bu konuda federasyona müracaatımız olacak. Bu tür taşkınlıkları Türk sporundan çıkarmamız lazım"

    "FENERBAHÇELİLER SOYUNMA ODASINDA TRABZONSPOR'U KÜÇÜK GÖREN SÖZLER SÖYLEDİLER"

    Fenerbahçe'nin oynadığı futbolla galibiyeti hak ettiğini ve rakiplerini kutladıklarını söyleyen Adnan Polat, Sarı-lacivertli ekibin sevinme şekline ise tepki gösterdi. Polat, "Fenerbahçe'nin haklı galibiyetini kimse inkar edemez. Fakat, sevinme türüne anlam veremedim. Sahaya hindi getirmeleri, Tuncay'ın ihtar aldıktan sonra aynı şekilde tezahüratlarda bulunması. Demek ki kendilerini Türk futbolunun üstünde görüyorlar. Hiçbir otoriteyi dinlemiyorlar" diye konuştu.

    Derbi maçın devre arasında ve sonrasında Fenerbahçeliler'in Trabzonspor'u küçük gören, yok sayan konuşmalarına şahit olduğunu anlatan Polat, "Tüm Trabzonsporlular'ın onlara en iyi cevabı vereceğine inanıyorum" dedi.

    Fenerbahçe Kulübü'nün Galatasaraylı oyuncuların güvenliğini sağlayamadığını kaydeden Adnan Polat, "Bir güvenlik görevlisi Hasan Şaş'ın kafasını yardı. Amigolara akreditasyon alıp, güvenlik görevlisi olarak stada sokarsan olacağı bu. Güvenlik görevlileri futbolcumuzu dövüyor. Bunu Fenerbahçe'ye yakıştıramıyorum. Bunun planlı ve programlı olarak yapıldığını düşünüyorum. Bütün statlarda soyunma odalarına giren yayıncı kuruluş Fenerbahçe Stadı'nın soyunma odasına nasıl giremez? Neden bu çifte standart? Anlamış değilim" şeklinde konuştu.

    Fenerbahçe ile gelecek sezon Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacakları ilk maç öncesinde Sarı-lacivertli ekibe yemek verme davetini yineleyen Adnan Polat, "Maçtan bir gün önce vereceğim bu yemeğe valimizi, federasyon başkanımızı da davet edeceğim. Fenerbahçeliler, inşallah yemeğe gelirler de nezaketten, centilmenlikten ve insanlıktan ders alırlar" dedi.

    "GERETS'İN GÖNDERİLECEĞİ HABERLERİ DOĞRU DEĞİL"

    Öte yandan, bazı basın organlarında teknik direktör Eric Gerets'in sezon sonunda gönderileceği şeklindeki haberlere de tepki gösteren Polat, "Sezon sonunda hocamızı göndereceğimize dair haberler doğru değil. Dün antrenmana gittim ve 9 tane alt yapıdan sporcu saydım. Sezon sonunda 2 tane kiralık genç oyuncumuz da geliyor. Takımımız, altyapıdan 11 oyuncumuzla puan puana yarışa devam ediyorsa, bunu teknik heyet ve futbolcular yapmıştır. Hocamızla ve takımımızla devam ediyoruz.

    Önümüzde 3 maç var. Kimin şampiyonun olacağını 3 maç sonunda göreceğiz. O kupayı kaldıran Galatasaray olacak. Lig henüz bitmedi. Fenerbahçe'ye yenildik diye futbolcularımızı idam edecek halimiz yok. 3 puan bırakmamıza rağmen yarış, puan puana devam ediyor. Fikstür avantajı bizde" diye konuştu.

    "FENERBAHÇE BAŞKANI, KÜFÜRE KARIŞMAYACAĞINI SÖYLEYEREK ADETA KÜFÜRE İZİN VERDİ"

    Derbi maçta 4 bin emniyet görevlisinin görev yapmasının Türk sporu için utanç verici olduğunu kaydeden Polat, "Üstün gayret gösteren valimiz, emniyet müdürümüzü tebrik ediyorum. En iyi şekilde görev yapan 4 bin polise de teşekkür ediyorum" dedi.

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bütün spor medyası müdürlerini korkuttuğunu dile getiren Adnan Polat, "Bu konuda Aziz Yıldırım'ı kutluyorum. Bütün basının spor müdürlerini korkutmuş. Galatasaray, olunca herkes istediğini yazabiliyor, Fenerbahçe konusunda herkesin içine bir korku sinmiş. Onun nedenini de bilmiyorum. Türkiye'de 1-2 kulüp hariç, kıskanılması gereken kulübe neden bu kadar nefret var. Bunu Fenerbahçe Yönetimi'nin düşünmesi lazım" şeklinde konuştu.
#24.04.2006 18:51 0 0 0
  • Beşiktaşlılar cevabı muhatap olduğu kişilere değil milletin anasına bacısına veriyor... İnönüde BJK-FB macında açılan ve maç günü beşktaş çarşısının orada asılı olan pankarttan bahsediyorum...

    FENERBAHÇE-Galatasaray maçında o pankart farkedilmiş... farkedildiği anda yöneticilerimiz tarafından o bölüme gönderilen güvenlik görevlilerince hemen kaldırılmış.... ben her ne olursa olsun o pankartı açanları şiddetle kınıyorum.. biz neyin savaşını veriyoruz şu densizlerin yaptıklarına bak... be adam takımın zaten önde takır takır top oynuyor... abuk subuk küfürlü pankart açacağına takımını desteklesene... böyle FENERBAHÇELİ istemiyorum
#24.04.2006 19:01 0 0 0

  • Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunda, Cumartesi günü Galatasaray ile oynadığımız maçın ardından soyunma odası girişindeki körükte meydana gelen olaylarla ilgili olarak basında çıkan ve Hasan Şaşın dövüldüğü yolundaki haberlerle ilgili olarak Kadiköy İskele Polis Amirliğinde ifadesine başvurulan stadımızın Özel Güvenlik Memuru Nufel Bülbül "Ananı Avradını S......" dediği için Hasan Şaşa tokat attım" dedi.
    Nufel Bülbül polise verdiği ifadede "Galatasaray maçının bitiminde futbolcular sporcu koridoruna girmek için giriş tüneline yöneldiler. Ben o esnada giriş tünelinin orta kısmında beklemekteydim. Tünel girişinin hemen önünde arbede oluştu. Ayırmak için gittiğimde Hasan Şaş ile karşılaştım. O esnada yanlışlıkla ayağına bastım. Hasan Şaş beni itekleyerek giriş tünelinin duvarına yapıştırdı. Ananı Avradını S...... dedi. Bende tokat attım. Daha sonra polisler gelip ayırdılar. Bahse konu olayla ilgili olarak söyleyeceklerim bundan ibarettir" dedi.

    Görgü Tanıkları Anlatıyor.

    Maç sonrası meydana gelen olayların en önemli görgü tanığı ise Güvenlik Proje Koordinatörü Cemil Caner (Resimlerdeki takım elbiseli) Caner, maç bitiminden hemen sonra körüğün içine hızlı bir şekilde giren Hasan Şaşın körük demirlerine çarptıktan sonra çılgına döndüğünü söyleyerek körüğün içindeki tüm insanlara küfür ettiğini ve burada bulunan tüm insanları tahrik ettiğini söyledi.

    Cemil Caner körük içinde hiç bir güvenlik görevlisinin kendisine fiili müdahale etmemesine rağmen yumruklarını sıkarak Hasan Şaşın güvenlik görevlilerinin üzerine saldırdığını da ifade ederek, "Körüğün içinde kimse kendisine karşılık vermedi. Ağza alınmayacak küfürler ediyordu ve Hasan Şaş yumruklarını boşa sallıyordu. Kendisi tuttuk ve o arada Nufel gelip ayırmaya çalıştı. Nufel geldiğinde Şaşın ayağına basmış, Hasan Şaş Nufele ağza alınmayacak küfürler edince tokatladı " dedi.
    Cemil Caner ayrıca Hasan Şaşın koridorda da küfür etmeye devam ettiğini söyledi.

    noimage
#24.04.2006 19:11 0 0 0
  • noimage

    noimage

    noimage
#24.04.2006 19:17 0 0 0
  • @okanoo28

    arkadaşım senin ayagına biri durup dururken basmış olsa sen ne yaparsın bir düşün bu kadar stresli bir maçta eyvallah abi güzel bastın bir kere daha basmı dersin,
    sunduğun resimle yaptıklarınızı haklı çıkarmaya çalışma..
#24.04.2006 19:25 0 0 0
  • @puslukurt

    yapılanların doğru olmadığını yukarıda bir cevabımda dile getirdim kardeş.. ayağıma birisi "YANLIŞLIKLA" basmışsa ANA AVRAT küfretmem... benim ispatlamak istediğim herşey sayın Adnan Polatın dediği gibi toz pembe değil..
#24.04.2006 19:31 0 0 0
  • böyle bir atmosferde senin ayagına biri bassa ne yaparsın sen onu söyle
#24.04.2006 19:40 0 0 0
  • Ondan sonra o kişi çıksın ben Hasan ŞAŞ'ın ayagına yalnışlıkla bastım ve çevresindeki fenerli güvenlik teşkilatı denen adamlar bu iş yanlışlıkla oldu diye tutanak tutsunlar zaten herşey önceden ayarlandığı berli ohh ne güzel istanbul be böyle sizin gibi fanatiklerde burda laf yapsın..
#24.04.2006 19:48 0 0 0
  • kardeş o tutanak FENERBAHÇE güvenlik görevlilerinin değil... EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN... neyse sonuç olarak bu galibiyete gölge düşüremeyecekler...!
#24.04.2006 19:54 0 0 0
  • Raporlar zehir gibi
    F.Bahçe'nin kazandığı derbi sonrası yaşanan olaylar Sarı-Lacivertliler'i yakacak. Fenerbahçe, meydana gelen saha olayları nedeniyle PFDK'ya sevk edilirken maçın temsilcileri Turgay Polat ve Murat Saydam'ın hazırladığı roporlar da çok ağır. 'Özel güvenlik güçlerinin görevlerini yapmadığı ve Hasan Şaş'ı darp ettikleri' şeklindeki ifadelerinin yer aldığı raporlarda, müsabaka başlamadan önce ve bittikten sonra tahrik edici anonsların yapıldığı, pankartın gayri mustehcen olduğu, müsabakadan sonra bir baba hindi tezahüratlarının organize yapıldığı, eksejere edilip rakibi küçük düşürücü ifadeler altında tiyatro edildiği belirtiliyor.

    Bu raporlar doğrultusunda Fenerbahçe'nin sahasının kapanmasına ya da seyircisiz oynanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şükrü Saracoğlu'nun kapatılması durumunda 33. haftada oynanacak Kayseri Erciyes maçı ya seyircisiz yapılacak ya da İstanbul dışına alınacak.

    evet kadıköyde küfür yok herşey günlük güllistanlık seyirci seviyeli yönetim olumlu heryerde sevgi saygı var Galatasarayı şanlarına yakışır şekilde ağırladılar ama dış sahalarda fenere karşı yapılırsa bu tür şeyler haksızlık küfür oluyor şiddet oluyor, bravo..
#25.04.2006 10:26 0 0 0
  • eğer onları biz yapsaydık medya ayağa kalkardı..ama fb yapınca hiç birseyh olmuor.. .
#25.04.2006 11:19 0 0 0
  • Arkadaslar ......Birazcik siz bari sakin olun yaw birbirimizi yiyerek neyi degistiririz NEYI ALOOOOOOOO
#25.04.2006 16:55 0 0 0